CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: nagaijau

All About Sabah Part IV

   Close [Copy link]
Post time 9-3-2010 01:51 PM | Show all posts
hani ....SILA CHECK PM YA . TQ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-3-2010 02:49 PM | Show all posts
insyaallah saya akan ke sabah pd 24-27 April 2010
Hotel dah book..Hotel Rudientel
sSebelum ni dok kat Imperial..tp mahal sket ar
xsabornya nk p..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 05:17 PM | Show all posts
Hani ....TQ ya . aku tunggu reply kat email ya
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 09:23 AM | Show all posts
hanya 2 pulau saja yg ada resort iaitu pulau manukan (manukan island resort) & pulau gaya (gayana eco resort & bunga raya resort)___harga mmg leh tahan mahal


oo thanks for the info

sape nk gi sabah bulan ni
kat sini ada offer rm50 / day car rental..tp ada la lain2 cas..tp smpi akhir bulan ni jek hampeh je..aku nk book bulan 5
http://www.simedarbycarrental.com/Default.aspx
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2010 09:45 PM | Show all posts
waaahhhh...umah br....best2....
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 11:29 AM | Show all posts
plan nk gi sabah dlm bln Julai..
weekend nie br nk gi survey kat Matta Fair..
any idea tak tmpat yg patut pg for first time..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 12:31 PM | Show all posts
nak tanya

kalo pi jalan2 ke kk ni .. perlu ker bawak sweater macam kita pi cameron?
waktu malam nyer sejuk tak ?? atau biasa2 jerk macam kat KL ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 12:33 PM | Show all posts
37# nagaijau

nag,

tamu gaya ni .. hari biasa bukak tak ???
ehem punya trip selasa -jumaat ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2010 12:54 PM | Show all posts
Post Last Edit by ehem_ehem79 at 11-3-2010 12:56

lagi nak tanya ...

ehem pi KK ni ekut travel agent yang kami dapat voucher.. soo kena ekut la apa yang derang dah schedule kan ... soo nak mintak pendapat itinerary utk 4hari kat sana ... ada yang mana2 yang boleh kami tambah utk completekan tour kami ...sbb banyak jugak slot kosong .. mintak tolong kwn2 ..


Day 1 - arrive KK and introduction to KK town and go to Signal hill ( atas bukit kerr??)
proceed to sabah foundation building (ada apa kat sini ??) Chck in hotel ...
Night --> free leisure ( boleh bg idea .. nak pi carik makan kat mana? )

Day 2 - Go to kinabalu park & Poring Hot spring & canopy walkway
Night --> mana mau carik makan lagik ???

Day 3 - Go to sapi island

Day 4 - free leisure shoppinggggg


alamak baru perasan .. tak dapat pi kundasang laa ... takde pun dlm pakej tour ni. Rugiiii rugiii.

Berapa lama yerk .. perjalanan ke kundasang ????
oh ya ehem stay kat promenade apartment sbb ada kwn hubby suh stay situ dekat sket dgn bandar. Ok tak apartment tue ???? disebabkan kami pi ber5 .. soo rasanya selesa kot dok apartment.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 01:40 PM | Show all posts
50# ehem_ehem79
ehem ....

kinabalu park/hot spring n canopy walk tu kat kundasang la ...ko stay d mana d kundasang?

nape amik package? sewa aja keta/van n pandu sendiri ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 02:26 PM | Show all posts
51# badar5

badar,

sbb hubby dapat free voucher dr HP 2k .. utk pi holiday.
sbb tue kena ambik travel agent.
tue pun ada gak lagi belen RM400 ... pi melepak kat genting pulak.


ooooo maknanya smp jugak la ehem ke kundasang ekkk
ingatkan tempat yg lain ..

semua kena ekut schedule agent.
ekutkan macam rugi kan ... tp kami nak free hotel so kena la ambik tourist guide ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2010 02:29 PM | Show all posts
Post Last Edit by ehem_ehem79 at 11-3-2010 12:56

lagi nak tanya ...

ehem pi KK ni ekut travel agent yang kami dapat voucher.. soo kena ekut la apa yang derang dah schedule kan ... soo nak mintak ...
ehem_ehem79 Post at 11-3-2010 12:54

ehem.... budak dua org tu ikut jugak ke....
ko dok promenade kan..... mkn kat ocean sifud depan promenade tu...
ada lobster lagik....
jalan kat kk.... sah2 xyah bwk sweater... panas yg amat wei...
kalo anak2 better gak bwk sweater... kinabalu park tu awal pagi jek sejuk...

