CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: peachlily^

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
Post time 19-10-2009 11:50 PM | Show all posts
corset man kjg dun worry. bak soalan man, "ok x? skt tak tetek ko? ngam x?" bila ko kata ok sedap, man akan kata ''aku punya ukuran mmg btol. tgk tetek tu aku dah tau brape size''
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-10-2009 11:56 PM | Show all posts
corset man kjg dun worry. bak soalan man, "ok x? skt tak tetek ko? ngam x?" bila ko kata ok sedap, man akan kata ''aku punya ukuran mmg btol. tgk tetek tu aku dah tau brape size''
cmf_misery Post at 19-10-2009 23:50

aku bln depan baru gi cari kain ngan dia..tp aku totap dah kena laser
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 01:23 AM | Show all posts
92# lovelyrose

bj cantikkk n u looked gorgeous
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 08:16 AM | Show all posts
cmf.. cantik baju ko laa.. bju nikah tu ko tempah brp ???
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 12:48 PM | Show all posts
btw pada siapa2 yg sebok carik girdle n bra tu, advise kita pakai girdle dan x pyh carik bra. pakai corset je tros. tgk pic sery yg 1st tu, sery x pakai bra. pakai inner skin color n corset. dan baju  ...
cmf_misery Post at 19-10-2009 23:37

Tapi nak cari corset kene cari yg dh mmg built in with pushup bra kan. Sbb setengah corset tang lapik tu takde yg pushup.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 05:18 PM | Show all posts
76# missylees

Thanks missylees... tulah ingat nnt belah leaki nak amik ngan kimi, sbb my my future husband :pompom: org kajang... tp takut lah pulak, klu make up dia tak elok...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 05:48 PM | Show all posts
90# lissa



Lissa org melaka ker.. zai pon sama. Senasib lah kita.

Mak zai request malam berinai kena pakai baju songket masa dia kawin dulu dgn sanggul lintang.

Lissa nyer majlis biler.  Zai insy bertunang bulan 1 tahun depan & hari langsung insy. bulan 10 pulak.  Lissa
ambil mak andam maner ehh, zai mak suruh amik ngan saadon.

Plan mana nikah nnt nak pki warna brown tp light lah..sanding tgh rabun kaler skrg nie. Tak tau nak amik warna apa...
banyak sgt kaler yg duk plan... tak tau nak amik yg maner..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2009 09:51 PM | Show all posts
104# rienafaiz

riena, baju nikah tu 1k..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2009 10:04 PM | Show all posts
105# serikandi_gurl

kalo mcm ni, better kalo baju korang tu jenis sewa, mintak je butik bridal tu buatkan 1 korset yg ada built in bra utk ko. sbb yg sewa mmg dia bg kat customer yg xde built in coz free size nk masuk kat sume org. xpela byr lebih sikit je..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 07:56 AM | Show all posts
wah...hampir semua tempah baju nikah ngan baju sanding ek...
oni nikah bulan depan tapi tak pi test baju pun lagi...
hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 08:13 AM | Show all posts
kimi kajang okay.
servis bagus.
die pun friendly.
missylees Post at 18-10-2009 07:53
kimi kajang nyer kedai belah mna? mahal x?...sy pun nak kawen thn depan gak....tgh cari kaler yg sesuai...pening nak kaler silver tp kwn plak nk guna....kaler sama...takut sm cam bosan lak...any idea?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 08:26 AM | Show all posts
awfiyah.. ni blog dia...
http://kimiekajang.blogspot.com/

morning everybodyyy
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 08:43 AM | Show all posts
salam...
dya nye majlis pun x lama je lagi....tp dya wat sederhana je...kalo leh sume nk cut cost....
bj dya utk nikah, bersanding n bertandang sume beli n tempah sendiri....at least nnt leh pki blk ...
dyanayuni85 Post at 16-10-2009 15:00
dya kalu beli n tempah sendiri murah x? ker sewa lgi murah ker cemner?sy nak kawen thn dpn ingt pun nak buat sendr jer....
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 08:50 AM | Show all posts
dya kalu beli n tempah sendiri murah x? ker sewa lgi murah ker cemner?sy nak kawen thn dpn ingt pun nak buat sendr jer....
awfiyah Post at 21-10-2009 08:43


fiyah...mula2 mmg dya nk sewa je....tp kak ipar dya suggest kan beli kain n tempah sendiri...
dya x de lah beli kain n lace yg mahal2.....dya beli ikut kemampuan je....
dya nye baju pun simple je...nnt leh pki blk...

kalo nk sewa pun ok gak...kalo dh campurkan beli n tempah, lebih kurang harga sewa gak.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 08:59 AM | Show all posts
awfiyah.. ni blog dia...
http://kimiekajang.blogspot.com/

morning everybodyyy
rienafaiz Post at 21-10-2009 08:26
monink....tq riena...awk uat dgn dia ker?dah breakfast?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 09:10 AM | Show all posts
fiyah...mula2 mmg dya nk sewa je....tp kak ipar dya suggest kan beli kain n tempah sendiri...
dya x de lah beli kain n lace yg mahal2.....dya beli ikut kemampuan je....
dya nye baju pun simple j ...
dyanayuni85 Post at 21-10-2009 08:50
tp berbaloi bju sendr kan...leh uat kenangan...hikhik...tp fiyah memg nak temph sendr taw tailor fiyah cina yg uat suggestion gtu...dia kt jimat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-10-2009 09:18 AM | Show all posts
saya tak tempat kat kimie...
saya cuba nk cari area2 ampang duluu...

kalau baju nikah saya refer baju sendiri..kalau sanding tu samaada buat baju baru atau sewa saje...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 09:46 AM | Show all posts
tp berbaloi bju sendr kan...leh uat kenangan...hikhik...tp fiyah memg nak temph sendr taw tailor fiyah cina yg uat suggestion gtu...dia kt jimat
awfiyah Post at 21-10-2009 09:10


aah fiyah..leh guna lagi n leh wat kenangan...

fiyah bila majlis nye?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 10:32 AM | Show all posts
aah fiyah..leh guna lagi n leh wat kenangan...

fiyah bila majlis nye?
dyanayuni85 Post at 21-10-2009 09:46
planing bln 4...insyaallah...nak kena book dewan dulu cemner ada kosg or x? dya biler majlis? duk mana?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2009 10:35 AM | Show all posts
korang pernah guna perkhidmatan butik pengantin zee eika kat bandar baru bangi...ok tak ?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 07:23 PM GMT+8 , Processed in 0.090285 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list