CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: peachlily^

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
Post time 18-10-2009 04:55 PM | Show all posts
79# ayu_ludo

biasanya kat laman web kawen memang depa tak letak harga....sebab actually kita boleh nego...saya ada cakap dgn adreen tu...dia kata pakej dalam laman web tu semua 2K and above. Tapi boleh kalau kita nak sewa baju ngan make up jerk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-10-2009 05:40 PM | Show all posts
81# Cutie

owh cenggitu...yang tu pelamin kt rumah je ke. kt dewan diorang wat tak? macam best package dia....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 05:51 PM | Show all posts
78# Cutie

cutie...kite samalah..insyaAllah ayu pun hujung tahun dpn 2010...btw....kalau utk hujung thn depan..bila masa yg sesuai utk kita book semua2 benda alah tu aek? ayu takde kt mesia from feb-july 2010...kalau august tu lmbat sgt tak? ke kena tempah siap2 hujung thn ni...? xpe ke tempah setahun awal aek? blurrr mode~~~`
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 08:39 AM | Show all posts
morning all.... pagi2 ni terus masuk topik niee... sangat2 excited..eheheh
eeemm kimie kajang nanti aku nk try pi butik dia....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 09:15 AM | Show all posts
morning all.... pagi2 ni terus masuk topik niee... sangat2 excited..eheheh
eeemm kimie kajang nanti aku nk try pi butik dia....
rienafaiz Post at 19-10-2009 08:39



morning riena....
kwn2 n sedara dya ade gak amik kimie kajang ni....
ok lah juga baju, make up n srvice die....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 12:01 PM | Show all posts
beli push up bra yang tali boleh adjust kat belakang tu, kalo girdle kang sesak napas hahaha
peachlily^ Post at 16-10-2009 19:35

Tu la, bra dah beli dah yg tali leh tanggal nyer. Tapi bab girdle tu mak kite pun pesan kang pakai tak berlengas ke kang. Dah kang cuaca panas lagi kang tak selesa lak. Tapi kang pakai bj pengantin nampak cam perut mcm muncit lak ;-p
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 12:18 PM | Show all posts
eeemmm betul.. saya nk bagi benda yg boleh makan... x mau sudu ke, kipas ke kan...

pelamin insyallah sya ambik fresh flower.. tgh survey la niieee. dh berpinau mata.
hantamal.. yg second pic tu dr ...
rienafaiz Post at 16-10-2009 15:48

Betul tu, macam kite lak plan bg kek, mineral water and telur for goodies. Sumer leh makan :-)
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 12:31 PM | Show all posts
kalau benda makan sya pon sukaaa...
kalau mcm kipas atau sapu tangan..eee dh belambak kat umah.. bosan....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-10-2009 01:07 PM | Show all posts
Mak andam suggest beli push up bra..

kalau x dia kata x cantik..

tapi kan kalau corset tu sure panas kan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 01:09 PM | Show all posts
saya insyaallah malam berinai pakai sanggul lintang..adat melaka.. ni my nenek nyer request

amik baju mak andam jek

esoknyer bersanding amik songket..yang ni my mom yang nak

just baju nikah je baju sendiri. Amik kaler putih..

tapi weekend aritu my mom baru balik dari Jakarta and beli lace lagi. So tengah pk2 nak tukar ke x kaler baju nikah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 02:10 PM | Show all posts
90# lissa


lissa buat majlis kat mlk ker??
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 06:17 PM | Show all posts
ni baju nikah hari tu (10.10.09) buat kat Masjid Wilayah








ni pulak baju masa bersanding the next day (11.10.09) buat kat kompleks sukan bangsar








p/s: sory yer gambar blurr skit..ni gmbr dr camera member..gambar belum siap lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 07:22 PM | Show all posts
81# Cutie

owh cenggitu...yang tu pelamin kt rumah je ke. kt dewan diorang wat tak? macam best package dia....
ayu_ludo Post at 18-10-2009 17:40


kat dewan pun blehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 07:25 PM | Show all posts
78# Cutie

cutie...kite samalah..insyaAllah ayu pun hujung tahun dpn 2010...btw....kalau utk hujung thn depan..bila masa yg sesuai utk kita book semua2 benda alah tu aek? ayu takde kt mesia from f ...
ayu_ludo Post at 18-10-2009 17:51


hmmm...kena plan betul2 tu ayu....kalo semua dah planned....sempat jerkkkk
plan maksudnya....

bila nak tempah kad kawen
bila nak tempah baju
mak andam nak ambik yang mana....etc

anyway....warna tema dah ada ker?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 11:17 PM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_misery at 19-10-2009 23:27

hihihihi kita pengantin yang dah basi. tapi nak juga reply

baju dari freda lestari putra (dia slalu masuk magazine ratu sehari). mulanya kita bayar dan plan utk simpan baju ni. tp disebabkan dia ada buat kesilapan teknikal, kita paksa dia beli semula baju ni so maybe dah ada pengantin lain yg pakai kot baju ni after kita...

ni pic baju nikah



baju ni actually kain dia meleret ada ekor. aku suka veil mmg saje nak pakai yg mcm tu sbb veil versi kain net dah pnah pakai time tunang. ni nak merasa kain jenis lain plak..



ini rupa tangan baju aku...



ni gaya kainnya. tp x nampak sgt la ekornye time ni sbb sery ni pengantin yg x sopan... duduk mengangkang habis lari shape kain tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 11:25 PM | Show all posts
94# Cutie

pergghh..susah gk nk kawin....ingt balik mesia cuti hujung thn ni utk bertunang jek...rupa2nya kena wat persiapan kawin sekali..

takda agy ah warna tema cutie...i just dont have any idea...rasanye nk tgk pelamin cth + baju dulu tgk mana yg ctk..x kisahla warna pape. hehe.

gud luck cutie 4 ur preparation. saya bakal pengantin express, x smpt nk wat preparation dgn detail .. huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-10-2009 11:33 PM | Show all posts
ni plak baju reception belah mlm by man kajang.








org yg baju putih ngan pengantin tu la peach hah. bakal pengantin...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2009 11:36 PM | Show all posts
ni plak baju reception belah mlm by man kajang.



http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ...
cmf_misery Post at 19-10-2009 23:33

homaigod, ko letak jugak gambor aku!!:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2009 11:37 PM | Show all posts
btw pada siapa2 yg sebok carik girdle n bra tu, advise kita pakai girdle dan x pyh carik bra. pakai corset je tros. tgk pic sery yg 1st tu, sery x pakai bra. pakai inner skin color n corset. dan baju lace sery tu x berlining lansung. tp nampak kemas je kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2009 11:44 PM | Show all posts
aku pon takyah carik bra, sebab aku dah suh install built in corset gitu hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 09:21 AM GMT+8 , Processed in 0.116527 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list