kinabalu park dekat ngan pekan kundasang.... b4 pekan kundasang...
poring after pekan ranau...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 02:41 PM | Show all posts
53# nagaijau

Nag,

memang bawak derang ... pastu bawak bodyguard sorang, mama ehem ..

ooo kat situ pun ok ekk kedai seafood ...ok rogerrr ...

hari tue dah bgtahu kat husband yang korang suggest tiger prawn tue ..
soo ktrg decide ... malam pertama try lobster & malam ke-2 try tiger prawn ..
sbb dia nak rasa jugak .. cemana rasanya lobsterr yang mahai kat KL nungg ..huhuhu


ok take note utk sweater anak2.
risau gak ni cemana nak handle zulaikha dlm flighttt ... huhuhu
tengah melasak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2010 02:49 PM | Show all posts
54# ehem_ehem79
ko tdo kundasang dak....? aku malas nak belek itenary blakang page sbb tenet lembab...
kalo tdo.... semua wajib sangat2 bawak sweater n stoking....

aritu aku n cloud9 mkn kat ocean sifud village tu







Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 02:51 PM | Show all posts
Post Last Edit by ehem_ehem79 at 11-3-2010 12:56

lagi nak tanya ...

ehem pi KK ni ekut travel agent yang kami dapat voucher.. soo kena ekut la apa yang derang dah schedule kan ... soo nak mintak ...
ehem_ehem79 Post at 11-3-2010 12:54


Day 1 - arrive KK and introduction to KK town and go to Signal hill ( atas bukit kerr??) >> Yup, kalo pasan pic kk city yg selalu tgk dlm tv yg shoot dr tmp tinggi kat sini lah point dia
proceed to sabah foundation building (ada apa kat sini ?? >>aka Tun Mustapha Building; photostop ) Chck in hotel ...
Night --> free leisure ( boleh bg idea .. nak pi carik makan kat mana? >> gi tmp yg naga recommend tu atau open air foodcourt kat filipino market)

Day 2 - Go to kinabalu park & Poring Hot spring & canopy walkway
Night --> mana mau carik makan lagik ??? >>Kg nelayan

Day 3 - Go to sapi island

Day 4 - free leisure shoppinggggg
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 03:13 PM | Show all posts
55# nagaijau


wahhh ... syioknya

tak tdo sana la nag, ekut kan schedule balik hotel kat kk .. tak stay sana.

nag, kasi suggestion menu yang sedap nak try ???? takde la terpinga2 nanti ....
wahhhhhhhh dah la seapood peberet kami .. wallahhhhhh ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2010 03:17 PM | Show all posts
56# h4ni3


TQ h4ni3,

kat kg nelayan ni jauh tak ??? kami kena sewa kereta tak ekk?
yang pasti hari ke-2 tu nak makan tiger prawn pulak

atau  

masa 1st day tue try jerk lobster & tiger prawn ???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-3-2010 03:41 PM | Show all posts
57# ehem_ehem79
tatau la... aku suka butterprawn... cloud mintak chili crab....
menu yg lenlain tu ko tnya dia masak pe sedap.. cth ikan...
jgn lupa mintak sayur manis/sabah vege....
kat tempat lain xde tau...
kat sabah jek ada...

kg nelayan tu jauh gak le... mmg kena ada keta....
masa aku gi ocean tu pening sbb bising bg aku suasana tak best...
susah nak jaga anak2....
b4 aku suka mkn kat golden sifud tg aru....
tahap kesedapan.... lebihkuang jek kot mana2 tempat...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 04:09 PM | Show all posts
59# nagaijau

Nag, kalo dekat dgn hotel aku tanpa sewa transport ...
kat mana lagi sedap makan ? walaupun bukan seafood selain yang atas ko pi dgn ira tue

tak tahu la nak kena sewa kereta atau tak ..
boleh buat 2nd plan mantahu anak2 meragam ker .. pi dekat2 jerk
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2010 04:11 PM | Show all posts
Naga ...

Stay Inn Hotel kat SEDCO Complex tu ok ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 03:25 PM GMT+8 , Processed in 0.096564 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list