CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: peachlily^

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
Post time 29-10-2009 03:05 PM | Show all posts
cantik blue white...erm...dah nikah ker sue-aida.?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2009 03:10 PM | Show all posts
ade sape2 leh tlg tepek gambo pesen2 baju pengantin tak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 08:51 AM | Show all posts
nk mtk pndapat smua2, klu nk tmpah baju, selalunye bape bln kene tmph b4 wedin tu ? tq
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2009 08:54 AM | Show all posts
nk mtk pndapat smua2, klu nk tmpah baju, selalunye bape bln kene tmph b4 wedin tu ? tq
lilana Post at 30-10-2009 08:51

kalau baju nikah, 2 minggu dah boleh siap..kalau tailor tak bz lah tp elok 2 bln sebelum dah ok sebab nak fitting lagi..
kalau baju resepsi 6 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 09:26 AM | Show all posts
183# lilana

Depends kat Tailor.

I hantar 7 months before... for both nikah n reception baju.

Tapi fitting nye next month. Call tanye potong pon lom kain tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 10:10 AM | Show all posts
mini dulu baju sanding awak tempah kat sapaaA?
puas hati laa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 12:15 PM | Show all posts
sy kenduri bln 6 ermm dewan full awal2 bln ne,...nsb da bln 6 patut bln 4...pospone..erm baju xtmph g tgh on diet gak...sy uat kaler pink maroon
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 12:17 PM | Show all posts
awfiyah.. sama la kita bulan 6 tp insyallah..smada bulan 6 atau 7 cmtu laa..
dewan bulan ni byk dh full..sbb lmbt booking kan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-10-2009 01:29 PM | Show all posts
mini dulu baju sanding awak tempah kat sapaaA?
puas hati laa?
rienafaiz Post at 30-10-2009 10:10 AM


I tempah kat Ampang Park.
Puas hati tu x leh comment lagi. Sbb baju nye blom siap lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 01:30 PM | Show all posts
187# awfiyah

I book dewan setahun before the date.
Tu pon mase gie book dah ade org booking dah bulan tuh
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 02:14 PM | Show all posts
150# chubby_ninie

sama jugak ngan zai chubby... tunang ngan nikah taun depan. Minggu dah nak ctry survey make ngan baju tunang...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 02:36 PM | Show all posts
mini... kedai mana awak buat tuuu?
anggaran brp and berapa helai awak hntr kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 02:44 PM | Show all posts
1st time ternampak thread yg semacam ini.....
cat akan baca dari page 1 sampai 8 untuk ketahui apew yg korang bincangkan
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 03:00 PM | Show all posts
mini... kedai mana awak buat tuuu?
anggaran brp and berapa helai awak hntr kat situ?
rienafaiz Post at 30-10-2009 02:36 PM


Min buat kat Tye'o Butik

Die charge according to jenis kain

Kalau kain kurang batu2, x silap ard RM 600 - RM 800
Kalau kain sarat ngan batu2 , x silap ard RM 800 - RM 1k
Kalau nak tambah beads, tah brapa plak die charge

nie anggaran x igt lame sgt dah kasi. Nnt balik I try cari resit.

I hantar baju nikah & baju reception
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 03:04 PM | Show all posts
mini baju reception awak tu kain awak sendiri then hntr kat dia ke?
eemm kalau bj reception ok la dgn hrga mcm tu kan...
tye tgkat brp?awak ada no fon dia x?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 03:06 PM | Show all posts
180# sue-aida

lawanyer baju sue...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-10-2009 03:08 PM | Show all posts
150# chubby_ninie  

sama jugak ngan zai chubby... tunang ngan nikah taun depan. Minggu dah nak ctry survey make ngan baju tunang...
zai9750 Post at 30-10-2009 02:14 PM


jom survey same2 kat sini..
kat sini byk info...
nikah bulan bpe??
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 03:11 PM | Show all posts
197# chubby_ninie

ak.ah... mmg banyak giler info ngan idea kat sini...   Thanks lah kawan2 yg banyak bg zai guide kat sini... Insy zai nikah bulan 10 taun depan...   ader setahun lah lg nak wat aper2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 03:14 PM | Show all posts
zai.. lama lagiii... sangat banyak masa kan?
saya mmg byk list butik2 cuma x tau nk pilih mana.. ada yg baju ok pelamin plak x ok..
ada yg pelamin ok baju plak x cun langsung dan kdg2 makeup pun x cantikk...
say ainsyallah lagi 8 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2009 03:16 PM | Show all posts
mini baju reception awak tu kain awak sendiri then hntr kat dia ke?
eemm kalau bj reception ok la dgn hrga mcm tu kan...
tye tgkat brp?awak ada no fon dia x?
rienafaiz Post at 30-10-2009 03:04 PM


Ha ah kain sendiri.
Ade lagi murah. Depends la u suke kat kemasan die ke. Sedap ke idak.

Kalau naik dr Supermarket kat sebelah McD tu.
Die tingkat 1.
Ade nnt I kasi sbb its at home.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 04:21 PM GMT+8 , Processed in 0.196675 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list