CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: peachlily^

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
Post time 21-10-2009 10:55 AM | Show all posts
planing bln 4...insyaallah...nak kena book dewan dulu cemner ada kosg or x? dya biler majlis? duk mana?
awfiyah Post at 21-10-2009 10:32


dya nye majlis x lama je lagi....12 disember...dya wat kat umah je...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2009 11:00 AM | Show all posts
ungu.. saya x pernh dgr nama butik tu..ehehehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 01:06 PM | Show all posts
kalau tudung plak, korang suggest yang type mcmane?

p/s:tgh pening nak pakai tudung yg style mane
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 01:18 PM | Show all posts
kalau bab tudung ni kan..kena tgk bentuk muka jg kot. ada org sesuai pakai tudung manik mcm ct @ erra nikah tu. tak pun beli tudung bawal yg plain bawa gi kedai suh jahit manik + sulam bunga. hehe, suggestion aje, sbb mrs buat yg 2nd option tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 01:25 PM | Show all posts
korang pernah guna perkhidmatan butik pengantin zee eika kat bandar baru bangi...ok tak ?
unguviolet81 Post at 21-10-2009 10:35


zee eika ni tgk gamba makeup die mcm tak berape.style lame.
photog pun style lame.n layanan pon tak berape mesra.
tatau la kot2 mase tu die tgh bad mood ke.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 01:25 PM | Show all posts
dya nye majlis x lama je lagi....12 disember...dya wat kat umah je...
dyanayuni85 Post at 21-10-2009 10:55
owh...nak dekat dah...semua persiapan dah siap ker?....erm....bju nikah leh la tgk awk sent pic...kaler per bju nikah dya? fiyah pening pala nak kaler per nati?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 01:31 PM | Show all posts
125# missylees
yeke missylees......lagi ada tak ape2 komen?....mak sye suruh amik andaman kat ctu lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 02:04 PM | Show all posts
120# unguviolet81

ungu, butik zee ika tu x pyh gi la. sombong. pnah gi ngan kwn. kwn carik bj. kwn tu nk try baju. dia bole ckp 'ni nk try ni confirm ke nk amik pakej?' kwn kata x confirm lg. dia buat muka. pastu time org tu ngah salin baju, dia goyang lansing dia ckp 'jgn lama sgt'
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2009 02:05 PM | Show all posts
22-25 oct ada Wedding Expo kat Plaza Alam Sentral Shah Alam....so sape2 yg bakal pengantin yg nak survey2 tu bole laaa datang....

kalau ada rezeki bole jumpe kat sana....
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 02:07 PM | Show all posts
kita tgk s'flair butik yg kat puchong, dia punya mekap artis pakai sheila mohamad.. cantik gak. bole tahan. n even ada few butik skang yg mmg beli bj man kajang yg bekas pengantin man kajang pkai.. mmg cantik2.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 02:15 PM | Show all posts
haa s'flair butik...eemmm ada web dia x cmf?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 02:21 PM | Show all posts
Post Last Edit by lovelyrose at 21-10-2009 14:23

128# cmf_misery

haah panah dgr gak mak andam kita ckp dorg ni sombong..mak andam lovely nama dia fina..fina ni ckp masa dia tunang dulu dia ambik makeup dr butik tu..yg yg makeup dia tu senyap je..langsung tak berborak..pass tu muka cam tak senyum..sib baik mak andam lovely 2-2 best...hari tu nikah ambik munie ahmad n bersanding ambik fina dr Zaifie Zainal..2-2 makeup memang kelasss gituww
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 02:24 PM | Show all posts
owh...nak dekat dah...semua persiapan dah siap ker?....erm....bju nikah leh la tgk awk sent pic...kaler per bju nikah dya? fiyah pening pala nak kaler per nati?
awfiyah Post at 21-10-2009 13:25



persiapan dh ok la gak...tggl skit2 je lagi....
bj nikah warna krim....gmbr x de lagi lah.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 02:34 PM | Show all posts
125# missylees  
yeke missylees......lagi ada tak ape2 komen?....mak sye suruh amik andaman kat ctu lah
unguviolet81 Post at 21-10-2009 13:31


nape suh kat situ?
kalau kat bangi,try azue bridal.
skang kedai baru kat tm point bangi tu.
situ okie gak.

120# unguviolet81

ungu, butik zee ika tu x pyh gi la. sombong. pnah gi ngan kwn. kwn carik bj. kwn tu nk try baju. dia bole ckp 'ni nk try ni confirm ke nk amik pakej?' kwn kata x confirm lg. dia ...
cmf_misery Post at 21-10-2009 14:04


oww yeke.
sie2 je missy berfikiran positive ingatkan mase missy dtg tu die tgh bad mood ade problem ke ape.
rupenye manjang pms ek.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 02:55 PM | Show all posts
klu kat bangi sape penah try butik pesona asmara kat maybank tu erk??
mcm menarik jek...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 05:22 PM | Show all posts
masa ungu pg budik zee eika tu memng owner dia kak eika tu lyn...ok gak le dia lyn...tp kali kedua pg staf dia lyn....aduii muka cam nk tak nk aja lyn....ada jiran ckp make up kat butik tuh ok dan cantik.....tu yg mak ungu beria suruh amik...
cubby- pernh gak sye try p butuk pesona asmara...ok gak bju ctu...tp kan pakej nye cam ada je kene tabah itu lah tambh ini lah...tp bju nye cantik gak leee.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-10-2009 08:12 AM | Show all posts
sapa tau harga chiffon kosong berapa hengget? pastu harga semeter french lace? peach igt nak buat patch border lace onto that chiffon
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 08:40 AM | Show all posts
peach... ari tu saya pi kat jakel saya beli shiffon dgn lining dan sekali baju melayu lelaki rm450++... ok la kan.
kalau french lace x tau la plak.sbb ari tu terus pi ke kain shiffon....eheheh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2009 09:34 AM | Show all posts
peach... ari tu saya pi kat jakel saya beli shiffon dgn lining dan sekali baju melayu lelaki rm450++... ok la kan.
kalau french lace x tau la plak.sbb ari tu terus pi ke kain shiffon....eheheh
rienafaiz Post at 22-10-2009 08:40

chiffon tu dah siap beading ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2009 09:35 AM | Show all posts
ha'ahh peach..dh ada beading..tp kat badan skit jee just tompok2..
kalau kat kaki banyakkkk....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 05:19 PM GMT+8 , Processed in 0.105901 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list