CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: nagaijau

All About Sabah Part IV

   Close [Copy link]
Post time 4-3-2010 04:03 PM | Show all posts
Post Last Edit by warversa at 4-3-2010 15:10

http://myhome.cari.com.my/space.php?uid=1152270&do=album&picid=22503





...
warversa Post at 4-3-2010 15:09


aku penah makan lobster nih.... mase aku makan tu ader promo Rm150 sekilo.. kitorang amik 2 ekor...
rega biasa dlm Rm280 sekilo (time aku makan tu laa)...

mmg isi keras sket...  
aku prefer tiger prawn compare ngan lobster nih.. rega pun dlm RM80 jek skilo....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2010 04:13 PM | Show all posts
aku penah makan lobster nih.... mase aku makan tu ader promo Rm150 sekilo.. kitorang amik 2 ekor...
rega biasa dlm Rm280 sekilo (time aku makan tu laa)...

mmg isi keras sket...  
aku prefer  ...
azradiza Post at 4-3-2010 16:03


ushhhhhhhhhhh menarik nengok lobster tueee
tue la kat sini kan mahai .. tue yg ktrg aim hok tue nak makan kat sana

nanti nak suggest kat hubs la .. better makan tiger prawn ...

ehem nak tanya lagik .. tp tak study lagik ittenary dr agent ...
soo tak tahu 1st day pi mana .. pi mana
nak study dulu baru nak tanya kwn2 kat sini ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2010 05:33 PM | Show all posts
wah kolin ko dah balik? lambat lagik turn aku nih... so van ko amik kat mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 09:24 AM | Show all posts
aik uma ni jatoh gedebuk ..up balik!!

korang ..kasik link part I ngan II x jumpa la..link yg ada kat uma sblm ni klik xleh pon
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 09:28 AM | Show all posts
aku survey kan..pulau2 sekitar TAR park tu..xde resort island yg murah kan..mahalnyeee
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2010 02:55 PM | Show all posts
13# kolin_meroyan nk tnya ni, kalu tapau fresh seafood nk bawak balik semenanjung camna?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-3-2010 03:06 PM | Show all posts
26# maneh
gi pasar ikan....masa nak bli ikan sifud semua tu tnya leh bungkus utk naik flight tak...
kalo tak tnya kat dorg pon.... kat area situ ada mcm kedai runcit... situ dorg tlg bungkus jgk...
polistrin yg 5kg tu biasanya rm15-17...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2010 03:35 PM | Show all posts
cta aper yg terfikir..hehehhe..tu pun ko yg suruh.hehehheh...nak jumpa ko pun tak dpt/....kbanyakan org sabah tak tau kat mana Gaya Sunday..tp klu tanya Gaya Market mrk tau la plak..hehhehehe....
...
kolin_meroyan Post at 4-3-2010 12:46


mesti org yg ko tanya dok fikir gaya mana satu___pulau gaya, gaya centre (bangunan) & gaya sunday market___word market tu penting hehe!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-3-2010 03:38 PM | Show all posts
aku survey kan..pulau2 sekitar TAR park tu..xde resort island yg murah kan..mahalnyeee
big_mouth Post at 5-3-2010 09:28


hanya 2 pulau saja yg ada resort iaitu pulau manukan (manukan island resort) & pulau gaya (gayana eco resort & bunga raya resort)___harga mmg leh tahan mahal
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2010 01:02 AM | Show all posts
3 kali aku ke KK..
tak pernah sampai area ranau kundasang.. wlu sebenarnya itu la tempat aku nak pergi..
kekawan semua dah terperangkap dlm pasar filipin, tak reti-reti nak keluar.. semua barang nak dibeli.. sudahnya aku makan sajaaaa..
rindunya nak makan kuih bingka pulut.. takde jual pulak disini..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2010 06:33 PM | Show all posts
3 kali aku ke KK..
tak pernah sampai area ranau kundasang.. wlu sebenarnya itu la tempat aku nak pergi..
kekawan semua dah terperangkap dlm pasar filipin, tak reti-reti nak keluar.. semua barang nak ...
zehra2 Post at 7-3-2010 01:02


nnt kali ke-4 pastikan awak smp kat kundasang ranau tu
mcm na rupa kuih bingka pulut tu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 12:07 AM | Show all posts
nnt kali ke-4 pastikan awak smp kat kundasang ranau tu
mcm na rupa kuih bingka pulut tu?
h4ni3 Post at 7-3-2010 18:33

3 kali aku dtg KK, aku beli dari org yg sama di pasar tu.. kuih dibuat dari tepung pulut, dibakar, bungkus dlm daun.. ada rasa mcm liat la.. mungkin jugak letak kelapa/santan..
kali pertama, aku beli sepotong jek, nak blk, aku beli satu loyang.. sbb dibakar, jd kuih tu tahan lama disimpan..
aku belasah makan spirulina ( rumpai laut kot) dgn sambal belacan.. makan seafood sampai mabuk pening2 sbb terlebih kolestrol ..

tp aku rindu betul nak mkn bingka pulut tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-3-2010 09:13 AM | Show all posts
hani... aku pon tak pernah makan bingka pulut...
macamana tuuuu...??
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:51 AM | Show all posts
28# h4ni3

adale aku tanya Gaya sundy market kat mana...huhhh..berpeluh cari....ruper2 nyer after jambatan turun situ je....adehhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 09:55 AM | Show all posts
wah kolin ko dah balik? lambat lagik turn aku nih... so van ko amik kat mana tu?
adnil Post at 4-3-2010 17:33


da abis letih aku balik da....van aku ambik dari en. Don..nissan urvan RM250.
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 08:05 PM | Show all posts
kasi up sikit ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-3-2010 09:32 PM | Show all posts
35# kolin_meroyan


kat sini kami panggil tamu gaya...
kompom org tahu.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2010 10:37 PM | Show all posts
28# h4ni3  

adale aku tanya Gaya sundy market kat mana...huhhh..berpeluh cari....ruper2 nyer after jambatan turun situ je....adehhhh..
kolin_meroyan Post at 8-3-2010 09:51


aku arituh pun jenuh nak mengexplain kat taxi drebar yg aku nak gi gaya sunday market nih.. diorang macam blur2 gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 09:38 AM | Show all posts
lama plak xlepak sini
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2010 11:34 AM | Show all posts
32# zehra2

nanti aku pg...belikan ko..tp kt belah mane
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 04:32 PM GMT+8 , Processed in 0.112183 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list