CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: nagaijau

All About Sabah Part IV

   Close [Copy link]
Post time 22-3-2010 03:00 PM | Show all posts
otel atau apartment kat KK takde ke yg kena dgn bajet aku
kipas_y2k Post at 19-3-2010 12:30


kalu dekat Kg Air byk bajet accomodation. Ari tu aku dudok kat Lavendar Lodge. Aku amik dormitory, RM30 per bed. Kalu nak private, amik la family room, dlm RM95 bole muat 4 org. cheap tu. Tp yg penting bilik dia bersih la..Lain2 tak penting sgt pada aku kau nak bajet. Sbb nak tido & berehat jer kan, lain la kalu nak honeymoon.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-3-2010 03:15 PM | Show all posts
180# shalalat

shalalat.. sy lupa la mcm mane mau tempek gambar.. ada tak sape2 nk tulong aja.. hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2010 09:26 PM | Show all posts
179# h4ni3
TQ h4ni3! I gained a lot of info about Sabah in this forum...Keep it up!
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 10:45 AM | Show all posts
alhamdulillahhh.....misi ke Sabah sudah selesai. Dari Kundasang ke hot springs kemudian ke KK, meneroka pulau... memang Sabah sangat memukau. Minggu ni dah masuk keja. Dan terima kasih byk2 untuk h4ni3 atas perkhidmatan
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 11:14 AM | Show all posts
185# nurilhami



Apa lg .....share la dgn kami d sini. Letak pic ya ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 01:11 PM | Show all posts
183# ReksakseHuduh23

reksakse, host kan kat photobucket pon boleh, imageshack ke etc
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 02:08 PM | Show all posts
Post Last Edit by h4ni3 at 22-3-2010 09:20



meh aku bagi
Tel: 012-8030387/ 088 232385
h4ni3 Post at 22-3-2010 09:19



wahhh..hani mkin pemes u..hhehehe....lama da tak masuk sini..rindu..dgn org sabah..bahhh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 11:30 AM | Show all posts
nurilhilmi..sampai KK pkl bape? teros ke  kinabalu park ker?

kat kundasang dok mana?
kat kk dok mana plak? bape rm sewa kete / otel?
ish byk nk tanya..share la pape ehehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-3-2010 11:51 AM | Show all posts
kite pun baru balik dari sabah.

day1-LCCT --->KK-->round pasar2 kat KK---> dinner at Anjung Selera

day 2-KK-->Kundasang-->poring-->KK---> dinner kat Pasar malam, makan seafood bakar je

day3-Pulau manukan ---> Cari Monsopiad Cultural Village tp tak jumpa --->teluk sapangar tgk pantai kat Nexus Karamunai ( tul tak eja ni) --->dinner at Anjung Selera

day4- shopping kat KK--->LCCT

kalau ada masa ptg2/mlm nanti sy upload gamba
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 01:00 PM | Show all posts
salam semua... ni serba sikit aktiviti kami sekeluarga di sana

Hari pertama : Sampai LTAKK2 terus ke Kundasang. Bermalam di Strawberry Garden Hotel (hotel bajet je tapi ok gak). Kat sini ada rose garden, strawberry garden... cantik.

Hari Kedua : Ronda-ronda Kundasang;
                    - Kundasang War Memorial
                    - Desa Dairy Farm
                    - Ke Poring Hot Spring ( kolam air panas). Ada banyak aktiviti juga selain dari  
                     mandi-manda, boleh juga jungle trekking ke air terjun, canopy walk, tmn.
                     rama-rama.
                    - Kami singgah makan di pekan Ranau.
                    - On d way turun ke KK, singgah Kinabalu Park.
                    - Sampai KK, check-in Tang Dynasti untuk 2 mlm.
                    - Malam, makan di Tg. Aru
Hari Ketiga : Di KK
                    - B/fast di hotel
                    - ke Pulau Manukan... mandi-manda di pantai. Tapi masa ni tengah musim  
                      obor-obor, bahaya sikit.
                    - balik hotel, anak-anak sambung mandi kolam di hotel.
                    - malam, makan ikan bakar sebelah pasar filipina(boleh tawar harga). jalan-
                      jalan pasar malam depan pasar filipina. kalau nak gelang, rantai pearl segala
                      bagai mmg bnyk, harga pun lebih murah.
Hari Keempat : Pagi, b/fast hotel.
                        -Jalan-jalan ke pasar filipina.
                        -jalan-jalan pasar basah, beli udang fresh (bw balik semenanjung)
                        Tengahari, check-out.
                         - pusing-pusing bandar KK lagi. pergi Signal Hill (jalan istana), tgk view
                           bandar dari atas bukit...cantik.
                         - ambil gmbr dekat menara jam.
                         - on d way ke airport singgah minum air kelapa di pantai tg. aru.

Kesimpulannya....bercuti ke Sabah memang best. rasa nak pergi lagi. Kalau ada masa saya upload gmbr.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 02:17 PM | Show all posts
alhamdulillahhh.....misi ke Sabah sudah selesai. Dari Kundasang ke hot springs kemudian ke KK, meneroka pulau... memang Sabah sangat memukau. Minggu ni dah masuk keja. Dan terima kasih byk2 untuk h4ni ...
nurilhami Post at 23-3-2010 10:45


sama2
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 02:18 PM | Show all posts
thanks nurilhami..nk tiru la ehehe..awak pegi sana bape org dewasa? anak2 umo bape?
flight pagi tu pukul bape smpi kk?

Strawberry Garden Hotel bape rm semalam?
sewa kete ape? bape rm?

sy nanti flight pagi..so tgh plan ..nk teros ke kundasang ke macam mana nanti..sbb pk kan bawak anak umo 4 thn ngan 1 thn..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 02:19 PM | Show all posts
wahhh..hani mkin pemes u..hhehehe....lama da tak masuk sini..rindu..dgn org sabah..bahhh...
kolin_meroyan Post at 23-3-2010 14:08


mn ada femes___besa2 aja ni
jgn hati mu tinggal di sabah dah lah
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 11:20 PM | Show all posts
area pasar - lobster ni rm100 je sekor -tak makan pun ambik gambar and bau je






pasar Filipino
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 11:25 PM | Show all posts
perjalanan ke kundasang


queing naik bukit


puncak gunung
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 11:29 PM | Show all posts
Desa dairy Farm





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-3-2010 11:32 PM | Show all posts
dinner kat pasar, tengah syok makan blackout pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 11:34 PM | Show all posts
ikan di Pulau manukan
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 11:35 PM | Show all posts
ada beratus2 lagi gambar, tak larat nak upload,

Next month 23-26 May jalan ke Jakarta pulak
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2010 09:11 AM | Show all posts
200# nalang

Wah Nalang .....teruja aku tgok pic2 ko tu.

Letakla pic Strawberry Gdn Hotel n Tang Dynasti Hotel tu ....bpa hengget ko byr hotel tu ya?

N makanan kat Anjung Selera tu ok tak? sifud ya d situ ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 03:40 PM GMT+8 , Processed in 0.096030 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list