CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 261988|Reply: 963

[Hoyehh!!Kahwin]- Butik Pengantin, Pakaian and Persalinan

[Copy link]
Post time 14-10-2009 10:52 AM | Show all posts |Read mode
Ada tak bakal pengantin hujung tahun 2009 dan tahun 2010?.Jom share pasal baju & persalinan.. peach tgh cari design untuk baju nikah, nak yang simple tapi sweet sebab nanti boleh pakai lagi especially hari raya

Baju resepsi peach dah tempah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-10-2009 10:56 AM | Show all posts
1# peachlily^


untuk baju nikah oni juz tempah baju kurung moden singkat dipadankan dengan baju lace kat luar...baju lace tu ala-ala kebaya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2009 10:59 AM | Show all posts
2# onizuka86


peach ingat nak buat baju kurung moden yang ikut shape tu   Jahit manik², tapi tak sure la nak buat kain lace ke kain chiffon. Boleh ke gabung 2-2 tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 11:00 AM | Show all posts
yeay.. akhirnya ada org buka balik benang nie....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2009 11:05 AM | Show all posts
yeay.. akhirnya ada org buka balik benang nie....
miss_maya Post at 14-10-2009 11:00


haa ada geng ke? nasib baik..mau peach meroyan sorang2 kat sini nanti   Maya kawin bila?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 11:20 AM | Show all posts
saya dh beli baju nikah warna ijau2 cair nkke kuning..
mmg sangat soft warna dia.... cuma veil cekak dgn kasut kna cr sendiri..
ingt nk sewa je kat mak andam tp x tau dia ada warna tu ke x....

utk sanding x decide lagiii nak warna apa...
tapi x kisah pun warna apa2 janji baju tu cantik utk dipakai
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 11:34 AM | Show all posts
1# peachlily^

dea pun dulu masa nikah tempah baju kurung yg simple jek utk nikah..sbb plan nak pakai lg...
dea pilih wane champagne utk nikah...pastu jahit manik sket jek..nanti dia korek laptop jap eh..nak cari pic
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-10-2009 11:47 AM | Show all posts
7# dea_nylea


aaahh please tengah cari idea
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-10-2009 11:47 AM | Show all posts
Post Last Edit by dea_nylea at 21-10-2009 13:01

dea bukan bakal pengantin blh join gak eh?dah post2 kat sini baru perasan peach tulis bakal pengantin..malu plak sibuk2 kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 11:56 AM | Show all posts
cantik warna baju tuuu... dh tambah beads lagi tampak serlah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 12:19 PM | Show all posts
1# peachlily^

nak joins..aku kawin thn depan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 12:21 PM | Show all posts
PUTRI.. ko kawin bulan bilaaa?
aku insyallahh tgh tahun dpn...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 12:23 PM | Show all posts
12# rienafaiz


aku kawin bln 6 thn dpn..ko bla?? rasa mcm cpt plak masa nak b'lalu..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 12:30 PM | Show all posts
9# dea_nylea


cantik nyer dea..sweet sgt.warna pun cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 12:35 PM | Show all posts
cam aku plak time nak nikah pakai baju warna peach cair..tp x sure nak jahit mcm mana..nie just cadangan jer..tkt last minute tukar pulak..kain pun x cari lg..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 12:38 PM | Show all posts
sama lah kita putri.. cuma yg skrg buat hanya baju nikah jeee..
yg lain belum diuruskan lagii.. start awal thun dpn dh start busy dahhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-10-2009 12:42 PM | Show all posts
http://img122.imageshack.us/img122/449/dsc2339.jpg

dea bukan bakal pengantin blh join gak eh?dah post2 kat sini baru perasan peach tulis bakal pengantin..malu plak sibuk2 kat sini
dea_nylea Post at 14-10-2009 11:47

cantek la dea..sweet jer. peach baju respsi putih, nikah pon putih gak sbb tunang request..dia golapp
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 02:28 PM | Show all posts
cira pun nikah pki baju putih...

mmg dh berangan nk pki baju putih mase nikah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 02:55 PM | Show all posts
ader pun umah baru...ev kawen bln  nie...smlm nk share psl baju gi crita kat thread doorgift jer sbb xtauy nk post kat ner...ni ev citer smula ek...ev tempah bju kawen bru(patutnya ev org pertama pakai lah bju tu)..tp akak butik ni gi bagi org len lak rasmikan bju utk ev tu....sebabnya, dia dk siapkan baju utk ev tu, tp ader org tgk n berkenan bju tu,so dia mtak la nk bju tu utk wedding dia....so, akak tu pon bagi lah bju utk ev tu kasik dia pakai dulu...wedding ev bln 12 nie... frust giler...dh la kita bayar harga utk bju baru kan....sepatutnya dia(tokey butik) kene amanah la....geram gak nie..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2009 03:14 PM | Show all posts
betul tu ev.. mean dia x amanah...
kalau dia kasi org lain pakai minta dia kurangkan harga tu...
if ev x keberatan.. nak tau berapa tempah baju baru kalau kita sewa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 09:02 PM GMT+8 , Processed in 0.134819 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list