Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
48387
View
277
Reply

REZEKI murah, bila somi pemurah

[Copy link]

Author: my-alja       Show all posts   Read mode

Post time 11-3-2010 10:49 AM | Show all posts
my sis ade srg hubby yg sgt pemurah
mmg rezeki melimpah ruah
dr srg kerani bank
skrg dah jd contractor berjaya
ngan projek pertanian dia
n rezeki dia tu dia ttp pjg2kan kepada parent n adik beradik dia n kakak
tak lupa byr zakat fitrah n zakat harta..
slalu blanja kitorg mkn besar,vacation...
thanx to My BIL n Sis..byk jasa korang pd kami,mak abah n family
smoga Allah terus limpahkan rezeki pada korang
n korang tak lupa diri..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2010 09:03 AM | Show all posts
Ramai jugak kapir yang duit melimpah ruah...pemurah jugak dorang kan? TAPI yang dapat keberkatanNYA  ke? Of course not.........

Bagi MANAK, the little that I have yang diberkatiNYA.......itulah juga kemurahan rezeki aku atas limpah keberkatanNYA.......
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2010 08:16 PM | Show all posts
Slalunye org kaya meme byk yg tangkai jering.....

Yg jd mangsa org terdekat...... anak & mini.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2010 10:45 PM | Show all posts
Slalunye org kaya meme byk yg tangkai jering.....

Yg jd mangsa org terdekat...... anak & mini.....
mjla Post at 22-3-2010 20:16


Mungkin ada pengalaman untuk dikongsi?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2010 03:37 PM | Show all posts
Slalunye org kaya meme byk yg tangkai jering.....

Yg jd mangsa org terdekat...... anak & mini.....
mjla Post at 22-3-2010 20:16


hehe..

kalau tak jadi 'tangkai jering',macam mana nak kaya..

maybe kita2 yang melihat ni nampak macam tu,hakikat mana la kita nak tahu kenapa mereka jadi sebegitu..

tak tahu la kalau ada org yang memang saja suka2 nak jadi 'tangkai jering'..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 04:53 PM | Show all posts
.....  ye setujuuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 04:54 PM | Show all posts
103# coniferous


ke ke ke di ibaratkan mkn tikus
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2010 05:11 PM | Show all posts
setuju....acik bersyukor dpt somi yg x kedekut....taim dpt gaji semua duit gaji dia bagi kat acik(selepas tolak perbelanjaan wajib) dia cuma ambil duit poket ngan duit minyak ja...tapi acik memang ada sikit2 sifat kedekut(bila ngok duit dalam tangan mcm x cukup sampai ujung bulan)...bab baju memang somi x penah beli sbb selalu dapat baju free(rezeki kan)....
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2010 11:10 AM | Show all posts
Thread nih ada jin ka?????? dah dua ari takdak respond...tapi masih dok kat atas??????


ALJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..........

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 05:36 AM | Show all posts
Dia papa kedana................
lantanao8 Post at 3-2-2010 21:59


