CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: peachlily^

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
Post time 15-10-2009 07:08 PM | Show all posts
mana gambaq dia ilang ek??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2009 07:10 PM | Show all posts
40# llisamaisarah

bju butik ni mmg cantik2....
kalau area utara bleh la mai butik ni huhu....
design dia banyak moden2 & colour pun banyak yg lain dr yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 08:00 PM | Show all posts
ex..mintak diskaun takpon mintak buat baju baru..kalo tak ex akan hebohkan pasal hal nie hahaha..ugut skit
peachlily^ Post at 15-10-2009 07:12


tu lah tu peach....ev pon dok terpikir camtu gak..samada nk mtak diskaun atau wat bju baru....cuzen ev bgtau smpat gi kalu nk soh dia wat bju baru...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-10-2009 09:04 PM | Show all posts
38# missylees


baju resepsi peach dari man kajang...nanti peach tanya bleh pinjam ke tak veil dia
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 08:51 AM | Show all posts
biasa veil, cekak dgn kasut kita sewa kat mak andam kan?
so kalau x de color yg kita nak tu cmna ek?
mybe makeup nk ambik kat derina tp tgk duluklu dia ada brg2 tu smua, boleh la sewa...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 11:52 AM | Show all posts
39# hantamal

zai pon plan nak wat tema biru turqoise masa bersandingkat umah zai then apple green kat umah belah sana....same ler kita... nnt boleh tgk hantamal nyer.  

Ari tuu sajer jer survey set bilik ngan langsir .. susahnyer nak cari biru turqoise untuk set bilik ngan langsir... nie yg duk risau takut tak jumper. Hantamal dah ader ker...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 11:54 AM | Show all posts
Ader sesiapa kat sini pernah amik ngan kimi kajang tak... nak check mcmmaner dia nyer servis... okey tak...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 01:01 PM | Show all posts
Post Last Edit by hantamal at 16-10-2009 13:08

46# zai9750

zai....sya dh ada dh plan nak buat camne nnt...
gambo pun sya dh kumpul banyak2 camna yg sya nak
kalu zai nak pm la email zai kat sya yek

bilik :
sya buat sendrik ja bilik....sbb suka yg simple & modern style...huhu
cat putih or creme...
day curtain putih...
night curtain turqoise & pink organza selang2 colour or puteh jugak (blum decide)
cadar putih....
sarung bantal besar turqoise
bantal kecik2 pink
atas kepala katey tu letak poster besar kami 2 hehe...then tmbh lampu sikit atas poster tu....
then tabur roses atas katey....
kat side table letak bekas air kaca tu tabur2 roses & lilin yg kecik2 tu...
ha gitu jek hehe....
sya suka gitu2 jek...x suka cadar shining2, bilik yg penuh kain2, riben segala tu huhu...


pelamin :
puteh jugak...
just flower stand tepi tu bunga puteh, pink, plus turqoise sikit2....
turquise ni nice kalu pair ngan pink heheee....
sya plan nak amik pelamin dr akak ni...
sbb pelamin dia modern...

http://www.suterakasihbridal.com/

sya rsa turqoise ni pair ngan puteh & pink mmg cantik...hehee bunga pegang pun plan nak kaler pink ;)
zai bln brpa reception?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2009 01:08 PM | Show all posts
Post Last Edit by zai9750 at 16-10-2009 13:11

48# hantamal

Thanks )) hantamal... zai dh pm.. nnt email kat zai eh... zai kawin bulan 10 nie... ingat dah nak stary kumpul brg dari skrg...

zai tunang bulan 1 nie... recp insy. bulan 10... takut jugak..skrg nie pejam pelik dah tinggal setahun jer lg....
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 01:21 PM | Show all posts
sya bln 2 thn dpn reception hihi...nikah 5/12 ni
dlu time ngangur 6 bln mmg la ajin gila carik gambo segala ni
sbb suka modern style gmbo pun yg modern style la huhu....

suka pelamin gini :
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 01:45 PM | Show all posts
Ada tak bakal pengantin hujung tahun 2009 dan tahun 2010?.Jom share pasal baju & persalinan.. peach tgh cari design untuk baju nikah, nak yang simple tapi sweet sebab nanti boleh pakai lagi especially ...
peachlily^ Post at 14-10-2009 10:52

I nk kawen next month :-)
Tapi bab bj
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:01 PM | Show all posts
sya bln 2 thn dpn reception hihi...nikah 5/12 ni
dlu time ngangur 6 bln mmg la ajin gila carik gambo segala ni
sbb suka modern style gmbo pun yg modern style la huhu....

suka pelamin gini :
http ...
hantamal Post at 16-10-2009 13:21


simple and cantik
kalau ade chandelier lagi cantik
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:02 PM | Show all posts
I nk kawen next month :-)
Tapi bab bj?pengantin n persalinan ni, i tgh usha bra pushup yg nak pakai utk bj pengantin. Sbb mak andam pesan nak nampak cantik pakai bj pengantin kene pakai bra yg 'na ...
serikandi_gurl Post at 16-10-2009 13:45


pakai ah wonderbra..meletops
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:02 PM | Show all posts
hantamal... pelamin tu sgt cantikk... ringkas dan menarik sangat...
untuk rumah sesuai sangat..
saya ingt nk buat cmtu jee sbb kat rumah kan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:08 PM | Show all posts
mmg lawalah perlamin tu hantamal ...simple & modern style... lawa lah sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:09 PM | Show all posts
[quote]
I nk kawen next month :-)
Tapi bab bj
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2009 02:23 PM | Show all posts
lysa...dh dekat niee.. mesti excited dan berdebar kan..
nti pelamin ambik fresh flower ke?
door gift awak kasi apa?
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:31 PM | Show all posts
lysa...dh dekat niee.. mesti excited dan berdebar kan..
nti pelamin ambik fresh flower ke?
door gift awak kasi apa?
rienafaiz Post at 16-10-2009 14:23


awak tanya saya ke?

nak jawab gak la kalau bukan pun.. ;)

x rasa apa2 pun..still biase2 je..

pelamin amik fresh flower..

door gift bagi yassin ngan cupcakes..

utk budak2 x decide lagi.

sayanyer baju nikah kaler putih.. buat baju kurung modern jek..kain lace..

tapi my mom kat indon skang.. ader gak pesan kalau ader chiffon yang cantik suh dia beli..  

so maybe kalau ader nak tukar baju nikah..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:35 PM | Show all posts
ha'ahh saya tnya awak la...salah nama skit jee..eheheheh
ha'ah eh yasin.. tp mostly yasin rmai org dh ada kan..eemmm
sya pon pening ni nk kasi apa...nk kasi choc rasanyaaa

lisa..awak dok mana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:41 PM | Show all posts
ha'ahh saya tnya awak la...salah nama skit jee..eheheheh
ha'ah eh yasin.. tp mostly yasin rmai org dh ada kan..eemmm
sya pon pening ni nk kasi apa...nk kasi choc rasanyaaa

lisa..awak dok mana ek?
rienafaiz Post at 16-10-2009 14:35


hehehe....nasib baik betul..

aha..dah ramai.. tapi saya suka.. dari dulu lagi memang berhajat nak bagi Yassin..
Nak kasi choc ek..bestu tu.. kalau boleh bagi benda makan or yang boleh guna la.

Sayang je kalau kita penat2 beli pastu org x guna, or buang...

dok shah alam...tapi nanti kenduri kat melaka n muar. Awak?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 08:33 AM GMT+8 , Processed in 0.084474 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list