Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
39339
View
103
Reply

Hospital terbaik di jb

[Copy link]

Author: secawankopi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-11-2012 08:47 AM | Show all posts
fahimmin posted on 27-11-2012 03:16 PM
vote for HSI...kenapa? sbb bersalin anak ke 4 pd JUN 2011...dpt kelas 2, bilik n facilities setandin ...

sy ngah brcadang nk brsalin kat HSI tp rmai kate kat sana xde pakar kalo jd pape pon kne refer HSA..so agak cuak jugak..hehehe


Comments

katanya dl, hsi nie dibina utk kanser.  Post time 8-3-2019 09:12 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 02:54 PM | Show all posts
najwa1310 posted on 28-11-2012 08:47 AM
sy ngah brcadang nk brsalin kat HSI tp rmai kate kat sana xde pakar kalo jd pape pon kne refer HSA ...

kalau bab bersalin ni abg saya dah kena kat hospital penawar.
anak sedara saya dilahirkan dgn mengalami masalah kat usus.

Doktor Hospital penawar tak dpt detect.
Bawak Hospital Sultanah Aminah sekejap jer dapat detect.

alhamdullilah dah ok budak tu setelah di buat pembedahan.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 04:17 PM | Show all posts
HSI pon ada pakar gak...bln 4 aritu, adik ipau admit 3 bln masa preggy kat h.batu pahat...high risk, doktor soh pilih nak g HSI or HSA....n dia g HSI....czer...pakar mmg ada...adik ipau mmg masuk ICU dah...sbb high risk ..... alhamdulillah selamat... cuma kena dok HSI dlm 8 hari sbb kes dia beso....jgn risau laa...sana tu okey sesangat...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 10:29 PM | Show all posts
aziz79 posted on 28-11-2012 02:54 PM
kalau bab bersalin ni abg saya dah kena kat hospital penawar.
anak sedara saya dilahirkan dgn men ...

Prosedur semua hospital swasta memang camtu sebab dia tak nak patient meninggal kat hospital dia. Tak kisah ler patient tu budak kecik ker, orang dewasa ker, kalau poor prognosis memang dia akan transferkan pesakit ke hospital kerajaan cepat-cepat... Kalau patient mati kat hospital diorang, mestiler reputasi diorang akan jatuh...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 10:35 PM | Show all posts
najwa1310 posted on 28-11-2012 08:47 AM
sy ngah brcadang nk brsalin kat HSI tp rmai kate kat sana xde pakar kalo jd pape pon kne refer HSA ...

Depends sebenarnya yg ada problem tu kat u or baby u.... If problem kat baby u yg melibatkan mcm jantung dan saluran pencernaan (mcm usus, hati etc), memang dia akan transfer ke HSA sbb HSA ada pakar jantung kanak-kanak dan pakar pembedahan kanak-kanak... Kalau ikutkan HSA memang lebih lengkap sbb banyak pakar kat situ, berbanding HSI. HSI main specialty dia adalah rawatan kanser...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 05:08 PM | Show all posts
HSI paling teruk...!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 05:12 PM | Show all posts
najwa1310 posted on 28-11-2012 08:47 AM
sy ngah brcadang nk brsalin kat HSI tp rmai kate kat sana xde pakar kalo jd pape pon kne refer HSA ...

kalo boleh bersalin normal boleh masok HSI, tpi kalo dah overdue better kat HSA... HSI xde pengalaman dlm handle kes overdue, ade kes ceaser doktor pelatih yg buat tanpa ade doktor pakar... sanggup ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 04:02 PM | Show all posts
Ada RM baik pegi Hosp swasta, nak mati cepat pegi la gomen pny hosp
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2013 02:35 PM | Show all posts
aku nak gak cakap.. hosp pakar kt muar adelah hosp terbaek!!! aku sangat suke servis.. nurse.. dokte kt sane!! mekasey sume sebab melayan kami dengan baek sepanjang di hosp...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 09:02 AM | Show all posts
tabungayam posted on 8-12-2012 05:12 PM
kalo boleh bersalin normal boleh masok HSI, tpi kalo dah overdue better kat HSA... HSI xde pengala ...

