Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
48631
View
277
Reply

REZEKI murah, bila somi pemurah

[Copy link]

Author: my-alja       Show all posts   Read mode

Post time 30-11-2012 10:51 AM | Show all posts
faraway1 posted on 30-11-2012 10:07 AM
hahahahahhaha dah meninggal lagi

Ada nee jawab je.......
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 11:13 AM | Show all posts
Manak?????? posted on 29-11-2012 08:51 PM
Ada nee jawab je.......

jap lagi meninggal lagi yea
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 10:46 PM | Show all posts
macamm mane nak nasihat suami kedekut taik idung masin?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 07:52 AM | Show all posts
effamie posted on 30-11-2012 10:46 PM
macamm mane nak nasihat suami kedekut taik idung masin?

mcm mana tahap kedekutnya tu?

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 10:30 AM | Show all posts
aladondang posted on 29-11-2012 12:16 PM
aku ada terdengar ceramah, Allah bagi rezeki mengikut tanggungjawab yang kita jalankan.contoh ibu tu ...

Selepas doa dan usaha...kita kena tawakal..yakin dengan rezeki dari Allah tu ade dimana mana saja dgn izinNya

aku terkejut ade kenalan cakap dia taknak beranak ramai sebab dia rasa tak mampu dengan gaji dia sebanyak tu utk membesarkan anak2 ramai...persoalan nya dia tak yakin ke dgn janji Allah... Dia tak yakin sekiranya dia berbuat sesuatu dgn Lillahitaala  , Insyaallah ade jalan...atau hakikatnya dia sebenarnya segan nak berusaha lebih meningkat taraf hidup...emm entahlah... To me org yg guna alasan duit tak cukup tu sbnrnya takde alasan yg kukuh.. Kalau yakin dgn rezeki ( dlm kes ni, rezeki utk bela anak sesgala) Insyaalah akan cukup
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 05:16 PM | Show all posts
elecom posted on 4-12-2012 07:52 AM
mcm mana tahap kedekutnya tu?

kedekut bab2 mkn nih...ngidam kenny rogers time preggy anak 2nd..ni dh masuk anak ke-3 xdpt2 mkn kenny..uwaaaaaaaaaaaaaaaaa~

**m3intak maap en.husband TERngumpat.huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 05:44 PM | Show all posts
effamie posted on 4-12-2012 05:16 PM
kedekut bab2 mkn nih...ngidam kenny rogers time preggy anak 2nd..ni dh masuk anak ke-3 xdpt2 mkn k ...

apa la ko nih mek...ko keje ke x nih? berapa sen sgt la kenny rogers tu sampai dr anak 2 dah masuk 3 x dpt mkn lg neh. pi la sendiri mkn. apa yg susahnya. x fhm aku ler... kalu x kerja....curik jer duit laki yg kedekut taik idung masin tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 05:51 PM | Show all posts
afja posted on 4-12-2012 05:44 PM
apa la ko nih mek...ko keje ke x nih? berapa sen sgt la kenny rogers tu sampai dr anak 2 dah masuk ...

Dah lama buat kerja nee afja????

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 06:05 PM | Show all posts
effamie posted on 4-12-2012 09:16 AM
kedekut bab2 mkn nih...ngidam kenny rogers time preggy anak 2nd..ni dh masuk anak ke-3 xdpt2 mkn k ...

x berapa faham...

dia mmg strictly bgtau makan situ mahal ke or mmg dia buat x layan dgn permintaan you ke or mcm mana?

susah2 you beli sendiri je la...dr dok mintak lps tu x dpt ngata hubby..hehehe

just my thought..

ingatkan dia serah sume belanja rumah kt you td...the way you implement your post mcm teruk sgt..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 06:06 PM | Show all posts
aladondang posted on 29-11-2012 04:16 AM
aku ada terdengar ceramah, Allah bagi rezeki mengikut tanggungjawab yang kita jalankan.contoh ibu tu ...

setuju dgn you..



Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 08:36 PM | Show all posts
afja posted on 4-12-2012 05:44 PM
apa la ko nih mek...ko keje ke x nih? berapa sen sgt la kenny rogers tu sampai dr anak 2 dah masuk ...

xkeje la..jaga anak2..xde la smpai nak curik..huhu..melampau uuu~
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 08:41 PM | Show all posts
pinksarah posted on 4-12-2012 06:05 PM
x berapa faham...

dia mmg strictly bgtau makan situ mahal ke or mmg dia buat x layan dgn permin ...

kawen pon dh nak masuk 4 tahun..kadang2 gurau2 ckp nk mkn kenny..tapi die wat bodo jer..so paham2 je la..huhu..seb baik la preggy kali ni x ngidam nak beli rantaii emas..kuwang3...

** sebenarnya xkesah sgt pon,walaupon kudukut yg sgt menjengkelkan..tapi i syg kat laki i ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 09:12 PM | Show all posts
effamie posted on 4-12-2012 12:41 PM
kawen pon dh nak masuk 4 tahun..kadang2 gurau2 ckp nk mkn kenny..tapi die wat bodo jer..so paham2  ...

banyak tanggungan barangkali...?

mungkinkah itu menyebabkan dia jd sgt cermat dlm berbelanja?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 11:19 PM | Show all posts
effamie posted on 4-12-2012 08:41 PM
kawen pon dh nak masuk 4 tahun..kadang2 gurau2 ckp nk mkn kenny..tapi die wat bodo jer..so paham2  ...

alahai.. cian nya..

tak yah lah kata gurau2.. cakap siyes lah nak makan kenny rogers tuh..

kalau boleh nanges2 gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 11:25 PM | Show all posts
pinksarah posted on 4-12-2012 09:12 PM
banyak tanggungan barangkali...?

mungkinkah itu menyebabkan dia jd sgt cermat dlm berbelanja?

hahaha....kalo tersgt cermat tuh boleh jadi kudukut..ahaksss...insyaAllah tahun dpn hubby naik pangkat nk mintak belanja mkn hotel..kasik up ckit..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 11:30 PM | Show all posts
NURMIMIE posted on 4-12-2012 11:19 PM
alahai.. cian nya..

tak yah lah kata gurau2.. cakap siyes lah nak makan kenny rogers tuh..

aiyoyo..kalo mula2 kawen dulu boleh la rengek2 mintak..skang tara masaa woo nk nanges2..huwahahaha..dh lame kawen lagi segan nak tunjuk..xmcm zaman cintan dulu2..awal2 kawen,mintak nk pie rebonding rambut pon ON je (pujuk gaya manje...hacccuuummmm)
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 11:36 PM | Show all posts
effamie posted on 4-12-2012 09:30 AM
aiyoyo..kalo mula2 kawen dulu boleh la rengek2 mintak..skang tara masaa woo nk nanges2..huwahahaha ...

sianlah pulak.

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2012 11:59 PM | Show all posts
effamie posted on 4-12-2012 11:30 PM
aiyoyo..kalo mula2 kawen dulu boleh la rengek2 mintak..skang tara masaa woo nk nanges2..huwahahaha ...

ko baru 4 tahun kawen kan?.. padai ai mmg masih baru lagi..

terbalik pula..

kalau ai, time dah lama2 kawen neh lah best nak mintak apa2.. buat2 muka sedih jah confirm dapat laaa..

btw.. ko tinggal kat mana neh.. meh ai belanja kenny rogers..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 09:03 AM | Show all posts
faraway1 posted on 4-12-2012 11:36 PM
sianlah pulak.


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 09:05 AM | Show all posts
NURMIMIE posted on 4-12-2012 11:59 PM
ko baru 4 tahun kawen kan?.. padai ai mmg masih baru lagi..

terbalik pula..

serius nak banjer?huhuu..dok paka aaa..jauh~ paling dekat kenny kat kuantan kot..anta depan umah ok gaks..yummy3~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087890s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list