CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 7009|Reply: 54

Khayalan anak aku atau ???

[Copy link]
Post time 2-3-2010 10:07 AM | Show all posts |Read mode
Kejadian ni baru aje, dlm 2 hari lepas .. waktu tu dah lebih kul 12 mlm, kami 3 beranak tak tdo lagi dan kebetulan hasben g main badminton kat selayang .. sambil2 tgk tv layan makan keropok yg aku goreng sebelum tu
mula2 anak bongsu aku duduk kat aku sambil makan keropok, kakak dia ddk dpn tv .. umur anak aku yg kecik tu 4 thn. Pas2 dia bangun menuju ke sliding door yg mmg aku bukak tp grill aku kunci .. sambil tangan dia menunjukkan keropok ke arah koridor dan kata 'ayah, adik ada keropok .. ayah tak ada ...' kakak dia yg tgh tgk tv terus aje bangun g kat sliding door tu terus kata 'mana ada ayah, adik ni tipu aje' pastu adik dia senyum2 ..
dalam masa yg sama, pintu umah aku terbukak dan suami aku pun balik ..... aku pandang suami aku pas2 aku terus cerita kat dia pasal anak aku tu .. suami aku kata 'ye ke?' hehehehe
aku tak tau lah samaada anak aku saja2 main ataupun???
sbb sblum ni dia pernah main sorang2 dlm bilik air kul 1 pagi!!
dan kakak dia pun pernah gak nmpk dan bercerita ngan kami

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:16 AM | Show all posts
entah la.. kt kg aku ada sorang budak pompuan... dia ni di katakan slalu leh nampak "entiti" tp masa tu dia still kecil, so parent dia tak layan... skung ni dah tingkatan 2, still leh nmpak "entiti" slalunya "entiti" tu berbentuk lembaga hitam, tp tak menampakkan muka...  hinggakan dia dah tak takut. even kat skol pun dia nampak. pernah skali nmpak lambaga terikut2 kat belakang sorang cikgu... entahlah, kot2 "entiti" yg dia nampak ikut cikgu tu ialah saka2 keterunan cikgu tu.. tp mcm biasa, dia kata mmng tak nmpak muka..... kadang2 time senja, kat bawah pokok, pendek kata, dia mmng leh nampak.....  ermm.. mmng besh la leh nmpak benda2 mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:17 AM | Show all posts
uiks....seriau aku dgr...huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:20 AM | Show all posts
eh, aku tercerita pasal akunyer citer pulak...teluper konyer citer.. ermmm.. yg anak ko tu mgkn just khayalan yer kot.. yer la, mcm time kite tecik2 dulu, masa main masak2.. rasa mcm "real" yer masa tu.. siap leh minum makan lg daun2 yg we all kata laksa ato nasi kerabu tu.. walhal, tu just pucuk2 kopi yg we all potong2 n masukkan kat pinggan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:23 AM | Show all posts
huh...  biasa budak2 aku mls nak cayer... takut khayalan je... tapi tah la.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2010 10:28 AM | Show all posts
tah lah .. yg wat aku saspen sbb lps aje dia ckp mcm tu .. tup2 ayah dia balik
cam ada instinct ayah dia nak balik hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:28 AM | Show all posts
pi bawak darussyifa..... anak esah 'depa' alihkan tempat tido dari tgk atas ke bawah... berat 25kg.... 2 kali pula tu... pukul 11mlm dan 2 pagi.
ustat darussyifa baca-baca doa.. bagi air mandi dan daun ape entah dan pagar rumah sekali...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:28 AM | Show all posts
uhuh..bab nmpk2 ni seram gak aku..ade skali time mlm aku round ngan bini aku cr umah sewa..sebab nk berpindah..then smpi satu kawasan apartment ade pakgad tu,aku pon tanye guard tu kot2 ade umah utk disewa..baru tanye je,tetibe pakgad tu ckp," ni ade bende ikut ko ni...". pulak aku nk tanye umah sewa..rupenya pakcik tu kire penangkap bende2 ni la..katanya..dia ulang 2 kali..then trus aku blah je ngan bini aku..silake betoi..uhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:29 AM | Show all posts
anak saudara aku mase tu umo dalam 2-3 tahun pon sembang sorang2 dalam bilik air.. masa tu tengah renovation umah baru abg aku.. dok bersembang ngan ape ntah.. then pekerja indon yang jage umah tu kate mebi dia tengah sembang ngan something. seriau aku.. kot yer pon mende tu ade, janganla menjelma depan aku.. Aminnn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2010 10:37 AM | Show all posts
pi bawak darussyifa..... anak esah 'depa' alihkan tempat tido dari tgk atas ke bawah... berat 25kg.... 2 kali pula tu... pukul 11mlm dan 2 pagi.
ustat darussyifa baca-baca doa.. bagi air mandi dan da ...
esahmoi Post at 2-3-2010 10:28


uihh .. kena alih?? tu dah bab lain .. bahaya gak
insya'allah .... tak ada apa2 sbb sblum ni ada wat baca yasin ngan nak kata pagar tu tak lah
cuma adalah sket wat ..

