Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15125
View
93
Reply

[MAKAN] PEMBUKAAN RESTORAN RFC

[Copy link]

Author: zidlan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-12-2009 12:54 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 23:34

Pagi semalam belangsungnya perasmiaan restoran RADIX FRIED CHICKEN (RFC) di Mydin Mall, MITC Ayer Keroh.
Restoran milik bumiputera sepenuhnya ini merupakan sebuah restoran yang unik. Ini kerana semua ayam yang digunakan merupakan ayam organik sepenuhnya dan tidak disuntik hormon untuk pembesarannya. Terletak di Aras 1, Mydin Mall Ayer Keroh Melaka.


Pintu Masuk MYDIN MALL


PANDANGAN RESTORAN RFC DARI DEPAN


KAUNTER JUALAN RESTORAN RFC YANG SEBA MODEN DAN CANGGIH BESERTA MENU YANG MENYELERAKAN



KELIHATAN PENGASAS HPA IAITU TUAN HAJI ISMAIL (MEMAKAI JAKET/VEST) SEDANG BERAMAH MESRA DENGAN PENGUNJUNG

PRODUK HALAL TANGGUNGJAWAB BERSAMA

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 01:30 AM | Show all posts
HARGA MKNAN ?RANGE ?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 01:42 AM | Show all posts
yappp good news buat muslims.muslim adalah pengguna plg ramai di msia/dunia.sampai ler masanye bukan saja makanan malah semua barangan perlu dibuat oleh org kita untuk org kita.kita seharusnya memberi sokongan kita terhdp produk ini.tiada hasad dengki atau cemburu iri hati.contohnya selepas ini mungkin kita ade hypermarket khas untuk produk muslim.contoh hypermarket untuk keperluan harian kita.hpa contohnya ade barangan.produk ini.bukan sahaja hpa,produk lain kita beri sokongan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 02:11 PM | Show all posts
"yappp good news buat muslims.muslim adalah pengguna plg ramai di msia/dunia.sampai ler masanye bukan saja makanan malah semua barangan perlu dibuat oleh org kita untuk org kita.kita seharusnya memberi sokongan kita terhdp produk ini.tiada hasad dengki atau cemburu iri hati.contohnya selepas ini mungkin kita ade hypermarket khas untuk produk muslim.contoh hypermarket untuk keperluan harian kita.hpa contohnya ade barangan.produk ini.bukan sahaja hpa,produk lain kita beri sokongan."


betul3..aku setuju.///
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 02:20 PM | Show all posts
ni la yg aku tunggu!!!!!!!!!!..yeeeeeeeeeeeeee...pasni gi mydin la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2009 10:53 AM | Show all posts
harga x pasti lg tp ikutkan masa makan kat RFC Sungai Petani dulu harganya macam kfc dgn McD juga.... kualiti pun bleh tahan sedap gak. tp yg pastinya ayam organik tu....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 02:17 PM | Show all posts
belum bukak lagi kan? klu x, mmg dah bukak weekend ni tp ada problem sket ngan saluran air ke ntah apa benda psl air nih slps renovation aritu. so, klu main-con dah betulkan, mungkin dlm minggu dpn baru bukak kan? (btw, husband aku keje mydin, bhgn jaga tenant)

aku pun tertunggu2 RFC ni. dulu masa dok kajang, xsempat nak gi yg kat bangi.
skrg dah ada kat melaka, bole singgah klu gi mydin.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 03:17 PM | Show all posts
Waa..beshnya..akhirnya ada orang Melayu Muslim yang berjaya buka restoran setanding KFC. Alhamdulillah, rasa seronok sangat tengok Melayu maju. HPA ni memang bagus konsep dan produknya, Islamik. Dulu masa study ada member dok kat Perlis, dekat dengan kilang HPA. Dia citer kilang ni memang bersih. Pekerja semua takde yg smoking. Baca doa sebelum mula kerja. Alunan ayat Al Quran dalam kilang...itu apa yg dia citer kat Aisyh la. Moga-moga lepas ni HPA keluar katalog macam Cosway lak. At least, ke'halal'an nya terjamin..Insya Allah
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 03:55 PM | Show all posts
7# sajer

kalau belum bukak lagi, yang gambar kat posting 1st tu, RFC kat mana? ingatkan yang kat mydin.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 08:43 PM | Show all posts
7# sajer  

kalau belum bukak lagi, yang gambar kat posting 1st tu, RFC kat mana? ingatkan yang kat mydin.
mclaren Post at 26-12-2009 15:55


