Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58899
View
188
Reply

perempuan yg jenis mcm nie,apa pendapat lelaki?

[Copy link]

Author: put3reen       Show all posts   Read mode

Post time 23-10-2010 09:20 PM | Show all posts
Membayar makanan, tolong bukakan pintu, tolong pegangkan payung, tolong pegangkan beg tangan ni  ...
juwaini Post at 15-10-2009 13:00



    Ju,  I saw a gentleman - yg cakap kat seorg lady belakang dia - may i  help u with the luggage sebab lady ni struggle bawa luggage dia naik train ..dan dok asyik tersekat tangga jer org lalu lalang....so apakah...i duno that is nice , kan?


pada i bebenda cam ni give and take, pragmatik ler ....kan  i mean takkan nak dia  jer bayaq so low down teh ego tanya jer elok elok , u nak i bayar ke or you or camner....tanya jer lah - he said no tak pa then ok , he said please...well tolong jerlah

yang kaki sampah , cukur tu  thrash it. tu jer jawabnya - tapi kalau ellaki yg sedar diri  atas kenapa dia ni wujud dalam dunia, ucapan dalam solat dia tu semua ni menghayati apa yg Islam suruh buat , then ...this should not be a problem

tapi dalam konteks keksaih or in the relationship ni tricky sebba apa?
sebab pada saya - the guy and that lady tak der pun ikatan yg sah  - so those right tu kire nullified lah kan, apa hak nak rasa oblige kena bayar ke tak nak - kalau tang hal ni communication lah kot main peranan, sebab kan..isk isk tak rasa malu or segan ke yg tangan itu belum berakad, hak belum tertunai then i dunno - atas dasar konteks cinta dan perasaan saja- that platform jer segala - galanya boleh? atau dibolehkan? as in nak kena act gentleman , nak kena i mean ada semacam satu  'pragmatik layanan'  nak bagi hadiah, nak bagi  itu ini nak  i dunno ...belanja

napa tak akadkan saja?
is not it?

where is the sense in that , you reckon?
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 02:49 PM | Show all posts
Reply 2# put3reen


   aku yg slalu byar...aku xkisah pom..sbb aku syg dia...xbek berkira..peace
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2010 03:54 PM | Show all posts
Reply  put3reen


   aku yg slalu byar...aku xkisah pom..sbb aku syg dia...xbek berkira..peace
viLLa7 Post at 2-11-2010 14:49
bagusla kalo mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2010 04:42 PM | Show all posts
Reply 103# put3reen


   erm2....hik3
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 01:00 PM | Show all posts
hahha..
bagi pendapat akular..
selang seli..
tak pun bf aku kongsi2 bayar time makan..hahha..tu kategori ape pulak ye...tapi tu time blajar lor..
dah keje ni die yang asyik bayar..
then aku pun topup la minyak keta die..hehe..
fair x...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 12:24 AM | Show all posts
lelaki byr baru gentlemen katanya
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 12:25 AM | Show all posts
tp kalau asik laki.....pengsan
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2010 01:45 PM | Show all posts
hmmmm..... dulu masa couple/tunang semua expenses on him . lepas kahwin saya tak kisah je .... kadang dia, kadang me....tapi bila dah kahwin my hubby ckp dia dulu suspens gak, sebab bila keluar asyikla dia yang kena tanggung.... katanya dia dah sedia bila kahwin nanti dapat isteri kedekut.... tapi alhamdulillah, rupanya isterinya pemurah dan tak berkiraaa... hehheh
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2010 05:00 PM | Show all posts
gilir2 bayar...kalau last week heols bayar...this week iols byr...kalau heols bayar dinner..iols bayar tiket wayang..tp kebanyakan nya heols la bayar
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2010 10:43 PM | Show all posts
Kalau bukan in a relationship tapi dating biase2, siapa yg ajak keluar le bayar...tak kisah la laki ke pompuan. Kalau dah relationship, ikut citerasa la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2010 11:30 PM | Show all posts
kalau sorg tu terasa nak makan mahal2, tong2 la...kalau mamak, atau nasik campur je, ikut gerak hati masa tu la....


aku pantang betol org yg belum ape2 lagi dah bising2 awal2 sape nak bayar itu sape nak bayar ini....diorg ni dating tak bawak duit dan otak ke?? kalau tau nak dating pepandai la sediakan duit yg cukup2  utk kemungkinan diri tu membelanja pasangan....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 02:46 PM | Show all posts
gilir2 bayar...kalau last week heols bayar...this week iols byr...kalau heols bayar dinner..iols bay ...
siputsedut Post at 4-12-2010 17:00



sipuk da ade boiprng????
cureng~~~~~~:@












Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 02:48 PM | Show all posts
ai malas nak komen...sbb ai takde bf...mencik arrrrr~~






tp syiok bile kuar ngn guys diorg bayarkn..... happy
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 03:21 PM | Show all posts
sipuk da ade boiprng????
cureng~~~~~~
cinderellahoney Post at 23-12-2010 14:46



tabah ye sayam..uols boipreng ke 4 jota iols
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 03:28 PM | Show all posts
waktu kluar kitorang gilir2 lah bayar..tapi kalau makan tempat mahal2 macam nandos,manhattan fish market ke biasanya kitorang bahagi 2 ahahha..contohnya kalau bil rm80,sorang bayar rm40.biasanya bf iols bayarkan dulu,bila dah masuk dalam kereta baru iols bayar balik rm40.bapak segan nak bahagi bil depan orang hehe tak pun kalau dia nak beli baju ke yg harga rm40 iols la bayarkan kiranya ganti balik duit tu tadi
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 03:30 PM | Show all posts
tabah ye sayam..uols boipreng ke 4 jota iols
siputsedut Post at 23-12-2010 15:21



    ai bertabah la ni sayam~~~
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 05:18 PM | Show all posts
emm klu aku kuar dating dgn bf..aku rs aku je la yg slalu kuar duit..bkn rase mmg iye pun..sbb bf aku tu student...aku dh keje..emm tau2 la student bkn ade duit sgt pun..tp xpela pd aku susah sng biar bersame..dia pun x lame lg dh nk abis study dh..hmm pd aku ok je..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 06:10 PM | Show all posts
Reply 109# siputsedut

abg J kaya
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2011 11:18 PM | Show all posts
Reply  siputsedut

abg J kaya
kegimaru Post at 2-4-2011 18:10


abang J hanyalah seorang pekerja gomen yang biasa
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2011 10:51 AM | Show all posts
Reply 119# siputsedut

eh dia KPP kan..ketua pen. pengarah tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082348s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list