Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3588
View
15
Reply

[TEMPAT] Malaysia first echo friendly mall

[Copy link]

Author: Darthjal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-12-2009 11:40 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by juju_amin84 at 23-3-2012 23:42

ader mall baru kan tgk nak buat kat tepi MP, kat tapak yg dahulunyer ayer pancut terbiar tu...ader sape2 ader info tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2009 01:29 AM | Show all posts
mp nk bersaing dgn dataran n jj ..... nk x nk kene la do samting ..

kat fountain tu apentah nk dibuatnye ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2009 09:13 AM | Show all posts
kat mana lagi nak buat ni? dah sempit dah area tu.

dah lah selalu jammed.

anyway, echo friendly mall? apa maksud nya? kalau kit abercakap2 dalam tu sentiasa bergema ke? ke, ada tempat utk test gema?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2009 12:04 PM | Show all posts
kat mana lagi nak buat ni? dah sempit dah area tu.

dah lah selalu jammed.

anyway, echo friendly mall? apa maksud nya? kalau kit abercakap2 dalam tu sentiasa bergema ke? ke, ada tempat utk test ...
mclaren Post at 16-12-2009 09:13 AM


not echo la mc...eco .....kan tuan umah?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2009 02:24 PM | Show all posts
ooh ni ala2 eco-tourism tu ke?

dok fikir echo = gema... sebab kat planetarium melaka ada satu area tu bawah dome, memang utk kita test gema & suara kita
kot2 tok ali nak buat mall ala2 kat planetarium tu customer boleh jerit2 test echo masing2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2009 09:43 PM | Show all posts
aku pon tak tau sgt, tapi org cerite yg ni kak buat street mall dgn hotel 6 tingkat...

eco kot? kalau echo nanti bergema abih, kalau eco...diorg nk letak pokok ke aper dalam mall?

kalau echo pon best gak,senang buat ceramah
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2009 07:27 AM | Show all posts
dok buat malls... harap2 buat yang berkualiti dan ada kelas sikit (dok harap2 jusco baru nanti ada lah kelas sikit kot ala2 kl ha ha).

tgk MP & pahlawan tu... haaiiii... macam low class.. dah la jadi tempat lepak budak2 yang setengah tu macam rempit je rupa (sori buat dakwaan tak berasas, tapi tu la yang mata ni nampak).

lagi satu suka sangat bagi gerai2 entah apa2 bukak kat tengah2 corridor kat dalam mp & pahlawan tu, menyesakkan perjalanan lagi ada la.
kalau malls kat kl, dia bagi kiosk kecik je bukak kat tengah2 jalan, tak la crowded sgt.
dah la kiosk kat melaka ni amoi2 jual baju la, akak2 jual tudung & baju kurung la... dah mcm ampang park jadi nya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2009 02:14 PM | Show all posts
mall yg mane satu ni...yg ada bridge link trus ngan carrefour tu ke??ape ke nama ntah..hang ten..cam tu le bunyik nyer..hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2009 02:38 PM | Show all posts
mall yg mane satu ni...yg ada bridge link trus ngan carrefour tu ke??ape ke nama ntah..hang ten..cam tu le bunyik nyer..hahahaha..
larikesurga Post at 22-12-2009 02:14 PM


Hatten square.....hari2 nampak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 07:33 AM | Show all posts
last week pegi ke mahkota parade. Around 11am tp 12 pm bwk org rumah window shopping.. lengang giler....parkir 0.. takder orang.. kenapa erk?? aku dah lama tak datang MP so ingatkan masih happening mcm dulu. tapi mcm takder pun... Ker aku yang datang silap masa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2010 08:52 AM | Show all posts
kalau aku la...
drpd bina hatten square tu
aku wat duit
wat tempat parking bertingkat
khas untuk plancong2 kat situ
dgn kadar yg lebih murah berbanding that stupid kupon system
n compared dgn parking dlm MP
sure boleh untung.....sbb mmg takda parking kt area situ


well enuff said
inilah yg akan terjadi bila pembangunan yg tidak dirancang berlaku
no parking
jln sempit
rakyat diutamakan??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2010 02:27 AM | Show all posts
kan hatten square tu ade parking 6 tinggkat lagi......ade 1500 petak....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2010 01:46 PM | Show all posts
harap2 parking tu murah
slalunya den  park kt hotel je
sbb dah penat carik parking
nak park jauh2...byk org tua

tapi mahal la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2010 05:39 AM | Show all posts
sepupu kiter kater park kt hotel lgi murah,coz per entry,..lepak2 lama2 dlm DP parking dah baper hinggit dah...

xtaulah mcm mner..xde pelancong krg mundur plk kg i ni..byk sgt dah jammed pulak..pelancong ni pon satu..naikjerlah bas panorama tu,x yhlah menjammed keaddan..dr ayer keroh smpi banda hilir..skt kpala ooii..last2 i yg lri balik kg.,pastu lepak kt muau...

...nasib baik melaka ni flat..aritu jammed kt cameron..hush,berasap kete..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 09:15 AM | Show all posts
tok ali memang tgh ghairah nk bikin projek.
kg dia kt bukit katil pon da jadi town.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2010 09:16 AM | Show all posts
tapi suka datin semah.
very d low profile.
siap mkn atas tikar mengkuang lagik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086070s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list