CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: peachlily^

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
Post time 22-10-2009 09:43 AM | Show all posts
chiffon tu dah siap beading ke?
peachlily^ Post at 22-10-2009 09:34 AM


peach..
tgk kualiti chiffon gak..
klu chiffon kat gulatis atau jakel mmg mahal...
n kna dry cleaning..
pnah beli chiffon (yg takde beading) n satin kat gulatis harga RM2++
chubby penah tgk chiffon kat kamdar..
ok gak la kelembutan dia..harga tak sampai 10hengget semeter...
yg penting tak yah dry cleaning...
klu french lace chubby tak pnah bli lagi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-10-2009 09:50 AM | Show all posts
peach..
tgk kualiti chiffon gak..
klu chiffon kat gulatis atau jakel mmg mahal...
n kna dry cleaning..
pnah beli chiffon (yg takde beading) n satin kat gulatis harga RM2++
chubby penah tgk ch ...
chubby_ninie Post at 22-10-2009 09:43

owh bleh la beli chiffon kamdar kat pengapit peach huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 09:56 AM | Show all posts
owh bleh la beli chiffon kamdar kat pengapit peach huhuhuhu
peachlily^ Post at 22-10-2009 09:50 AM


ooo..
utk pengapit erk..
tp kaler agak terhad la..
chubby slalu gi kamdar kat putrajaya ni jek..
kat kamdar kat tempat lain tak tawu la..
klu lace biase bukan french lace pun ade..
harga RM49.00 semeter kot klu tak silap..
ni contoh lace yg chubby beli kat kamdar ari tu..

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 10:04 AM | Show all posts
eeemmm saya selalu pi kamdar jalan tar ni ...
untuk pengapit saya x decide lagi nk bagi kain apaa...
cuma yang dh beli kain untuk pengikut2 kat belakang (kawan2).
beli kain kat bandung....
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 10:05 AM | Show all posts
http://www.mykahwin.com.my/p1/in ... obi2&Itemid=156

ni saya br search ..... direktori untuk butik2....
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 10:10 AM | Show all posts
eeemmm saya selalu pi kamdar jalan tar ni ...
untuk pengapit saya x decide lagi nk bagi kain apaa...
cuma yang dh beli kain untuk pengikut2 kat belakang (kawan2).
beli kain kat bandung....
rienafaiz Post at 22-10-2009 10:04 AM


oo...
bagus nye ade bli baju utk pengapit..
chubby nanti tak bersanding..
cuma ade pelamin utk amek gambo jek ngan family n kwn2..
nanti nak kna bli kain kaler same utk family jek la...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 10:14 AM | Show all posts
chubby....ehehhehe eem yerla nanti x best plak kalau pengapit x diberi apa2.nk juga pengapit cantik kan? untuk family saya x letakkan syarat untuk baju sama.so suka hati la nk pakai baju apa2 kan.sbb 3 bulan before wedding anak buah saya wedding.so masa anak buah wedding tu dh pakai baju sama...x best plak...kesian kat family..ehehehe

awak wedding kat mana chubby? kl ke mana?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 10:35 AM | Show all posts
chubby....ehehhehe eem yerla nanti x best plak kalau pengapit x diberi apa2.nk juga pengapit cantik kan? untuk family saya x letakkan syarat untuk baju sama.so suka hati la nk pakai baju apa2 kan.sbb  ...
rienafaiz Post at 22-10-2009 10:14 AM


wedding nye wat kat seri kembangan..
saje jek wat survey2...
taun depan baru majlis nye... lambat lagik...
sonok tgk org cite..
leh la blaja sket2 utk majlis sendiri..
utk family chubby cuma wat tema utk mak ayah ngan adek badek jek..
utk sedara mara tak tetapkan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2009 10:39 AM | Show all posts
tahun dpn? sama laaa...tgal lagi brp bulan je lagiii niee..eheheh
ni pon tgh survey skit2.. tarikh x tetap lagii dan family laki x dtg lagi umah.
tapi dua2 family dh tau laa..dorg x kisah tarikh dan bulan bila nk kawin.ikut pada kami.
kalau rasa dh book smua br dtg bawa cincin..ekekke..
x de rule langsung kan? tp nk buat cm mana belah laki asyik ada meeting luar jeee....
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 10:42 AM | Show all posts
tahun dpn? sama laaa...tgal lagi brp bulan je lagiii niee..eheheh
ni pon tgh survey skit2.. tarikh x tetap lagii dan family laki x dtg lagi umah.
tapi dua2 family dh tau laa..dorg x kisah tarikh dan ...
rienafaiz Post at 22-10-2009 10:39 AM


ooo...
chubby tunang ngn nikah sume wat taun depan..
skrg ni ngah tgk2 utk tunang dlu..
sambil2 tu mencari2 idea utk nikah n majlis skali...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 10:47 AM | Show all posts
eemmm bagus2...nanti berkongsi2 tips ok...
saya x de tunang.. kedua2 belah family x nak ...
so terus je nikah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2009 10:59 AM | Show all posts
tahun dpn? sama laaa...tgal lagi brp bulan je lagiii niee..eheheh
ni pon tgh survey skit2.. tarikh x tetap lagii dan family laki x dtg lagi umah.
tapi dua2 family dh tau laa..dorg x kisah tarikh dan ...
rienafaiz Post at 22-10-2009 10:39

bulan berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 11:04 AM | Show all posts
insyallah 6.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 11:07 AM | Show all posts
betol ke lg jimat wat baju nikah sendiri dr sewa eh?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 11:10 AM | Show all posts
eeemmm kalau nk ikut jimat lagi baik sewa.
tp baju nikah ni boleh pakai untuk majlis lain juga..sayang kalau x de kenangan..

saya buat....x nak sewa
cuma peralatan je sewa mcm kasut, veil dgn crown
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 11:14 AM | Show all posts
betol ke lg jimat wat baju nikah sendiri dr sewa eh?
cik_NaNi Post at 22-10-2009 11:07


Sewa lagi jimat..

Tp buat lagi ada kenangan..boleh simpan and pakai kat function. Buat yang simple..jangan yg sarat..nanti malu nak pakai balik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-10-2009 11:14 AM | Show all posts
hi all!
art baru je kat sini. just nak share, art amik dgn midah khan for my wedding nanti.
dr make up, baju, pleamin sume amik dgn dia.
so far puas hati la dgn make up and baju dia coz dia wat baju baru for art.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 11:15 AM | Show all posts
betol ke lg jimat wat baju nikah sendiri dr sewa eh?
cik_NaNi Post at 22-10-2009 11:07 AM


yup...
rasa nye la..
chubby pun rasa lebih jimat..
lagipun material kta leh pilih sndri...
harga sewa ngan upah wat baju lebih kurang jek..
klu sewa tak leh simpan wat kenangan baju tu..
tp klu wat sndri, leh simpan..
tu pendapat chubby la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 11:16 AM | Show all posts
hi all!
art baru je kat sini. just nak share, art amik dgn midah khan for my wedding nanti.
dr make up, baju, pleamin sume amik dgn dia.
so far puas hati la dgn make up and baju dia coz dia wat baj ...
arteias Post at 22-10-2009 11:14


ada laman web dia x art?
nk tgkkk
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 11:19 AM | Show all posts
midah khan takde websit la rien
tp mmg suka dgn make up dia
ms art bertunang aritu pn art amik dgn dia for make up
stail dia make up, dia byk fokus kat mate
mcm art, mate art sepet, so dia make up wat mate art nmpk besar sket.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 07:12 AM GMT+8 , Processed in 0.101419 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list