CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: nagaijau

All About Sabah Part IV

   Close [Copy link]
Post time 10-2-2011 07:05 PM | Show all posts
Reply  cikmouse


   pergi 22-24 hb nie.
budakcikangcute Post at 10-2-2011 09:35



wahh nampaknyer lepas sy balik awak plak pergi sabah...
sy gi 17-20hb ni...huhu dok menghitung hari je nih..tetap ler xsabar kan cikmouse kan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2011 07:11 PM | Show all posts
hairul123...since awk ni byk pengalaman..

sy pun nk tny gak..keta2 dr syarikan borneorentalcar ni ok ker?

http://borneorentalcar.wordpress.com/jenis-jenis-kereta/
http://www.mudah.my/li?ca=9_s&id=44507

pernah dgr x? mksud sy wujud ker..or ada pernah dgr2 about service dorg x?
n boleh dipercayai x? risaunyer..excited sgt nk g dh mngu depan ni..
tp keta sewa n hotel lum cari lg..byk2 sgt tmpt smp xtau nk wat pilihan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 08:05 PM | Show all posts
wuihh..45org tu..mmg reasonable lah 16k tu..lgpun tong2 r ye dak..klu sorg jer nk cover 16k tu.. ...
s.a.k.u.r.a Post at 9-2-2011 23:41



    yang pegi sabah mahal skit sebab tiket flight mahal. 18k tu kos tuk 10 adults n 3 babies.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 10:20 PM | Show all posts
wahh nampaknyer lepas sy balik awak plak pergi sabah...
sy gi 17-20hb ni...huhu dok menghit ...
s.a.k.u.r.a Post at 10-2-2011 19:05


jgn smpi x tido mlm lak gara2 tlalu eksited punye psl.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 11:50 PM | Show all posts
Post Last Edit by hairul123 at 10-2-2011 23:51
yang pegi sabah mahal skit sebab tiket flight mahal. 18k tu kos tuk 10 adults n 3 babies.
bungarose Post at 10-2-2011 20:05


Macam naik bisnes class je... atau mmg bisnes class?

hairul123...since awk ni byk pengalaman..

sy pun nk tny gak..keta2 dr syarikan borneorentalcar ni ...
s.a.k.u.r.a Post at 10-2-2011 19:11


Sy pernah dengar, tp x pernah mencuba...... sbb kat Sabah pun sy amik yg Hotel punya Car rental.
Harga pun sama je dgn mana2 kereta sewa berpermit. Kalau takde permit, mmg jauh murahnya.

Cth Wira Auto Berpermit : RM 160 Sehari. Rate Ni Sy dpt kat hotel sy menginap di Beverly Hotel
(Kereta Sewa kat Airport Pun Sama Rate)
Tanpa Permit : RM 90-120
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 12:11 AM | Show all posts
Otai2 thread Sabah...

Maafkan saya menggangu.. sebenarnye.. malas sesangt nk belek2 page belakang.. maafkan saya sekali lagi.. berapa kali minta maaf da~~~ hehhhee..

ada x sesape boleh suggest kete murah kat KK? Hari tu, saya ada jumpe sewa saga RM63 per day.. tp, website tu dah hilang..x tau pegi mana.. kalo boleh, mmg nk below Rm70..  any suggestion link? thanks a lot..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 12:41 AM | Show all posts
jgn smpi x tido mlm lak gara2 tlalu eksited punye psl.....
cikmouse Post at 10-2-2011 22:20


hahaha..tau xpe cikmouse..

