Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58670
View
188
Reply

perempuan yg jenis mcm nie,apa pendapat lelaki?

[Copy link]

Author: put3reen       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2009 03:04 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by put3reen at 15-10-2009 03:06

erk...sebenarnye xtahu nk letak tajuk apa...tapi kalau thread nie dah ada..momod nk delete pun xper

put saja nk tahu kaum lelaki nie mcm mana mojoritinya...sebab laki nie mcm2 kan..
so nak tnya,kalau kaum laki nie dri segi duit kan terutamanya tunang/pakwe kalau kuar makan ngn makwe/tunangan ke kan mostly siapa yg bayarkan masa kuar makan?kadang2 terpkir gak kalau tiap kali kuar makan,laki yg asek bayarkan...nnt laki tu akan cakap popuan tu kedekut k atau berkira k?so kalau dlam situasi mcm nie...kalau tiap kali kuar la kan...laki jer kena blnja makan,apa korang akan pikir kat makwe korang?

so..put nk tahu apa pandangan korang kalau setiap kali kuar lelaki yg kena kuarkan duit untuk makan2..
*makan2 sahaja...shopping n etc xtermasuk

untuk forumer2 popuan kat luar sana kan ley undi jugakk...nk tahu jugak korang mcm mana..
setiap kali kuar makan sapa yg bayarkan?

put letak di poll yg sama..jgn marah ek

3 undian teratas u laki sahaja..

yang 4 kebwah untuk popuan/laki..hehehe...
Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 341 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 03:09 AM | Show all posts
oklah..slmat mengundi...tuan umah nk offline 2,3 hari

jgn marah ek lau bukak thread xmasuk dlm 2,3 hri nie...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 07:04 AM | Show all posts
Honestly Rose tk kisah.Sama2 keja... apa slhnya sama2 n gilir2 bayar! Biasanya klu Abang' blanja nengok wayang... Rose blanja makan... n begitu la seterusnya!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 07:18 AM | Show all posts
oo... awek tu dah jadik bini saya..
dah tentu abg ajis kena bayarkan.. ehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 08:50 AM | Show all posts
akan membayar harga makan n tiket wayang bila si dia memang takder duit...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 10:54 AM | Show all posts
akan membayar harga makan n tiket wayang bila si dia memang takder duit...
harumawar Post at 15-10-2009 08:50
oo..ok la tu..hehehe..kalau dia sentiasa ada duit?hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 10:54 AM | Show all posts
oo... awek tu dah jadik bini saya..
dah tentu abg ajis kena bayarkan.. ehehehehe
aziz79 Post at 15-10-2009 07:18
kaalu tyme2 bercinta dlu mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 11:17 AM | Show all posts
sebagai seorg lelaki dan bakal jadi ketua keluarga ...aku yg bayar bila keluar makan...aku tak perlu rasa berat hati atau terlalu berkira...sebab aku dah anggap sebagai tanggung jawab aku   tapi kalau dia nak shopping pakai duit sendiri....kecuali kalau aku teringin nak hadiahkan sumthing
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 11:26 AM | Show all posts
aku ni slalu jupe lelaki y 'miskin' asyik2 aku je y kna:@...kna skali terus aku tinggal dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 11:37 AM | Show all posts
aku ni slalu jupe lelaki y 'miskin' asyik2 aku je y kna:@...kna skali terus aku tinggal dia...
jahcomel Post at 15-10-2009 11:26
khan...kalau tiap kali kuar popuan byarkan mcm pelik kan..tapi kalau laki yg sllu bayarkan pun mcm xbest plak kn.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 11:42 AM | Show all posts
Kalau macam aku yang dah ada karier ni, setakat makan, entertainment, duit minyak dan yang seangkatan dengannya tu, tak kisah sangat pun nak keluar duit... Bukan orang lain pun, kekasih sendiri gak...

Tapi masa zaman belajar yang takde pendapatan sendiri, kena la tong tong... Gentleman tu gentleman juga, tapi kena realistik la..

Masa zaman belajar dulu, aku ada kenal satu minah cantik Kelantan ni. Memang kaki cukur la. Cukur sampai licin. Tapi dia pandai, sebab dia target lelaki berkarier...

Masa zaman belajar aku dulu gak, ada kenal satu mamat Tanjung Karang ni. Dia ni lagi hebat. Semua pompuan yang baik dengan dia, dia buat jadi banker dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 11:59 AM | Show all posts
Kalau macam aku yang dah ada karier ni, setakat makan, entertainment, duit minyak dan yang seangkatan dengannya tu, tak kisah sangat pun nak keluar duit... Bukan orang lain pun, kekasih sendiri gak... ...
juwaini Post at 15-10-2009 11:42
erkk.... mujur setakat ni xjumpa lagi org mcm tu..kalu jumpa kompem aku angkat kaki dlu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 12:17 PM | Show all posts
tentu la wa yang bayarkan...
kalau gf/tunang yang bayarkan
rasa setengah dari kelakian wa hilang.....!!

tapi kalau dia kata nak bayarkan atas sebab2 yang tertentu spt belanja besday ke dll ..ok je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 12:25 PM | Show all posts
tentu la wa yang bayarkan...
kalau gf/tunang yang bayarkan
rasa setengah dari kelakian wa hilang.....!!

tapi kalau dia kata nak bayarkan atas sebab2 yang tertentu spt belanja besday ke dll ..ok je

Hang Post at 15-10-2009 12:17
bagusla mcm tu...put bukak poll ni pun sebab tgk mcm2 ragam manusia yg bergelar lelaki bila situasi mcm nie...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 12:49 PM | Show all posts
Benda ni ikut strata sosial masyarakat gak..

