Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58898
View
188
Reply

perempuan yg jenis mcm nie,apa pendapat lelaki?

[Copy link]

Author: put3reen       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2011 10:42 AM | Show all posts
gilir-gilir or share-share arr...
cos aku paham caner susahnya bekerja utk dpt gaji..
so consider lah jugak kat bf...kalo asik dia kena tanggung semua, bila masa dia nak menyimpan utk kawen?

so for us..sapa ajak kuar, dia yg blanja...
tp kalo cam tgk wayang, if aku byr tiket, means dia support makan2..
if dia beli tiket, means aku support makan2...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2011 09:16 AM | Show all posts
takde aweekkk
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2011 12:38 AM | Show all posts
oo..ok la tu..hehehe..kalau dia sentiasa ada duit?hehe
put3reen Post at 15-10-2009 10:54



    dia akan bayarkan...hehhe
lagi bagus kalo dia sentiasa ada duit..hee
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2011 02:23 AM | Show all posts
ingin ku taburkan duitku tapi ingin ku taburkan pada siapa
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2011 09:11 PM | Show all posts
Masa 1st date dulu, makan + movie memang bf I yang bayar. Tapi lepas tue kitorang prefer gilir2. Kalau I bayar duit tiket movie, bf I belanja makan. Begitu la selalunye selama 4 tahun berkawan dengan bf I.  

Give and take orang kata. Lagipun nie baru couple kan? Bagi I belum nikah lagi. Tak de ape2 ikatan. Takkan nak mengharapkan duit lelaki je. Ye kan?

Tapi kalau dah bernikah adalah WAJIB husband I bayar segala2 nya. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 10:15 PM | Show all posts
rasa macam bapok je bila GF yg bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2011 09:11 AM | Show all posts
aku tak pernah ada peluang nak belanja bf aku makan. tiap kalo keluar makan, aku dilarang bawak wallet. semua dia yg bayarkan.
aku bukan kedekut....tapi tak pernah dibenarkan bayar. tak tau kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2011 09:30 AM | Show all posts
erk...sebenarnye xtahu nk letak tajuk apa...tapi kalau thread nie dah ada..momod nk delete pun xper  ...
put3reen Post at 15-10-2009 03:04


kalo dah pakwe/makwe/tunang apalak nak berkira sgt....pulak2 owang lelaki kan...?kalo tu pun nak kira mmg payah la bimbang sok dah berumahtangga pun semer nak berkira gak....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2012 11:51 AM | Show all posts
akan membayar harga makan n tiket wayang bila si dia memang takder duit...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2012 02:43 AM | Show all posts
ofkos aku yg bayarkan tiap kali kuaq kalo aku dh kerja
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 12:37 PM | Show all posts
kalo belanja skali skala x per... tp kalo slalu sgt... bankrupt ler... kite bkn gaji puluh ribu... so... gilir2 ler... x pon byr asing2...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2012 11:40 AM | Show all posts
hehe.. selalu aku yang bayar..
yang aku sayang sangat wife aku ni..
bila aku tkde duit.. wife akan bagi duit sebelum nak g bayar ' bgi sorok2'
kiranya aku la yang bayar, walaupun duit wife.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2012 04:35 PM | Show all posts
mane2 pun ade org mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2012 05:06 PM | Show all posts
masa zaman belajar dulu, gilir2 ler.....

skrg dah kawin, suami ler byr semua.  Den tak koje
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2012 01:25 AM | Show all posts
aku jawab yang no. 6 tu sebab jawapan sebenar xde dalam poll.

dulu,mase bercintan ngan hubby.mmg die yang nak bayar.die xkan bagi aku bayar.kalau aku nak kuarkan purse,cepat2 die g lari kat kaunter. tapi aku faham..xkan la asek die je..ble time die sesak,aku akan offer utk byr.die xnak tapi aku akan merajuk kalau die xbg jugak!
tapi sangat jarang.selalu memang die bayar. disebabkan aku ssh nak tolong die,so aku akan belanja die makan yang best2 mase bday die.makan yang mahal2/sedap/feveret die. xpela berhabisan pun tetap xkan mampu bayar ape yang die dah belanjakan utk aku smpai kawen nitapi tu pun die akan kawal xnak bagi aku berhabis sangat.membazir katenye hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 01:20 AM | Show all posts
bg aku 1 je prinsip aku... in a relationship mesti ada give and take... kadang2 dia belanja aku, kadang2 aku pun belanja dia gak.. baru la relationship tu balance xde timbul isu2 berkira ni.. and nasib bek relationship aku mmg mcmtu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 03:05 PM | Show all posts
kena give and take la baru harmoni

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2012 07:36 PM | Show all posts
aiyoo..thread iols zaman tok kaduk masih bernafas..huhu...

iols skrg..laki yg sllu byrkan sbb bila nk belnja dia terus g kaunter..motipp sgt kan,..

tapi if ada event special yg kitaorg celebrte..terutamanya jika tentang dirinya.. iols yg akan byrkan..belanja..la.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 09:29 PM | Show all posts
sampai skrg tak pernah ada peluang nak belanja bf...asek dia je nak belanja aku....woi ko ingat aku takde duit ke!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 09:30 PM | Show all posts
kalau aku dah ada awek atau tunang , aku bawa dia kerumah aku pastu aku masak kat dia ...free je semua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103821s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list