bkn apa, kat aku sbnrnya ada 'benda' tp setakat ni tak pernah kacau family aku
dah aku harap2 sgt jgnlah mengganggu family aku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2010 10:38 AM | Show all posts
uhuh..bab nmpk2 ni seram gak aku..ade skali time mlm aku round ngan bini aku cr umah sewa..sebab nk berpindah..then smpi satu kawasan apartment ade pakgad tu,aku pon tanye guard tu kot2 ade umah utk d ...
pecot3453 Post at 2-3-2010 10:28


hehe .. lain yg cari, lain yg dpt ekkk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2010 10:39 AM | Show all posts
anak saudara aku mase tu umo dalam 2-3 tahun pon sembang sorang2 dalam bilik air.. masa tu tengah renovation umah baru abg aku.. dok bersembang ngan ape ntah.. then pekerja indon yang jage umah tu kat ...
mnaa Post at 2-3-2010 10:29


yg anak aku tu siap bawak mainan dlm bilik air kul 1 pagi tu
pastu ckp bisik2 .. mcm bercakap ngan org
lgpun anak kecik aku tu mmg susah nak tdor awal
kalau dia betul2 letih baru leh tdo awal
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:42 AM | Show all posts
Jgn terkejut memg ada budak2 yg boleh nmpk "entiti" ni...pernh seorg kwn menceritakan anak kwnnya dr kecil boleh nmpk "entiti" igtkan main2 tp sehingga budak kecil tu membesar dia masih boleh nmpk & ceritakan/describe apa yg dia nmpk...parents dia dah pandai menyesuaikan diri menerima anak seperti itu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2010 10:45 AM | Show all posts
Jgn terkejut memg ada budak2 yg boleh nmpk "entiti" ni...pernh seorg kwn menceritakan anak kwnnya dr kecil boleh nmpk "entiti" igtkan main2 tp sehingga budak kecil tu membesar dia masih boleh nmpk & c ...
kimosabi Post at 2-3-2010 10:42


hmm .. dah besar pun bleh nmpk ekk?
cam anak aku yg sulung tu dulu2 masa umur 3,4 tahun pernah gak nmpk
tp dah besar ni .. insyaAllah tak pernah dah dgr
cuma beralih ke adiknya lah
setakat ni baru 2 kali lah
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:45 AM | Show all posts
anak ko tu mungkin ada kebolehan nampak orang "in advance" kot....tu yg nampak ayahnya balik walaupun belum balik lagi....mcm sesetengah org yg boleh nampak dulu sebelum sesuatu tu berlaku....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2010 10:48 AM | Show all posts
anak ko tu mungkin ada kebolehan nampak orang "in advance" kot....tu yg nampak ayahnya balik walaupun belum balik lagi....mcm sesetengah org yg boleh nampak dulu sebelum sesuatu tu berlaku....
medangmru Post at 2-3-2010 10:45


kalau nmpk yg macam tu tak pe .. jgn nmpk benda lain dah lah
hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:51 AM | Show all posts
imagination dia jer tu..

aku dulu kecik2 pun selalu mcm terperasan mende2 pelik ni..
penah mcm nampak mickey mouse turun dari langit...bawah katil ada makhluk hitam..he he he..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:51 AM | Show all posts
mungkinkah ketika itu ayahnya bsemangat nk balik umah...
hingga semangatnya tiba dulu sblm jasadnya?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:57 AM | Show all posts
2# bubpallo

ade ustaz ckp, kalo nmpk bnda tu, bkn satu kelebihan tp kekurangan.
renung2 kn dan selamat beramal...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2010 10:59 AM | Show all posts
sambung citer.. ustat darussyifa cakap depa ni macam manusia gak... nak cari tempat tinggai tp takleh apply loan bank depa squarting la....

takmo bagi depa berminat dgn rumah kita ... pastikan ayat2 quran selalu berkumandang... kursi sentiasa baca tak kira tgh buat apa-apapun... sembahyang jemaah sekerap yg mampu..., mandi jgn bugil.. kurang2 jgn tanggal spenda... kalao manusia pun suka tgk porno.. depa pun suka gak....
muzik2 kurangkan atau jgn pasang kuat2 lebih2 AF9 nak start dah nih...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 06:05 PM GMT+8 , Processed in 0.120932 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list