Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30682
View
146
Reply

pandangan laki ttg minah kilang

[Copy link]

Author: jahcomel       Show all posts   Read mode

Post time 10-11-2009 03:45 PM | Show all posts
joe pun penah bercinta ngan minah kilang gak dulu
Joe_Shaper Post at 10-11-2009 03:31 PM


OoO....aku x pernah,cuma pernah terjebak je skali tuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 03:47 PM | Show all posts
dulu pernah nk kije kilang..tp mak x kasi..
smpi skng pn xleh kije kilang..
sbb aku selalu dgr kije kilang leh dpt duit bnyk kl dpt ot..
tu yg nk sgt kije tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 03:53 PM | Show all posts
Ade yg ok dan ade yg ko..jnji niat bekerja bersih..ati mau baik..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2009 10:22 PM | Show all posts
en red 2 avatar gamba anak ke?comel laaa:pompom:
jahcomel Post at 10-11-2009 14:40


ya, anak I.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 02:33 PM | Show all posts
62# seroja23
memang la dapat byk duit kalau pulun ot...tapi penat nak mati siot....
adik yang masih berpeluang sambung study tu, baik ler pi sambung..... takde la membanting tulang 4 kerat setakat nak dapat 2-3k...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 03:18 PM | Show all posts
dulu kerja kilang bahagian office d bangi. Tak pernah merasa kerja production line cuma selalu tengok org kat production line.  Minah kilang ada yg baik...baik -baik sungguh..ada yang problematic.  Tapi maaf cakap yer..ini berdasarkan pengalaman saya masa tu sekitar tahun 90an dibangi.  Banyak baik dari buruknya. x datang kerja. ada mengandung anak luar nikah.  ada yang tipu overtime..macam2.selalunya yang buat hal orang belah2 pedalaman yang kita orang ambil sabah, sarawak, kelantan..culture shock kot..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2009 07:20 PM | Show all posts
kalo org tanya aku keja mana...aku jawab jer aku keja kilang.....


kawan aku ramai jek marah kalo aku bgtau org aku keja kilang..dah mmg kau keje kat kilang kan? nak buat gena....


tp tak bek oo..kalau mensterotypekan org ngan pekerjaan dia...tak bekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 12:52 AM | Show all posts
Post Last Edit by Gabot at 19-11-2009 00:59

actually perkataan2 mcm ni dicipta oleh para wartawan bagi memudahkan tulisan diaorang. mula popla sekitar tahun 70'an pekerja kilang terdiri yg tak habis sekolah tak mcm sekarang.lebel tu terus lekat dalam sanubari rakyat malaysia seolah2 menggambarkan awek2 kilang kurang bagus.
aku keje kilang kat shah alam seperti ramai yg berpendapat  soal akhlak ni terpulang pade didikan .bukan kan menteri pun pernah ditangkap berzina?kalau tengok rekod tangkapan khalwat kat shah alam kebanyak kan nye pelajar U (golongan pandai lah) bukan  pekerja kilang atau awek kilang.lagi  pun awek kilang ni jiwa kental dan fizikal mantap maksud aku sihat walau terpaksa keje mcm2 waktu.
tapi masalah nye perkataan minah kilang tu dah sebati dengan kita tentang keburukan so memang payah lah nak buang hingga lahir thread ni untuk membicangkan. ape kata pembukak thread buat tajuk 'minah opis kaki zina tul ke?' pulak?amacam?

contoh wartawan mencipta satu golangan lagi 'mat rempit' merujuk kepada budak2 motor yg jahat2.tapi soalannye jahat mcm mane?mat moto mcm mane? ade kat datuk zahid hamidi yg ade 9 motorsikal tu juga mat rempit? semua nye nak mudah cakap mat rempit lah tu tapi bile suruh difinasikan siapa mat rempit tak leh lak. nanti aku bukak topik pasal mat rempit nie..




[url=http://melayubolehjuga.blogspot.com]http://melayubolehjuga.blogspot.com[/url]
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2009 09:54 PM | Show all posts
ok ja la.len org len prngai kan.xpyh la nk sabitkan ssuatu prkrjaan plak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 01:26 AM | Show all posts
minah kilang ke, minah apa ke, diaorang tu, keje nak cari rezeki. tak payah la nak gred2 kan diaorang ni. macam la ko ni bagus sgt nak gred2 kan orang. cermin la diri tu dulu!!!!!:@
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 11:11 AM | Show all posts
68# Gabot
sebut pasal mat rempit, kalau mat2 motor yang berkuasa besar tu berlumba haram (jenis perlumbaan elit la), yang terdiri dari anak2 orang berada, tak pulak digelar mat rempit?

double standart kan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2009 11:36 AM | Show all posts
68# Gabot
sebut pasal mat rempit, kalau mat2 motor yang berkuasa besar tu berlumba haram (jenis perlumbaan elit la), yang terdiri dari anak2 orang berada, tak pulak digelar mat rempit?

double st ...
PrintChez Post at 20-11-2009 11:11


ha ah..betol...
dabel standet!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 05:00 PM | Show all posts
pada pendapatan aku
minah kilang akan kawin/berpasangan dengan mat kilang jugak
sebab hidup diorang kat kilang saje
kuar pagi balik tengah malam (kejar OT)
kuar malam balik pagi (keje shift)
sekian pandangan
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 10:46 AM | Show all posts
19# inn2703

betul tu...aku sokong pendapat ko
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 04:14 PM | Show all posts
minah kilang macam manusia biasa gak lar... macam perempuan2 lain, apa beza nya. kalo tade derang, sapa nak buat kije2 dlm kilang tuh yer tak... dah nak kena angkut, awek myanmar plak...

aku experience jaga pekerja kilang 300org, semua perempuan. ada yg low esteem sesangat, ada tuh jumpa aku jer mula lar nangis... kesian kadang2...

ada yg tak kawin2 lagi walo umo 40an, sbb derang nih pemalu sangat nak kenal lelaki kat luar tuh,

yang cun-cun pun ramai gak lar. yg tomboy pun ada. selagi dalam kilang derang behave, aku ok jer, tp lepas kije itu, derang punya hal lar kan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 03:59 PM | Show all posts
keja kilang ke ape ke janji rezeki halal!!!peduli ape pandangan orang, apa yang penting! halal!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 04:35 PM | Show all posts
lamanya dah tak masuk motorola....
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 12:52 AM | Show all posts
kalau minah kilang tuh adelah engineer??
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2010 10:05 PM | Show all posts
minah oo minah.. xpernah lak berkawan dgn minah kilang. tumpang bace je yer...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 11:50 PM | Show all posts
rindunya kat JVC! dengarnya sudah bungkusssss. alahai... tak de kau, tak de aku yg mcm hari ini. syahdu tetiba.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080422s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list