Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
39397
View
103
Reply

Hospital terbaik di jb

[Copy link]

Author: secawankopi       Show all posts   Read mode

Post time 28-7-2010 08:16 AM | Show all posts
x ingat la....
wad 5B kot, tmpt ibu2 br lps bersalin.
haznor Post at 15-6-2010 11:21



kak
wad 5B tak ujud, itu burn unit
wad 4B kot?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 09:12 AM | Show all posts
1.Hospital sultanah aminah,
2.Johor specialist hospital jalan abd samad
3.Puteri specialist hospit ...
secawankopi Post at 11-10-2009 18:58



pernah mendapat rawatan di Hospital Pakar Johor n Hospital Pakar Puteri...dua2 bagus tapi Hospital Pakar Johor lebih baik...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 09:50 AM | Show all posts
Reply 61# bedaksejuk


  ye la gaknye, 4B. akak stay kat wad kelas 2. sunyi je...tapi selesa sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2010 09:52 AM | Show all posts
Pernah mendapatkan rawatan masa keguguran tahun 2008....kat Hospital Penawar....admitted cuma 1 hari je kat sana...masuk kul 1 tengahari, check out kul 8 malam...charged around 1K++....huhuhu..tapi bilik & doktor memang best....time tu ngan doktor Suhaimi...soft spoken doktor tu...nurse time tu pun best..lemah lembut je...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2010 12:12 AM | Show all posts
aku penah masuk HSI 2 kali... nurse2 semua ok.. peramah.. ckp pun lembut senyum jer selalu... tp doktor dia mcm harammmm .. nak sound2 aku mcm2.... doktor pmpuan kat CCU kai cermin mata...kt unit rawatan jantung...! pe tah nma dia... aku pun da lupa... mnympah giler klu terigat muka dia msa sound aku.. dgn senyum sumbing dia..!mau je rasa mcm nk tumbuk muka dia!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2010 09:46 PM | Show all posts
Reply 65# zillah


    dia dtg bulan tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 02:03 PM | Show all posts
baru2 nih bersalin kat puteri specialist.
gynae dgn dr noraini...tp ms delivered dgn dr laila.
bot ...
nilam_puri82 Post at 8-6-2010 10:22


aku lak terbalik hheehhehe...gynae dgn dr laila...masa deliver dgn dr noraini...mmg both ok la...soft spoken....rajin bagi nasihat...kos lak RM2300...ok la...duk sana 1 mlm jek n bersalin normal

nurse ade yg OK ade yg KO....jgn kau buat kat aku sudah...tahu la nasib ko....cewahhh

puteri ni mmg sesak skit...ramai giler manusia....bab nunggu pon leh tahan gak boleh sesak napas hehhehehehe


member aku bersalin kat regency ngan dr Thoka...kos around rm2700...service semua ok ...tapi mahal katanye hehehehehhe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 11:52 AM | Show all posts
hah...masa bersalin anak kat HSI tahun 2008, depa bagi hadiah pack Johnson Baby...wuhuuu..seronok rasa masa tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2010 08:21 PM | Show all posts
Nurse pun mcm kita gak, manusia... Klu kita ramah dgn dia org insyallah dia org pun ramah dgn kita... Kdg2 pesakit x de apa2 waris yg cuba tunjuk lagak lg2 yg ada kedudukan.. Yg terbaik tentulah hospital swasta sesuai dgn kos yg dibayar. Hospital kerajaan tak mampu utk tanding apa yg hospital swasta tawarkan... Tgk aje apa yg berlaku dkt HSA suatu masa dulu suami dibenarkan teman isteri sewaktu bersalin ( normal ) tp skrg apa yg berlaku? Kerana Nila setitik rosak susu sebelanga... Skrg berpusu pusu org yg nak bersalin dtg ke HSI sbb HSI masih benarkan suami temankan isteri walaupun rumah dkt dgn HSA. Itu masih ada lg yg cuba buat onar lg.. Bagi madu balas tuba...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2011 09:10 PM | Show all posts
Anak saya baru discharge dari Collumbia Asia Nusajaya hospital, dekat dgn Bukit Indah.... Sevis tip top... tapi org x ramai la... lengang jer.... Anak demam panas, admitted sampai 3 malam kat sana.... medical card anak Prudential, tapi kene bayar dulu then claim kemudian (bukan panel prudential lagi)... Anak saya sgt suka ngan pead dia...Dr Razlina...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2011 12:13 AM | Show all posts
Isnin lepas aku gi melawat adik aku di wad block D HSA...sedey aku tgk hospital tu, katil lama, ekon xd, langsir nak cover patient pn xd, langsir tingkap pn nipis melayang di tiup angin...duduk ramai2 kalu x muat diorg letak kt lua coridor, ishhhh x selesa langsung. Aku bandingkan dgn PPUM di kl nih jauh jelak bezanya...PPUM hosp semi govn paling terbaeekkkk!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2011 02:51 PM | Show all posts
Kalau nak medical kad Prudential, bole carik saya..masuk pvt hospital KPJ pun senang
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2011 01:16 AM | Show all posts