hi Lantana.....dia memang papa kedana...
boleh kenal lantana?...my pm.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 12:46 PM | Show all posts
aku dah vote..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2010 02:11 PM | Show all posts
bila suami pemurah, rezeki pun murah tp klu mcm sara ni azab...
sbbnya, dia pemurah dgn org lain dgn bni sendiri, hmmmm....
dgn sara wlu dia de duit bil2 semua dia campak je kat tepi, nak suh sara bayarkan termasuk upah ngasuh anak dia lgsg tak ambik tau..
sara tak kisah, wat pe kita keje klu bukan utk bantu suami tp....
sara mmg tak kisah klu duit dia nak sedekah kat famili dia ni tidak kat kwn baik dia yg suka ambik kesempatan atas terlebih baik & pemurah my hubby..
ok, 1st yg sara dpt tau bila raya taun lepas mamat kwn baik dia tu sms taye dia takde sesapa ke nak bagi zakat kat dia & dia bagi duit..brp sara xtau & sara diam kan je..
2nd, sara dpt tau mamat tu bhenti keje & lg skali dia minta tlg utk byrkan sewa umah, my hubby tlg lg wlupun duit nak pakai utk pindah umah..
3rd, psl sewa umah lg & kali ni owner umah halau dia sbb takleh byr & my hubby klam kbut mcari duit utk tlg dia tp xdpt (dia takleh bagi sbb duit dah byk habis pindah umah) & dia beria2 nak bwk kwn dia 1 famili dok umah kami tp sara tak layan (nak kata kejam pun, lantakla) & sbb sara tak bagi dia taye sara de duit nak bagi dorang & sara wat dek je...
4th, laki bni keje & my hubby bagi kete kat dorang utk sambung byr sbb dorang takde transport tp 1st month my hubby gak tlg byrkan..
5th, bni org tu lr ikut pakistan & my hubby klam kabut sggp ambik cuti tlg mamat tu settle masalah dia (kononnya)
6th, last dia dtg umah kami de plak bni org tu (dah balik la tu)
7th, awal bulan 4 aritu, dia msg my hubby minta tlg bagi duit ckit sbb adik beradik mamat tu nak g pd tp dia takde duit & my hubby hulur
8th, minggu lepas dia msg my hubby lg minta tlg tambahkan ckit duit sewa umah.. dia xcukup RM200 lg...

masalahnya skrg, my hubby cbuk dok menolong mamat tu tp dia x sedar yg diri dia sendiri pun bini dia yg dok menolong dia...

*t sara sambung lg...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 06:55 PM | Show all posts
setuju kalau somi tak kedekut dgn anak bini dan x berkira ALLAH akan tambah rezki. tu tanggongjwb dunia akhirat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 06:55 PM | Show all posts
setuju kalau somi tak kedekut dgn anak bini dan x berkira ALLAH akan tambah rezki. tu tanggongjwb dunia akhirat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2010 06:55 PM | Show all posts
setuju kalau somi tak kedekut dgn anak bini dan x berkira ALLAH akan tambah rezki. tu tanggongjwb dunia akhirat..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2010 11:33 PM | Show all posts
setuju-based on my experince
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 01:59 AM | Show all posts
bila suami pemurah, rezeki pun murah tp klu mcm sara ni azab...
sbbnya, dia pemurah dgn org lain dg ...
sara_thrash Post at 19-4-2010 14:11


adoiii.cuba chek laki ko tuh
mana ntah aku baca ada org bole pukau guna enpon
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2010 02:50 PM | Show all posts
bila suami pemurah, rezeki pun murah tp klu mcm sara ni azab...
sbbnya, dia pemurah dgn org lain dg ...
sara_thrash Post at 19-4-2010 14:11


sara..laki ko kene thrash ngan mamat pakistan ke?

cam ni nampak gaya ko kene sekendel ngan Shah Rokh Khan ler..bio laki ko bencikkkkkkk mamat pakistan tuh

tak dapat shah rokh khan..kublai khan pun jadi ler sara
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 01:07 AM | Show all posts
bila suami pemurah, rezeki pun murah tp klu mcm sara ni azab...
sbbnya, dia pemurah dgn org lain dg ...
sara_thrash Post at 19-4-2010 12:11 AM



    laki u tak pemurah dalam keluarga, tu yang u rasa tak happy
so rezeki murah pun tak boleh apply dalam kontek ni...

dia cuma pemurah buat buat dengan orang aje supaya dikenali
cam kawan yang baik, tapi azalinya dengan keluarga sendiri kedekut nak mampus.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2011 09:40 AM | Show all posts
Saya dah vote !

Saya setuju, bila suami pemurah.... rezeki akan bertambah. Rezeki bukan hanya dalam bentuk material tetapi juga kegembiraan, kesihatan, kebahagiaan dan keimanan.

Bersyukurlah dengan rezeki yang diberi. Insya allah, akan berganda nikmatnya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094683s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list