CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 149533|Reply: 940

[Hoyehh!! Kahwin] - Makeup, Andaman, Gaya Rambut dan SpaSession

  [Copy link]
Post time 19-10-2009 11:49 AM | Show all posts |Read mode
Sebab taknak campur adukkan dengan topik yang dah ada, peach bukak thread andaman pulak. Tips peach, cari jurusolek yang boleh mekap sesuai ngan lighting(lighting dewan, camera etc)..tanak la nampak pucat tak nampak mekap atau pun terlebih gomak pulak kan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-10-2009 11:49 AM | Show all posts
untuk gaya rambut peach pilih utk tak pakai veil, instead buat sanggul ala2 Audrey Hepburn dan pakai tiara
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 11:53 AM | Show all posts
kalau nikah.. saya pakai tudung so x de la nk hias2 rambut..
just makeup dan hiasan di kepala jee...
kalau sanding pon insyallah pakai tudung.. malas nk fikir pasal sanggul2 nieee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2009 11:57 AM | Show all posts
nikah peach pakai tudung gak, sbb dalam masjid...kalo tak habeh kena carot
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 11:58 AM | Show all posts
saya memang pakai tudung.. so far tudung mak andam sediakan.

Cuma nanti nak dekat majlis kena tgk diorg nak bagi pakai tudung aper..

takut nampak pelik la plak karang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 12:15 PM | Show all posts
betul tu kan mudah kalau pakai tudung...



jangan copy dan paste link nie
onlinedegreeeducation.co.cc
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 12:19 PM | Show all posts
korg refer tudung ikin atau tudung bawal?
sstgh aku tgk pengantin tu cm pelik plak pakai tudung ikin..ada juga yg kena dgn muka..
tapi aku suka lagiii tudung bawal...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2009 12:23 PM | Show all posts
7# rienafaiz


ha ah kena tgk bentuk muka, IMO Ning Baizura & CT nampak pelik pakai tudung camtuh, jadik muka kembang dan bulat but Erra pakai lawa..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-10-2009 12:27 PM | Show all posts
itu lahhh... sayaari tu dh try... elok bawal dr ikin...
then nanti kalau sya x de veil sya akan buat mcm tdung siti tuuu..senang
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 01:00 PM | Show all posts
8# peachlily^

nampak bulat pasal tak reti ejas tudung tuh..patut kena tarik sket kat tengkok tuh kasi pin kan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 01:51 PM | Show all posts
Makeup nikah, ice request daripada majalah pengantin indon. Rambutnya ice tak sempat cari gambar, so serahkan je kat tukang makeup.

Takde gambar closeup yang elok utk diletakkan kat sini. Nanti ice dapat a good picture (baru lepas makeup) ice akan letak kat sini.

Ni masa sebelum letak lipstick and sebelum letak sanggul.


Ni pulak, shot dari jauh.


- gambar ehsan kengkawan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 01:54 PM | Show all posts
Ni pulak makeup sanding. Mekap and rambut ice serahkan je kat tukang mekapku utk buat..janji sesuai dengan warna baju tu. Bukan apa..tak sempat and kelam kabut dah..tak tercari mekap yg ice minat dalam internet or majalah.

Sebelum pakai veil.


Selepas pakai veil.


- ni pun gambar ehsan kengkawan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:00 PM | Show all posts
Ice punya persiapan dari segi penampilan pun simple je. Makeup nikah tu ice yang pilih and makeup sanding serta rambut tu tukang makeupku yang pilih. Both ice puas hati.

Dari segi kulit, since ice pakai Alpha Hydrox ice takde pimple dah except for period or clogged pores lepas pakai makeup so ice tak pergi facial or spa. Kemudian 2 minggu sebelum wedding ice makan Berrygen secara intensif iaitu 2 peket sehari so that kulit tu gebu sikit. Itu je lah.

Sehari sebelum wedding, ice buang misai guna facial hair cream. Pedih ya amat macam baru lepas waxing so menggelupas dan kering la atas misai tu. Nasib baik boleh tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:02 PM | Show all posts
11# Ice_Q

kak ice, cantik nyer baju nikah..makeup pun cun..comel sgt.. sekrg nie mmg nak kena survey mak andam btl2..makeup la yg paling penting sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:04 PM | Show all posts
12# Ice_Q


u look different..naik seri laa..gebu jer muka.. ..pas makeup lagi nmpk cntk..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2009 02:11 PM | Show all posts
Ni pulak makeup sanding. Mekap and rambut ice serahkan je kat tukang mekapku utk buat..janji sesuai dengan warna baju tu. Bukan apa..tak sempat and kelam kabut dah..tak tercari mekap yg ice minat dala ...
Ice_Q Post at 19-10-2009 13:54

cantik la Ice..mmg naik seri pengantin tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-10-2009 02:17 PM | Show all posts
Makeup nikah, ice request daripada majalah pengantin indon. Rambutnya ice tak sempat cari gambar, so serahkan je kat tukang makeup.

Takde gambar closeup yang elok utk diletakkan kat sini. Nanti ic ...
Ice_Q Post at 19-10-2009 13:51


ice dah kawen eh?napa ice nampak berisi eh..rasanya pic ice yg lepas2 (pic tunang) ice kurus je kan?apa2 pon selamat pengantin baru

-kimb-
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:17 PM | Show all posts
ice.. makeup tu kak zai buat ekk? baju pon dia juga kee?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:20 PM | Show all posts
11# Ice_Q  

kak ice, cantik nyer baju nikah..makeup pun cun..comel sgt.. sekrg nie mmg nak kena survey mak andam btl2..makeup la yg paling penting sekali..
putri22 Post at 19-10-2009 14:02


12# Ice_Q


u look different..naik seri laa..gebu jer muka.. ..pas makeup lagi nmpk cntk..
putri22 Post at 19-10-2009 14:04


Thank you lalink...yup jangan lupa survey mak andam or tukang mekap yang berkenan di hati and dengan citarasa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:21 PM | Show all posts
cantik la Ice..mmg naik seri pengantin tu
peachlily^ Post at 19-10-2009 14:11


Thanks babe..peach nanti ambik siapa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 11:08 PM GMT+8 , Processed in 0.119820 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list