pernah gak r lewat tdo dek kerana xpuas2 menggugel sal tempat2 kt sabah ni...
notepad n word doc tu jgn ckp ler...mmg penuh dgn ilmu2 bab2 informasi2 melancong kt Sabah ni..
hasil drpd pakcik gugel n info2 drpd forumer AAS dr part I smp ler part IV nih..
ni pun entah esok entah lusa ada la tu part V ..
sy bukan pe cikmouse.. xtdo punya pasal pun xper lah..asal leh dptkan informasi selengkapnya sebelum g sana..
coz klu leh sy nk cuba jimatkan masa n gunakan masa yg ada dgn sebaiknya n semaksimum mngkin..
sebab per..sejak terbaca thread sal sabah ni..sy dh rasa terkilan n rugi sesangat..
sy berasa TER sangat lah rugi coz hny ada masa 4H 3M sahaja iaitu 1M di Sandakan..1H 1M di Kundasang dan 2H 1M di KK..
sedangkan..tersangatlah bnyk tmpt2 menarik yg korang dok citer kt cni..yg semestinyer xsempat sy nk cover... uwwauwwauwwa...sedey nyer..
ni sumer pun silap sy gak lah..dek kerana terover xcited dpt tiket RM0.00fare (May10-lama giler) tu sy tersilap book tarikh flight dr KL-SDK ..:cry:
flight dr PEN-SDK 16hb tghri..dan flight KL-SDK sy xperasan lgsg tarikhnyer dh bertukar ke 17hb ptg..uwwaaa...petang lak tu...
klu awal pagi xper la gak..dpt gak jenjalan SDK kejap..ni x..hny mlm jer yg tgl coz smp sana dh 8.10pm..
so hajat hati nk try mkn cfood kt Sim Sim..dan esok pepagi kelam kabut ler amik flight SDK-KK plak kol 8.10am - 8.55am
..(rugi giler taw kena tmbh kos flight..)coz plan sebenarnya xterfikir nk ke KK nun..so ingt di SDK jer lah..masuk2 jer thread story mory sal KK (nak2 bab pulau2)
terus ku jatuh chinnnnta..dan haruslah ku tukar planning utk ke KK jugak...(rm500 one way utk 5org SDK-KK)..
memang rugi giler taw x coz klu tau lah kt KK..Kundasang..Kudat(TOB) tuh..sah2 kitorang xamik tiket ker SDK..direct fligt PEN -KK jer trus...tp nasib baik lah tiket balik dh beli KK-PEN trus..flight pulang sepatutnyer 5.00pm ..tp 2minggu lepas
pak T.F tu telah meng rescheduled ke pukul 4.35pm...(nsib  x awal pagi..huhu)...

mtk maaf yer kengkawan if pnjg nau sy berceloteh....bukan per..sekadar nk pesan korang kalau nk g bercuti ke hape ker..
time nk booking tiket tu..hati2 lah erk..pastikan tarikh dan masa yg dipilih betul2 sperti yg di plan..
jgn jadik cam sy..kelam kabut semacam jer..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 12:50 AM | Show all posts
Macam naik bisnes class je... atau mmg bisnes class?



Sy pernah dengar, tp x pernah mencub ...
hairul123 Post at 10-2-2011 23:50



hurm mana awak rasa lebih patut disewa erk..?yg murah w/out insurans or  harga standard tp kena topup utk insurans?
leh kerana pestime nk jenjalan kk-kundansang nih..cam risau gak lah kan bab2 keselamatan ni..
sy de gak try2 nk book ngan simedarby aka hertz td...
dorang ada bg option utk kita add on LRO (Liability Reduction Option) n Personal Accident Insurance (PAI
n ada jugak call Heartz tny sal perbezaan ambik n xamik benda tu..
so nmpknyer better ambik drpada xamik..
coz malang xberbau..kalu xamik..byk kos lain lagi yg kena tggung klu berlaku apa2 perkara yg x diingini..
so mcm mana erk?dilema jugak nk wt keputusan..apa pendapat awak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2011 12:55 AM | Show all posts
Otai2 thread Sabah...

Maafkan saya menggangu.. sebenarnye.. malas sesangt nk belek2 page belakan ...
tasyha3 Post at 11-2-2011 00:11



tasyha3..

awk cuba masuk cni tgok..

ada kancil 660cc rm60/day  http://sewabah.com/product.php?codeID=2
tp nk tny awak dpt keta apa yg rm63/day tu?
kancil gak ker?
yg ni kancil ni 660cc jer tau..so xpasti sesuai ker x klu awak nk wak g naik kundasang (e2pun klu awak nk ke sana lah..)
klu stkat berdua jer ok lah kot kancil 660cc tu..or klu stakat nk round2 KK xder hal nyer..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 09:25 AM GMT+8 , Processed in 0.075700 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list