Mmg yg kat Mydin. Masa 24hb ni ada launching. Tp lps tu ada prob sket. So, semlm xbukak, arini pun xbukak.
Klu bukak, aku dah gi dah. Mmg dah lama teringin nak rasa RFC.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 01:45 PM | Show all posts
oh ni kira nya hari tu official opening yang gambar ramai2 kat atas tu? lepas tu ada masalah teknikal berkaitan air, so tutup balik buat sementara?

nanti2 dah bukak balik, update la sini. .nak jugak try.

so rfc boleh ganti kfc, kaizer pun boleh ganti kfc & kenny rogers... both muslim punya.. makan tanpa was-was.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 05:17 PM | Show all posts
Salam
akhirnya sampai juga RFC ke Melaka...mmg nk cuba la pas ni..

Bercakp tentang Ka***,penah terkena sekali ayam dia rcycle kot,sbb mgkin tak abes,then dia panaskan balik..sbb time nk makan tu keras ketung...perggghh..sib baik la company melayu,makan jelah...rasanya dia akan bukak satu cawngan kat JJ baru nanti..

Actually,saya ni tersangatlah suka makan Kyros KEbab kat SOGO , KL..tapi tunggu tak mai2 ke melaka ni...francais dia tak byk la....(nyibuk topik lain jap)
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 06:56 PM | Show all posts
12# bungazaleha

kan?

Kyros kebab memang sedap yaamat, tp tu la, market kt sini x meriah untuk derang kot...

Rasenye macam pernah makan Kyros kat melaka ni? adekah ak bermimpi?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2009 07:08 PM | Show all posts
kat sentul pon ada kedai ayam rfc.. sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 08:36 AM | Show all posts
12# bungazaleha

lain kali komplen lah kalau apa2 tak puas hati tu.

yang saya perasan kaizer ni service lembab sgt2.

tapi a&w kat pahlawan tu service hampas jugak. lembab satu, pekerja pulak tak sopan santun dan efisyen macam mc d tu. ni kira salah company lah tak provide excellent trainings kat pekerja.

tgk RFC ni nanti macam mana pulak.

tapi kan kalau nak komplen2 pasal makanan ni... kena hati2 jugak. ni kalau baca pengalaman orang2 lain dan jugak pengakuan pekerja restoran lah, bila customer komplen, pekerja kadang tu aniaya customer balik dgn letak benda2 tak sepatutnya dalam makanan yang dimintak ganti tu.

so kalau rasa nak komplen tu, jangan makan, mintak duit balik / jgn bayar dan pergi makan tempat lain lah. selamat sikit.
nak komplen pasal service pulak, buat lah lepas dah habis makan
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 12:23 PM | Show all posts
Salam
akhirnya sampai juga RFC ke Melaka...mmg nk cuba la pas ni..

Bercakp tentang Ka***,penah terkena sekali ayam dia rcycle kot,sbb mgkin tak abes,then dia panaskan balik..sbb time nk makan tu k ...
bungazaleha Post at 27-12-2009 17:17


ishkk tak suka tul kalu recycle ni tau... sy pun penah kena gitu..tapi bukan kat ka***.. kat tpt lain..mintak nasik goreng kampung...sekejap je dah siap...sekali tu..lahai sejukk..hadui...aku tak makan pun... bagi kucing makan kat situ..ihihihih
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 03:31 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 03:32 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 03:32 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 03:32 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092979s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list