Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
112445
View
1717
Reply

Mercedes GP Petronas..

[Copy link]

Author: yastross       Show all posts   Read mode

Post time 6-2-2010 10:36 PM | Show all posts
177# orangsejuk

tu perasaan kau aje......

kalau kita minat F1 tak kira sapo pun kita tengok....
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2010 10:36 PM | Show all posts
179# yastross

yang aku tahu dia hanya pemandu uji aje....

betul ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2010 09:18 AM | Show all posts
182# Yo-Ya

betul le gamoknye...dh jenoh dia merempat cari tempat...last2 sangkut gak ngan Merc Gp.
kalau x salah aku laa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2010 09:21 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2010 09:23 AM | Show all posts
BERLIN: Juara dunia tujuh kali, Michael Schumacher (gambar) mengakui terpaksa mewarna rambut untuk menyembunyikan uban yang semakin banyak di kepalanya, namun pemandu berusia 41 tahun itu berkata dia sangat bersedia menghadapi perlumbaan Formula Satu (F1) ketika ini.

Bintang Jerman yang mengejutkan dunia F1 pada Disember lalu apabila menandatangani kontrak tiga tahun bersama Mercedes GP memberitahu akhbar: "Saya mula mewarnakan rambut... mungkin pada 2005." Schumacher turut mendedahkan dia mengambil ujian menguji tahap penglihatannya tapi menegaskan: "Saya tidak perlukan kanta mata."

Malah bekas pemandu lagenda Ferrari itu berkata dia sudah kehilangan lima kilogram berat badan setelah tambah berisi sejak meninggalkan kerjayanya pada 2006.

Kini dia mendapat berat badan yang sesuai untuk berlumba iaitu 74 kilogram, malah Schumacher berkata dia amalkan rejim kecergasan seperti berenang dan bermain bola sepak.

"Saya berjoging sedikit kerana masih mengalami masalah lutut sejak berusia 14 tahun. Apa yang pelik saya boleh bermain bola sepak sehingga tiga jam tanpa apa-apa masalah tapi tidak mampu berjoging untuk hanya 45 minit," katanya.

"Saya juga banyak berenang ketika ini. Setengah jam sehari berenang kuak dada menjadikan saya berbeza." -AFP

#Tgh2 gugel tetiba jumpe lak berita ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2010 12:10 PM | Show all posts
Ex-BMW Sauber driver Nick Heidfeld will be the test and reserve driver for Mercedes GP Petronas this year, after failing to find a permanent race seat for 2010.

The German was linked with a drive at Mercedes before Silver Arrows opted for the returning Michael Schumacher. When that happened, Quick Nick was reported to be in talks with Renault and Lotus but none materialised.

I am very pleased to be joining the Mercedes GP Petronas Formula 1 Team. Its the team which has attracted the most interest in the close season, not only because of the comeback of Michael Schumacher, but also because this season sees the return of the Silver Arrows cars as a Mercedes-Benz works team for the first time in over 50 years

While I would of course have preferred a seat as an active driver, I am really proud to be part of the new Silver Arrows team. I have seen how committed everyone at the team is and I feel the same. I will be doing my very best to support Michael and Nico this year, Heidfeld said.

With Heidfeld on board, Mercedes GP Petronas now has three German drivers!
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 11:37 AM | Show all posts
180# Yo-Ya kereta tu dibawak sampai limit utk tgk samada setiap komponen kereta bleh bertahan or tidak..tgk2 ada problem..

normal utk kereta baru.If tak test reabiliti kereta bila lg nak buat..kena ambik kesempatan sepenuhnya utk test awal musim ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 11:38 AM | Show all posts
186# yastross future maybe team ni akan bawak masuk vettel/sutil
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 11:39 AM | Show all posts
185# yastross berenang mmg senaman yg bagus..

better dari jogging
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-2-2010 01:20 PM | Show all posts
188# weta_studio

mana ko tau nih? Dh ade info ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 03:38 PM | Show all posts
Post Last Edit by weta_studio at 8-2-2010 15:40

190# yastross mercGp kan nak org jerman je drive utk diaorg

lgpun sutil/vettel boleh dikira hebat jugak banding driver muda yg lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2010 10:43 AM | Show all posts
191# weta_studio

betul jugak cakap lu nih!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2010 02:56 PM | Show all posts
Post Last Edit by weta_studio at 8-2-2010 15:40

190# yastross  mercGp kan nak org jerman je drive utk diaorg

lgpun sutil/vettel boleh dikira hebat jugak banding driver muda yg lain
weta_studio Post at 8-2-2010 03:38 PM


ye ke
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 09:47 AM | Show all posts
193# ShadowChaser team german.aku terpikir if mercedes dah selalu jadi champ tak mustahil brawn/fry etc boleh kena kick out

mcm team Ferrari semua dah jadi org Itali kecuali driver pasal rata2 driver itali tak sehebat jerman driver
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 11:51 PM | Show all posts
Petronas on the chest of Schumy. Cool...

Asal petronas tak sponsor lotus eh?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 02:25 AM | Show all posts
sebab lotus tak best...

bisnes la..

kalau hang ada company besaq..hang nak logo company hang ada dekat racing suit michael schumacher ka heikki kovalainen?

hang nak logo company hang ada kat merc gp ka lotus?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 09:16 AM | Show all posts
196# hyphrigian



setuju...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 09:57 AM | Show all posts
Hmmm. Make sense. Betul jugak....
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 10:37 AM | Show all posts
Rosberg fastest at rain-hit Jerez opener

Teams preparations for the 2010 season suffered their first setback on Wednesday as the opening day of the Jerez test was largely washed out by rain.

After seven teams enjoyed perfect conditions at Valencia last week for the opening pre-season test, the wet weather that has been forecast for the Jerez region for several days hit the circuit with little more than 30 minutes on the clock wrecking Red Bull, Force India and Virgins attempts to get some first serious dry mileage on their respective cars.

Although it made the first day times largely meaningless, Mercedes GP can at least take some encouragement from the session after Nico Rosberg set the quickest dry time of anyone in the early minutes.

The German set a benchmark of 1m20.927s before the rain forced a change of plan, Rosberg trying the car on intermediate tyres for the first time as he went on to complete a total of 57 laps.


boleh tahan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2010 12:44 PM | Show all posts
199# weta_studio

Sebab tu aku "pertaruhkan" dia taun nih!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085168s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list