Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
47874
View
277
Reply

REZEKI murah, bila somi pemurah

[Copy link]

Author: my-alja       Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2010 07:12 AM | Show all posts
statement ini tepat.......................suami kedekut, pelokek, berkira,  dan isteri pulak sebaliknya.....memang benar rezeki melimpah ruah di pihak isteri, sedangkan suami asyik je susah...........Allah maha adil kan..............ini senario dalam keluarga kami..........
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 07:14 AM | Show all posts
dewi isteri yatim .. so tak der suami yg nak pemurah nak kedekut ker ngan dewi ...

but as the breadwinner of the family mmg dewi tak reti nak kedekut ngan anak2 dgn mak. selagi boleh dewi akan ada  ...
dewi Post at 14-1-2010 13:39


congratulations Dewi, Allah itu maha adil, Dia tak pernah lupa kan kita.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 07:16 AM | Show all posts
yerrrrrrrrrrlaaa tu acik

bila suami pemurah, nak belikan pembantu, merangkap bini muda, pandai lak moncong sampai leh sangkut baju 10 helai kat situ haaaaaaa..pasai pa?

pompuan ni cerdi ...
ajinomotonosuga Post at 19-1-2010 06:39


ko ni mengarut la aji...............seorg Cina makan tikus ko ingat semua makan tikus ke............
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2010 09:07 PM | Show all posts
kalo dah somi tau erti tanggungjwb soal berkira x timbul... tp kalo dah tanggungjwb pun ala2 sedar ngan x jd la isu2 poket tinggai habuk walhal ngan kwn2 duk pekene tek tarik kat konkod melting pot....

aku sah2 vote setujuk.... tp isteri pun kene pandai gak bw diri...jgn somi pemurah bini lak jd pemboros.... ala2 tukang perabih gtuh.... dua2 kene main peranan yg baik tuk umahtangga...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2010 06:18 PM | Show all posts
104# mammavoque

Memanglah....dua2 kena main peranan...

Cuma Captain kena pandai kendali the ship lah...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2010 10:29 PM | Show all posts
Tuhan maha Adil......suami kedekut amat.....isteri tanggung segala perbelanjaan rumah, makan, kereta, sekolah, dan segala macam.....Ternyata....rezeki memihak kpd isteri.....suami macam iri hati pulak.......ini cerita benar.....berlaku pada emak dan ayah aku.....Alhamdulilah syukur kepada Allah, Dia maha adil...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 08:36 PM | Show all posts
106# coniferous

ada jugak bapak kedekut pahit ya....

kaya tak dia sekarang?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 09:55 PM | Show all posts
106# coniferous

sungguh bagai dikata..

kdg2 bantuan tu dari org yg tak kita duga..cam yg acik alami skrg..

tq so much pada dia..acik hargai sesangat..walau tak dpt ucapkan kata2 terimaksih didepan muka dia, tpi acik tahu di membaca di sini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 09:55 PM | Show all posts
107# nighunter71

makin kayap mungkin...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 09:57 PM | Show all posts
108# carold

Orang tu kacak dan bergaya tak acik?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 09:59 PM | Show all posts
106# coniferous  

ada jugak bapak kedekut pahit ya....

kaya tak dia sekarang?
nighunter71 Post at 3-2-2010 20:36


Dia papa kedana................
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:00 PM | Show all posts
106# coniferous  

sungguh bagai dikata..

kdg2 bantuan tu dari org yg tak kita duga..cam yg acik alami skrg..

tq so much pada dia..acik hargai sesangat..walau tak dpt ucapkan kata2 terimak ...
carold Post at 3-2-2010 21:55


tu la acik....rezeki nama nya.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:02 PM | Show all posts
111# lantanao8

corniferous dan lantana orang yang sama ker?

Dalam islam pun cakap....orang yang pemurah, murah rezekinya...

Robert T Kiyosaki lak cakap...those who gives money will get more money..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:09 PM | Show all posts
108# carold  

Orang tu kacak dan bergaya tak acik?
nighunter71 Post at 3-2-2010 21:57


tak kacak bergaya pun..

semua org cakap..tengok rupa dia pun tak berselera..
tpi penting ker rupa yg kacak dan bergaya kalau hati budi tak serupa dgn penampilan diri..

tak kenal maka tak cinta
kdg2 org yg kita pndang sebelah mata tu ler
yg paling pemurah, senang dibawa berbincang., penuh rasa kasih sayang
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:10 PM | Show all posts
tu la acik....rezeki nama nya.....
lantanao8 Post at 3-2-2010 22:00



moga2 niat ikhlas dia mmbantu acik
allah beri ganjaran rezeki yg melimpah ruah buat dia dan family...
insyallah..amin
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:13 PM | Show all posts
114# carold

He..he...

Tapi orang yang kata tu pun selera kelaut gak kan?

Yang lorek itu kendi, yang merah itu saga,

Yang cantik itu budi,yang indah itu bahasa..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:14 PM | Show all posts
115# carold

Kalau bantuan tak ikhals macam mana lak carold?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:20 PM | Show all posts
116# nighunter71

he he..

biasa ler manusia., jarang yg nak merendah diri
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:21 PM | Show all posts
117# nighunter71

tak ikhlas., maksudnye?

dgn syarat2 ker...cam Ah Long tu..

cukai perkhidmatan ler
10% interest =dividen 9bulan gitu

cukup 9bulan.., dapat bonus lagi...:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 10:24 PM | Show all posts
119# carold

Inilah yang dinamakan ......DOUBLE BONUS BONANZA

sempena KONG HEE FATT CHOY nih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081433s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list