Hospital terbaik di jb

Kalau nak medical kad Prudential, bole carik saya..masuk pvt hospital KPJ pun senang
jenglut Post at 24-11-2011 06:51


Collumbia Nusajaya bila nak jadi panel Prudential? Puteri dah sesak sgt la sekarang. Menunggu ubat pun dkt setengah jam. Cm duk gov hospital plak. Nasib baik doktor dia best (Dr Ismail @ Pead).


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2011 09:56 PM | Show all posts
Isnin lepas aku gi melawat adik aku di wad block D HSA...sedey aku tgk hospital tu, katil lama, ekon ...
neo511 Post at 18-11-2011 00:13



   my mum masa seminggu lepas raya masuk ward coz hypo...
die letak kat koridor lalu lalng tuh je sebab dah sesak...

kalo xsilap ward Cempaka...

sampai pening my mum xleh tido org+nurse ulang alik lalu...

nasib baik dpt pindah ward B.. baru aman sikit.. *hospital kerajaan memang ramai time tuh musim raya
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2011 06:49 PM | Show all posts
Reply 60# jenglut


   
400   besar gak amount nye.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2011 08:52 PM | Show all posts
Bulan mac lepas, aku admit dkt HSI masuk wad 8c @ 8d. Lebih kurang seminggu gak aku dekat wad. Layanan yg dia org beri, rasanya antara yang terbaik pernah aku dapat.. Silap2 sama dengan layanan dekat hospital pakar. Aku duduk dekat kelas 2.. Nurse2 dkt situ alhamdulillah semuanya baik baik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2012 07:20 PM | Show all posts
apew ek prosedur discaj dari wad bersalin di HSI?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2012 12:10 PM | Show all posts
hospital pakar puteri... harga tak terlalu mahal...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2012 11:55 PM | Show all posts
pernah masuk wad utk appendice kat Pakar Puteri dan pembedahan otot kaki kat HSI
dua2 bagus, tapi aku prefer HSI lagi.

layanan pon bagus,
makanan sedap sikit dari Sultanah Aminah,
adik2 nurse practical tu pon comel2,
nurse pon baik2.. rasa mcm tak nak balik rumah.
hehehe

Comments

btl. i setuju bab nurse kat his tu...  Post time 8-3-2019 09:10 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 03:16 PM | Show all posts
vote for HSI...kenapa? sbb bersalin anak ke 4 pd JUN 2011...dpt kelas 2, bilik n facilities setanding ngan pakar puteri (sbb 1 hr sebelum bersalin, g melawat adik yg operate kat pakar puteri)...makan sedap...nak check-in bersalin pon senang...dah sakit...g spital..dokter check...tros masuk labor room, selesa sgt...suami bleh teman dlm bilik masa mula masuk sampai laaa keluar baby...kawalan ketat (mak/pak guard)...nurse baik...pepagi lg ada ustazah round setiap katil utk tahnik anak/doa kan... untuk yg muslim...n ada khidmat urut bersalin free of cass kat spital....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085115s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list