Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4996
View
18
Reply

orang semenanjung boleh masuk sabah kah kalau chip mykad rosak??

[Copy link]

Author: kaikaibaby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-12-2009 02:04 PM | Show all posts |Read mode
saya rasa chip mykad saya dah rosak tapi saya akan pergi ke sabah esok.apakah pandangan kamu??
saya ada passport tapi tak nak bawa sebab inconvenient...


saya orang penang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 03:23 PM | Show all posts
Rasanya tiada masalah.... imigresen boleh chek keaslian mykad melalui database/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2009 03:30 PM | Show all posts
Rasanya tiada masalah.... imigresen boleh chek keaslian mykad melalui database/
anak_sabah Post at 25-12-2009 15:23
jadi kamu boleh pasti saya takkan ada masalah kalau saya hanya bawa mykad saje esok?? susah nak simpan kalau bawa dokumen lain...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 03:37 PM | Show all posts
kalau ada pasport, bawa je la..supporting document...lgpun x berat kan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 03:38 PM | Show all posts
kalo chip mycard rosak, mcm mana nak baca/rekod data?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2009 03:40 PM | Show all posts
kalo chip mycard rosak, mcm mana nak baca/rekod data?
orglama Post at 25-12-2009 15:38
komputer imigresen ade database kot?? saya pasti komputer jpn ade database tapi tak pasti ttg imigresen...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 04:03 PM | Show all posts
hari tuh adik aku puyer chip pon ader problem...
dia suruh buat aper tah..aku xperasan sebab dah penat sangat..huu~
boleh lepas puyer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2009 05:40 PM | Show all posts
hari tuh adik aku puyer chip pon ader problem...
dia suruh buat aper tah..aku xperasan sebab dah penat sangat..huu~
boleh lepas puyer...
merrissa Post at 25-12-2009 16:03
kau pasti?? klu betol saya tak nak bawa passport dah...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 05:55 PM | Show all posts
mcmna tau chip rosak? ke ic palsu?bt apa nk k Sabah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2009 06:14 PM | Show all posts
mcmna tau chip rosak? ke ic palsu?bt apa nk k Sabah?
idajoe Post at 25-12-2009 17:55
hahaha... chip bapa saya berkarat la... ic palsu?? saya bukan org filipina/ indonesia, saya org semenanjung, ic saya pasti benar... saya ke sabah nak melancong & menjenguk ibu saudara saya... ok??
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 08:47 PM | Show all posts
kualiti mana2 chip mmg berkarat.tiada masalah pn:kant:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2009 10:02 PM | Show all posts
kualiti mana2 chip mmg berkarat.tiada masalah pn:kant:
idajoe Post at 25-12-2009 20:47
tapi karat ic bapa saya sangat tebal... takpe la... klu nanti tak bleh baca mereka ada database kan?? tak payah la bawa passport...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 02:14 AM | Show all posts
ada update ??? manatau ada cerita di epot...share2 la...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2010 11:05 AM | Show all posts
rasanya tada masaalah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-1-2010 09:14 PM | Show all posts
takde masalah...
baru balik hari nih...
bila di checkpoint dia key in ic no saya aje & biar saya lepas...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 10:41 PM | Show all posts
pgi gosok pakai pemadam..hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2010 03:57 PM | Show all posts
seb baik klu tidak pasti kena antar di pulau balambangan
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2017 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya nk pegi sabah ahad ni. Confirm ke xde problem ni. Mykad ada koyak sikit
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2017 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Takut xleh masuk je.. 2tahun lpas da pegi yo lupa sistem dia mcmne.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list