Ada bukti ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2013 10:41 PM | Show all posts
Mmm my cousin nurse kt hsi ever nk delivery bby dia g kt hsa. Kt hsi byk kes bby huhuhu.. Dia sendiri ckp dia lg prefer g hsa. Klau dulu ada clinic lathipah kt bbu pon baguss tp doc lathipah dh pencenn
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2013 07:33 PM | Show all posts
bagi aku yang keje kt hospital.. mne2 ade pro n cons........
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 04:39 PM | Show all posts
Aku sokong apa yg rynamarina cakap.. Bukan senang nak memenuhi kehendak semua org.. Ada je lah benda yang x kena..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 07:25 PM | Show all posts
ade sorang member ai.. bby meninggal dalam kandungan.. 5 bulan lebeh gitu..
trus admit ke HSA.. kes2 cmni doc advice suh besalin secara normal jugak..
1st day, 2nd day, 3rd day, 4th day.. tunggu punye tunggu.. tak jugak besalin..
everyday induce ubat.. tak jugak sakit.. bayangkan la keadaan dia, bb dah takde, tp still kena bawak smpai besalin..
tiap2 hari doctor pakar bagi semangat, bagi info sbb ape diorang advice suh besalin normal..
my fren cube besabar lagi sampai hari ke 9.. die dah nekad, klu tak bersalin gak, die nak balik..
ptg tu, dah sakit, trus besalin normal.
bill utk 10 hari, less than RM50.
bayangkan kalu stay kat private.. beribu2 lemon laa..
layanan doctor kat HSA sangat baik, nurse pun tak jemu2 senyum.. bantu my fren.. bagi semangat..
kesimpulannya.. HSA bagus..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2013 10:20 PM | Show all posts
Mmg beribu lemon tp hos private x bodoh biarkan je.. Huhuhu.. Mau kena saman..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2013 10:02 PM | Show all posts
ss8384 posted on 26-2-2013 10:20 PM
Mmg beribu lemon tp hos private x bodoh biarkan je.. Huhuhu.. Mau kena saman..

Kalau dh keluar beribu lemon x kan dia nak biarkan je.. Bg hospital private apa je bleh buat janji dpt duit tp last2 bila dh nak nyawa2 ikan refer g hospital kerajaan jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
secawankopi replied at 11-10-2009 07:07 PM
pada aku Puteri Specialist yang paling bagus/terbaik aku baru kuar hospital puteri ni 2 hari lepas m ...

Kalau g puteri specialist nak jumpa doktor pakar sakit kepala n klu kne buat CT Scan kos berapa agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kita ada sakit kepala nak jumpa pakar pastu buat CT scan kat kepala, bil keseluruhan mahal tak? Ct scan sy da call 600 tapi jumpa doktor n lps buat ct scan tu doktor bacakan report, berapa kos ye kat hospital pakar puteri.. Mahal tak klu jmpa doktor
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Shikinlaura replied at 7-3-2019 01:24 PM
Kalau kita ada sakit kepala nak jumpa pakar pastu buat CT scan kat kepala, bil keseluruhan mahal tak ...

Utk 1st maybe u boleh consult dulu sediakan dlm 300-500. Pastu nnt doc akan advice utk scan ke ape nnt kat situ boleh tanya harga dia.
Husband i buat xray kot dlm 500+ agaknye kat puteri. Ct scan mesti lg mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw puteri mmg best tp ramai sangat.
Tp la ni byk dah kpj kat johor. Yg bar kat dato onn.
Columbia pon best gak food dia sedap .penah jumpa doc bedah n kanak2 dua2 pangkat bapak2 dah nice je diorg..  Tp yg hauk skang paking bayo la plak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.008963s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list