Kalau ikut pemikiran tipikal orang Melayu, lelaki kena selalu memenuhi kehendak perempuan. Hence, lelaki kena keluar duit bila dating...

Kalau ikut senario student plak, benda ni kena dibayar secara bersama-sama. Mungkin gilir-gilir dan mungkin tong-tong...

Bagi orang yang belah-belah pekan/bandar sikit, perempuannya ramai yang dah berkarier. Selalunya depa tak kisah untuk turut sama mengambil tanggungjawab si lelaki. Konsep kesamarataan katanya...

Bagi perempuan yang mempunyai pendidikan dan karier yang (jauh) lebih baik dari si lelaki, biasanya dorang tak kisah untuk membelanja si lelaki bila keluar bersama.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 12:54 PM | Show all posts
Benda ni ikut strata sosial masyarakat gak..

Kalau ikut pemikiran tipikal orang Melayu, lelaki kena selalu memenuhi kehendak perempuan. Hence, lelaki kena keluar duit bila dating...

Kalau ikut s ...
juwaini Post at 15-10-2009 12:49
tapikan abg ju...yg biasa put tgk kan...kwn2 pun sllu gak kena...mmg la sama2 student..sama2 xder duit..tapi kalau laki tu nk ngorat popuan tu..mstilah dia kn amek hati popuan tu kan...tapi ada yg laki nie mcm xreti la plak...bila kuar makan buat2 lambt bayar..then popuan yg kena pg,bila popuan bayarkan..dia buat xtau la plak...kdg2 kalau g kaunter sma2 kan...bila popuan yg dah terbawak kuar duit dia mcm biar je popuan tu yg bayarkan..xpun kalau xder duit kecik nk hulur..popuan yg bayarkan bukan nk ganti balik nextyme tu...bukan apa...mcm bnd nie kwn put yg kena so kdg2 kesian lak..laki nk ngorat dia tapi dia lak pokai..org suh tinggalkan xnk hamek ko
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 12:54 PM | Show all posts
ye ye gilir2 bayar la kan adil ...sikit..zaman da moden bukan zaman sultan ahmad shah dulu hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 01:00 PM | Show all posts
tapikan abg ju...yg biasa put tgk kan...kwn2 pun sllu gak kena...mmg la sama2 student..sama2 xder duit..tapi kalau laki tu nk ngorat popuan tu..mstilah dia kn amek hati popuan tu kan...tapi ada yg lak ...
put3reen Post at 15-10-2009 12:54


Membayar makanan, tolong bukakan pintu, tolong pegangkan payung, tolong pegangkan beg tangan ni dipanggil sebagai 'chivalry', yakni rasa keihsanan terhadap kaum wanita... Sesapa yang mempunyai tahap chivalry yang tinggi ni, akan dipandang sebagai lelaki yang gentleman dan budiman...

Tapi chivalry ni sebenarnya kisah zaman Queen Victoria la... Zaman ni orang pompuan kan dah tak nak dilayan sebagai sotong yang tak bertulang belakang... Depa nak kesamarataan. Lelaki boleh panjat pokok kelapa, depa pun nak juga. Lelaki jadi pemimpin, depa pun nak juga. Lelaki tak pakai baju di khalayak ramai, depa pun... errr.... Abaikan...

Tapi kan... Kalau dah sampai si lelakinya buat muka tak tau malu cam gitu sekali, rentikan aje la... Atau mungkin dia beranggapan, pompuan tu tolong bayarkan dulu, nanti claim. Cam gini pun ada gak...

Bila pompuan tu tak claim balik, dia anggap pompuan tu nak belanja...

Apapun, saya bersetuju bahawa untuk pertemuan kali pertama, adalah paling baik dan sopan kalau lelaki yang belanja... Untuk pertemuan selepas selepas tu, hangpa decide ar sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 01:09 PM | Show all posts
sekali sekala bole ler lelaki tolong bayo, tapi nak gak merasa pompuan yg tolong bayo... baru ler kita bole tau dia ne jenis kedekut ker ape...nanti dsah jadi bini, semua kita nak bayo...duit dia buat beli alat solek n shopping jer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2009 01:17 PM | Show all posts
Lelaki tak pakai baju di khalayak ramai, depa pun... errr.... Abaikan...
juwaini Post at 15-10-2009 13:00
ahahaa...yg nie pun put no komen..hahaha..

betul tu..pada put pun,dlm sesi ngorat mengorat nie...popuan suka pada laki yg sikapnye mcm tu..bila dah kapel n tunang n kawin tu myb dh lain citer..tapi kalau dh kapel or tunang..incase perangai lagi cm tu pun baik tinggal je..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.995918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list