CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: peachlily^

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
 Author| Post time 16-10-2009 02:44 PM | Show all posts
peach buat built in corset , takyah pakai bra dah hahaha, sebab dekat back buat kain lace jarang kalau pakai sure nampak punye
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2009 03:00 PM | Show all posts
salam...
dya nye majlis pun x lama je lagi....tp dya wat sederhana je...kalo leh sume nk cut cost....
bj dya utk nikah, bersanding n bertandang sume beli n tempah sendiri....at least nnt leh pki blk...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 03:07 PM | Show all posts
Post Last Edit by hantamal at 16-10-2009 15:20

kita ada bli 2 lace dr indon tp bila balik2 tatau nak wat design yg camna cntik...
last2 pi butik jek sob3 terbiar gitu jek lace tu....
pasni jd bju rya la plak lace tu huhu

tu la pelamin sya suka....
ingat nak buat gitu jek just bunga2 ja tukar ikot tema hehe
blkg tu ingat nak letak langsir puteh....
simple ja pun....

ni ada lg contoh plamin modern...
kalu x silap peach ada bukak thread plamin...jap lg paste kat sna lak hehe





door gift ingat nak bg kotak jerami letak telor n muffin jek la heee...
ada gak skrg org bg buah oren n apple noo jd door gift
takde la balik2 org buang door gift tu...
jimat pun jimat gak bg buah2 gitu huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 03:43 PM | Show all posts
putihnyer pelamin first tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 03:48 PM | Show all posts
eeemmm betul.. saya nk bagi benda yg boleh makan... x mau sudu ke, kipas ke kan...

pelamin insyallah sya ambik fresh flower.. tgh survey la niieee. dh berpinau mata.
hantamal.. yg second pic tu dr rins kan? yg first tu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 03:59 PM | Show all posts
eeemmm betul.. saya nk bagi benda yg boleh makan... x mau sudu ke, kipas ke kan...

pelamin insyallah sya ambik fresh flower.. tgh survey la niieee. dh berpinau mata.
hantamal.. yg second pic tu dr ...
rienafaiz Post at 16-10-2009 15:48


wah..mesti cantik kn guna fresh flower....
mcm dya tema purple...tp kat bilik guna tema putih je....kalo sume ikut wrn tema, x cantik gak kan....

dya nk tanya kwn2 kat sini, biase nye kalo kite nk minta mak andam make up saja, die amik berapa ye?
mcm kat tempat dya ni, kalo mak andam biase rm250...kalo make up artis rm550....mmg cmtu ye harge nye....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2009 04:12 PM | Show all posts
66# dyanayuni85

dya kat mana? makeup artist selalunya rm700 ke atas per makeup
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 04:21 PM | Show all posts
yg paling mahal makeup artis yg pernh sya tnya rm700
kalau makeup yang derina tu cantik..sya suka.. dia makeup artis .. kalau nikah rm350 sanding rm400.. so kalau ambik dua2 dia kasi diskaun rm100

biasa kalau mak andam ambik rm250-350 jee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2009 04:29 PM | Show all posts
66# dyanayuni85

dya kat mana? makeup artist selalunya rm700 ke atas per makeup
peachlily^ Post at 16-10-2009 16:12


dya kat are kajang ni...oh ok ye...kalo ok, x pe lah...dya pun x tau sgt..tu tanya kwn2 kat sini...

thanks ye....

dya nye majlis x lama lg, lbh kurang sebulan lebih je...tu byk yg nk kena settle ni....
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 04:32 PM | Show all posts
pakai ah wonderbra..meletops
aymiens Post at 16-10-2009 14:02

Mana nak cari tu ek? huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 04:51 PM | Show all posts
peach buat built in corset , takyah pakai bra dah hahaha, sebab dekat back buat kain lace jarang kalau pakai sure nampak punye
peachlily^ Post at 16-10-2009 14:44

tu la tapi masalahnya corset yg kite akan pakai tu ialah corset yg mak andam nye yg lapik baju lace tu.
Jd bra kena carik n girdle kalau nak pun kene carik sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 04:59 PM | Show all posts
kena cari sendiri tu yang susah..
biasa mak andam la kena sediakan smuaaa... dr ujung rambut ke kaki...
cuma bra dalam tu sendiri la kan...eheheh

ari tu kawan saya kawin. mak andam dah suh dia pakai push up punya braaa sbb breast dia agak ke bawah skit. tapi kawan saya ni malas..dia kata rimas..eheheh
so masa pakai baju wedding tu nmpk x cantik laa kan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 05:57 PM | Show all posts
kalu nmpk tersembul bru cantik sikit hihi...
kita pun x terpikir hal ni....

err pelamin 1st tu amik kat butik kat bukit mertajam, penang
akak tu buat pelamin moden
web dia www.suterakasihbridal.com kot
ada sya letak add kat atas....

baju kalu dh terang pelamin elok bg puteh kot....
bru naik kan...
pnah tgk gambaq baju pengantin pun itam, pelamin pun itam....smpai x bangkit pengantin tu huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2009 07:35 PM | Show all posts
tu la tapi masalahnya corset yg kite akan pakai tu ialah corset yg mak andam nye yg lapik baju lace tu.
Jd bra kena carik n girdle kalau nak pun kene carik sendiri.
serikandi_gurl Post at 16-10-2009 16:51

beli push up bra yang tali boleh adjust kat belakang tu, kalo girdle kang sesak napas hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-10-2009 07:39 PM | Show all posts
69# dyanayuni85


kajang banyak butik pengantin, mungkin ada yg murah skit

p/s- mekap artist yg paling mahal peach penah tanya is Saidatulnisa, rm 1.5k!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 07:53 AM | Show all posts
Ader sesiapa kat sini pernah amik ngan kimi kajang tak... nak check mcmmaner dia nyer servis... okey tak...
zai9750 Post at 16-10-2009 11:54


kimi kajang okay.
servis bagus.
die pun friendly.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-10-2009 07:55 AM | Show all posts
38# missylees


baju resepsi peach dari man kajang...nanti peach tanya bleh pinjam ke tak veil dia
peachlily^ Post at 15-10-2009 21:04


la yeke..boleh sgt la tu.
kwn missy tunang,nikah,sanding sume amek die.
veil die kasi pinjam dr tunang lg die dah kasi yg jenis labuh tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 01:23 PM | Show all posts
InsyaAllah....saya bakal pengantin hujung tahun depan...
baju nikah da survey...nak beli kat gulatis lace + satin kaler peach

Untuk majlis...rasanya nak ambik kat andamanadreen.com.my ....makeup dia sangat cantik....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2009 02:06 PM | Show all posts
78# Cutie


nape kt website tak nyatakan langsung harga2 pakej tu aek...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2009 04:20 PM | Show all posts
la yeke..boleh sgt la tu.
kwn missy tunang,nikah,sanding sume amek die.
veil die kasi pinjam dr tunang lg die dah kasi yg jenis labuh tu.
missylees Post at 18-10-2009 07:55

Baju nikah peach nak buat baju kurung chiffon yang simple but sweet so cam tak baloi sangat amik kat MK coz pakej nikah dia rm2.8k, kalau nak buat baju grand2 ok la tapi nanti malu nak pakai dah haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 07:19 AM GMT+8 , Processed in 0.094111 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list