Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
112311
View
1717
Reply

Mercedes GP Petronas..

[Copy link]

Author: yastross       Show all posts   Read mode

Post time 3-2-2010 04:13 PM | Show all posts
159# hyphrigian
CAR TECHNICAL SPECIFICATION STR5

Engine:

Ferrari V8 Type 056
Chassis material:

Composite monocoque structure
Bodywork material:

Front suspension: Upper and lower carbon wishbones, torsion BAR springs and anti- roll bars, Sachs dampers

Rear suspension: Upper and lower carbon wishbones, torsion bar springs and anti- roll bars, Sachs dampers


still lagi enjin ferrari
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 04:22 PM | Show all posts
160# hyphrigian lama dah tak follow consert diaorg

just last time tgk kat woodstock tahun 99 je dlu
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 04:53 PM | Show all posts
156# ShadowChaser


yang enjin ferrari STR pakai....

rasanya ferrari lagi kot musim ni
hyphrigian Post at 3-2-2010 03:19 PM


customer spec ke full spec dah skarang enjin tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2010 09:50 PM | Show all posts


abang legend dengan helmet carbon fibre
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 08:05 AM | Show all posts
164# hyphrigian schumy ke ni, apsal helmet itam lak
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 08:56 AM | Show all posts
yap..abang schumy test helmet carbon fibre baru...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 09:22 AM | Show all posts
dulu ferarri merah la...

tak kn masuk merc pun nak merah gak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 09:24 AM | Show all posts
biaq kat dia la dia nak pakai helmet kala apa pun....
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 09:27 AM | Show all posts
ye laaaaa shadow tu yg sebok2....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2010 03:00 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2010 10:56 PM | Show all posts
166# hyphrigian

apa kelebihan helmet carbon fibre ni...

adakah ianya ringan ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2010 08:43 AM | Show all posts
Heidfeld pemandu simpanan Mercedes

LONDON - Nick Heidfeld semalam diumumkan sebagai pemandu simpanan dan uji pasukan Formula Satu (F1) Mercedes GP untuk musim 2010.

"Sudah tentu, kalau boleh saya mahu menjadi pemandu yang aktif, apa pun saya tetap bangga menjadi sebahagian daripada pasukan baru Silver Arrows (Mercedes).

"Saya telah melihat bagaimana komitednya setiap orang dalam pasukan ini dan saya merasakan perkara yang sama,'' kata Heidfeld dalam satu kenyataan.

Pemandu Jerman itu, yang memandu untuk pasukan BMW Sauber di antara 2006 hingga 2009 mempunyai pengalaman beraksi dalam 167 grand prix.

Dia akan bertindak sebagai pemandu sokongan kepada juara dunia tujuh kali, Michael Schumacher dan Nico Rosberg; kedua-duanya dari Jerman.

Schumacher keluar daripada persaraan semata-mata untuk membantu menguatkan pasukan Mercedes, yang membuat kemunculan sulung dalam kancah F1 selepas membeli pasukan itu dari juara pengeluar dunia tahun lalu, Brawn GP.

Kehadiran Heidfeld, yang memulakan karier F1 bersama Prost pada 2000, melengkapkan impian Mercedes untuk membariskan semua pemandu Jerman dalam pasukan milik Jerman itu.

"Ia sesuatu yang menggembirakan buat kami dapat memiliki pemandu berkaliber dan sangat berpengalaman seperti Nick Heildfeld.

"Nick mempunyai 10 tahun pengalaman dalam F1, malah memandu untuk pasukan besar. Dia adalah aset penting Mercedes GP.

"Saya yakin input yang akan diberikan olehnya mampu membantu membangunkan jentera MGP WO1 menjadi kereta yang lebih bernilai,'' ujar prinsipal pasukan, Ross Brawn. - Reuters
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-2-2010 08:44 AM | Show all posts
Schumacher mahu Mercedes lebih kompetitif

VALENCIA - Michael Schumacher mengharapkan kereta lumba Mercedes GP lebih kompetitif sekalipun pengalaman pertamanya bersama pasukan baru itu belum menjanjikan peluang merangkul kejuaraan dunia buat kali kelapan.

Kelmarin, dalam sesi ujian, Schumacher gembira dengan prestasi kereta Formula Satu (F1) itu yang disifatkannya begitu lancar dan baik.

''Pecutan kereta ini lancar dan saya positif dengan peluang yang ada musim ini. Soal menang atau sebaliknya adalah cerita lain.

''Saya tidak menjangkakan akan menang pada perlumbaan awal ini. Bukan ini sasaran saya tetapi pembangunan (kereta) mesti hebat,'' katanya.

Pelumba Jerman berusia 41 tahun itu setakat ini telah melakukan 82 pusingan dalam ujian pramusim sebelum kebocoran sistem hidraulik pada kenderaan yang dipandunya memaksa Schumacher menghentikan ujian tersebut.

Ujian kelmarin meletakkan Schumacher ketiga terpantas; begitu hampir di belakang, Fernando Alonso yang memandu Ferrari.

Menurut Schumacher, beberapa penambahbaikan pada kereta lumba itu perlu diadakan memandangkan Ferrari masih merupakan pasukan yang sukar ditewaskan. - AP
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 09:04 AM | Show all posts
171# Yo-Ya


1st ringan yang amat sangat.....contoh, body kereta F1 semua tu carbon fibre

2nd carbon fibre ni memang kuat...tapi mahai la...tapi sekali hancur memang tak dapat selamat dah...

tengok la kalau f1 eksiden...tengok massa season lepas...keta tak teruk mana pun...even suspension F1 tu pun pakai carbon fibre..

tiang layar kapal layar pun carbon fibre....spek reben pun guna carbon fibre...bila nak sambaq tah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 04:35 PM | Show all posts
174# hyphrigian body kapal terbang pun dah guna fibre carbon

handphone pun dah guna fibre carbon
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2010 04:37 PM | Show all posts
173# yastross kerosakan hidraulik tu mmg disengajakan sebab nak tahu ketahanan bila race yg sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 08:32 AM | Show all posts
nasib baik ade schumi ni balik...
kalo x, rase x best lak tgk F1
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 09:01 AM | Show all posts
176# weta_studio

Klau sengaja x pe..takot mmg x tahan jerr....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2010 10:50 AM | Show all posts
Nick Heidfeld  dh join Merc Gp gak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:34 PM | Show all posts
176# weta_studio

di sengajakan..:re:..

tak paham aku kenyataan ini....

adakah di potong atai skrewnya di longgarkan untuk keluarkan hidrolik.....

:geram::geram::geram:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080926s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list