Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
59446
View
188
Reply

perempuan yg jenis mcm nie,apa pendapat lelaki?

[Copy link]

Author: put3reen       Show all posts   Read mode

Post time 10-12-2012 05:05 PM | Show all posts
dulu masa belom kawin, kalo aku ajak awek keluar, aku la yg belanja. kalo tgh kering tak ada duit, tak ajak awek keluar
tapi ada jugak awek yg offer nak bayar.. ok jer kalo dia yg bayar sesekali
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2012 08:40 PM | Show all posts
setuju juger..

kalau 1st date.. nampak manis jika lelaki yang bayarkan..
kalau perempuan yang bayarkan .. mmg itu pertama dan terakhir jer lah..


dan kalau dah couple.. tak kisah sangat siapa yang bayar.. siapa yang bangun g kaunter atau siapa yg nak bayar.. bayarlah.. takder pulak ada dalam hati mengharap bf yang bayarkan semua.. sebb dalam phase ni, hati dah terima dia.. so dah mula belajar.. kongsi lebey kurang.. kalau hati masih tak pasti.. rasanya .. mamat tu perlu terus membayar lah hihihi..

and kalau bercinta / mula2 nk kapel .. boleh juga pakai rules - siapa yg ajak keluar , dia lh yg bayar..

namun ada lelaki yang memang dia yang bayar setiap kali keluaq, sampaikan duit parking pun xkasik guna duit kita.. kalau aku, org gini.. biaq p kat dia.. sbb dia ada byk duit kot, so dia xkesah nk bayaq..

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 01:39 AM | Show all posts
aku senang je..
aku ade kete, gf aku xda kete.
dulu aku study and keje aku amik dia and bawa pegi mana yg dia nak, aku isi minyak dan aku juga selalu juga byr makan sama2 dan kadang2 dia.
tp skg aku dah jd student balik,
tugas aku isi minyak amik dia, bawa je mana dia nak pegi, bab makan dia byr (aku kuat makan) if aku ada duit lebih skit, aku bayarkan.heheh

so, give and take, understanding and tolerate is a must.. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 11:18 AM | Show all posts
U need to be fair in a relationship. Aku memang tak kisah keluarkan duit bila makan atau tengok wayang. But women should have a sense of fairness too. At least try to display good attitude. Jangan risau, in the end bf jugak yang akan bayar.

Ada jugak sesetengah perempuan keluarkan statement dengan nada bergurau " Duit You duit I jugak, tapi duit I, duit I sorang je." Hentikan lah gurauan macam tu jika belum berkahwin.

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 11:42 AM | Show all posts
masa zaman2 student dulu, mmg ler xpect kwn2 lelaki yg byr...dah diorang yg ajak kuar kan....

then dgn bf pun slalu dia yg belanja.....tapi bila dah hujung2 bulan tu bila bf pun dah takde duit, saya lah pulak belanja...dah syg punya pasal
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 11:05 PM | Show all posts
ak pulak kalau keluar dgn encik tuney ni, mmg mostly dia yg bayar..ad tu ak cpt2 nk kuarkan purse utk bayar, tp die da kuarkan dlu..da tu acane?ak syukur je..kih3..lgpun kitorg mmg jarg giler jmpe..ms kapel dlu pn boleh dikire jmpe brape kali je..kot2 die nak tebus pembayarn setelah sekian lame x jmpe, iye jugakk ye..

tapi bagi ak kna ad give n take..sm mcm forumer lain ckp..kalau die tgh xde duit ka, tgh sesak ke, ak x kisah pn bayarkan..ak lg suke..bknnyer slalu..kalau gilir2 pn ak xpe..ak tkt terhutang budi bnyak sgt..da kwen nnti tataula cmne pulok
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 10:31 AM | Show all posts
aku gilir je bayar...klu tgk wayang aku blnja tiket dia blnja makan..tp skg da kawen pon ngan awek aku tuh..so klu kuar kengkadang aku sponsor kdg2 bini aku blnja..mostly dia rr sbb gaji aku da abes bayar umah kete aku kete dia myk kete dia touch n go dia ...so mmg mkn or wet jln2 dia la sponsor..give n take hehe..xdak hal pon bini aku ok jek..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2013 02:10 PM | Show all posts
gilir2 bayar...belum jadi suami lagi..tanak berkira sgt..kang dah jadi suami kang baru la berkire ngn dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2014 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa cam tak kena bila pompuan bayarkan time mkn kat luar. Kdg2, berebut2 lak awek (sebelum jadi bini la) nak bayar makan.. Tp, kalau dia insist nk bayar, aku pelan2 selitkn duit lam purse dia masa lam kete.
Dah kawen ni, jarang la mkn kat luar. Selalu beli barang dapur masak mkn kat umah je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2014 09:44 PM | Show all posts
lelaki yg suke mintak duit pompuan @ suke mintak pompuan utk belanja,
maka lelaki ini mmg patut utk ditinggalkan..

sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2014 02:36 PM | Show all posts
kalo sebelum kawin.. the only way untuk tau whether the man can be the Provider in the family when u marry him is to see if he will spend masa dating. it sets the pattern of the relationship. kalau dari mula dah half half sampai ke anak cucu la half half..kalau dari mula prempuan yg sponsor sampai kawin pun dia kene sponsor lelaki tu(it happens, unless the woman doesnt mind providing instead). seeing if the man is willing to spend masa dating penting pada i... skarang ni mcm2 kes suami tak bagi nafkah, kes istri pulak yg kena tanggung suami sebab stengah prempuan dari awal dah tunjuk oh it's ok darling i love u i dont mind using my money on us u can even take my money . kalau masa dating pun lelaki dah takde duit bayar makan, camana lelaki tu nak build family? tapi kdg2 tu nak la blanje la jugak or bagi gift, to show that kita bukan kedekut & nak katok die je.

Last edited by limesherbet on 11-2-2014 02:38 AM

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 04:04 AM | Show all posts
juwaini posted on 15-10-2009 11:42 AM
Kalau macam aku yang dah ada karier ni, setakat makan, entertainment, duit minyak dan yang seangkata ...

kalau minah kelantan bertemu mamat Tanjung Karang bertemu, sapa yang kena cukur dulu eh? kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2014 04:10 AM | Show all posts
put3reen posted on 15-10-2009 12:54 PM
tapikan abg ju...yg biasa put tgk kan...kwn2 pun sllu gak kena...mmg la sama2 student..sama2 xder du ...

aku pernah date dengan laki sebegini. nampak aku keluarkan purse je terus simpan balik wallet dia. taknak lah aku berlakikan laki macam ni.
apa lagi, aku pun terus meninggalkan beliau. beliau menangis lah bagai. ingat aku heran?
kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2014 02:03 AM | Show all posts
disebabkan saya ni masih student.. dan dia dah kerja, selalu dia yang bayar semua everytime keluar..duit minyak, parking, makan, wayang. cuma kadang2 je saya belanja murah2 macam coolblog ke, tu pun dia yang mintak

cuma betulla kata forumer2 lain.. setiap pasangan kena ada give and take. kalau yang student2 macam saya ni saya nak balas budi dia, belikan dia hadiah bila birthday or hari2 yang special lain.. simple card pun ok. hantar ke alamat rumah dia. something simple but sweet, kan? bila keluar2 tu sometimes bagi la si dia something macam kuih muih yang kita buat ke, at least kita ingat gak kat dia kan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2014 11:36 AM | Show all posts
gilir2 la  bayar......bru adil...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2014 04:02 PM | Show all posts
  gilir-gilir bayar       
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2014 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau masa dating dlu, kalau dia bayar duit makan, saya bayarkan tiket wyang dan carpark. Kalau g piknik ke apa ke, saya buatkan makanan dia isi mnyak. Kalau gi kenduri kawin, saya belikan hadiah dia bayar duit minyak.xpenah pun set up mcm ni tp pasal bcinta drpd zmn uni n tau masing2 bukan bduit sgt so k0ngsi2 aje. Tpi dh kawen ni, semua dia bayarkan hehe. Kecuali la kdng2 saya belikan air starbuck ke, byrkan tol ke. Benda2 yg x melibat kan makanan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2014 12:07 AM | Show all posts
Takde pakwe
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2014 05:48 PM | Show all posts
AoiSora posted on 13-5-2014 12:07 AM
Takde pakwe

Jom couple.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2014 01:38 PM | Show all posts
gilir-gilir lah ,
kalau lelaki saja,
kering ler jawabnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076560s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list