Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
71915
View
525
Reply

Berapa ramai amik loan untuk wedding purposes?

  [Copy link]

Author: water_lily       Show all posts   Read mode

Post time 18-4-2017 09:57 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 18-4-2017 09:42 AM
Assalammu'alaikum Deidra,

Ha betul.  Kita kena adamant la hal2 gini.  Door gift pun tarak.  Sia ...

Wslm wbh..

Hahahaaa..adoi..can imagine muka acik2 tu sume bila akak sound sebegitu..
Tapi betulla sis..kenduri-kenduri juga..yang wajib takleh buat-buat lupa. ni kadang nak akadnya lepas zohor, make upnya seawal jam 7 pagi..
lagi sadis majlis ngam-ngam mula time maghrib..alahai..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:26 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 18-4-2017 09:20 AM
Assalammu'alaikum Manak,

Ye Manak.  Aku org biasa, kentut pun busuk juga.

Salam...so gedikz tuh is normal too, in you, ummi???


Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku amik loan jenhh nk membayar dan menyesali tindakan itu. Patot aku ajak 50org mkn, xyah plamin bagai, hantaran bg 3dulang letak akok je
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 11:21 PM | Show all posts
fuyupoktek replied at 7-5-2017 09:54 AM
Aku amik loan jenhh nk membayar dan menyesali tindakan itu. Patot aku ajak 50org mkn, xyah plamin ba ...

Dah bercerai ke belum Nee????


Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
maaaanakautauu replied at 10-5-2017 11:21 PM
Dah bercerai ke belum Nee????

Alhamdulillah anak dh masuk 6
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 11:37 PM | Show all posts
fuyupoktek replied at 10-5-2017 11:33 PM
Alhamdulillah anak dh masuk 6

SM pun Anaknya Dah 4...tapi Dah bersuami  3 kali.....and you?????


Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Majlis belah aku, aku tak ambil loan sbb masa tu kerja dgn company luar, komisyen masyuk tiap2 bln... tp laki aku dia buat loan sikit sbb dia baru balik belajar luar & baru kerja gomen 2/3 thn tak leh nak menabung sgt... lps 3 bln kawin dia dpt offer sambung belajar lg kat luar 3 thn, aku benti kerja ikut dia... balik sini loan pun habis bayar... potong gaji dia bulan2... laki aku jenis penjimat, gaji 3 thn dia tak usik, guna duit elaun student gomen bagi tiap2 bulan, balik sini kitaorg guna duit gaji tu beli rumah semi-d sebijik & downpayment kete honda RM20K...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 02:22 PM | Show all posts
Tak pernah amek loan. X nak berhutang. So pakai duit sendiri. Kenduri dalam masa sebulan je dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy dgn suami x ambik loan.. Buat majlis ikut bajet yg ada.. Ukur baju kat badan sendiri konsepnya.. Tak nak susah di kemudian hari..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku amik loan last bulan ni abih bayar...tak sangka sebenarnya aku mampu menyimpan duit sebanyak tu...lau nk ikutknla....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 01:43 PM | Show all posts
kumpul duit la klu nak kahwin.. dan ukur baju di badan sendiri klu nak  buat majlis.. ada kes nak buat majlis gah nak menunjuk..tapi berhutang sana sini..anak dah masuk 2 hutang katering pun tak abis bayar lagi.. kisah benar..jadi kat sedara mara sendiri..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076857s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list