Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
65549
View
403
Reply

Mampukah kita pakai LOUIS VUITTON (LV)?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 2-7-2013 03:35 AM | Show all posts
narif posted on 2-7-2013 02:28 AM
I guess it depends on individual. Ada orang suka beli bag, ada orang suka beli jam. ada orang suka ...

Very true


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 04:17 AM From the mobile phone | Show all posts
tak teringin dan tak teridam pun... tp klu dah kaya ke mesti kena beli jugak atas faktor kengkawan. nnti pedih pulak telinga kena perli awat pkai bonia je... lg satu datin datin kan suka borak pasal benda ni. honestly sy xsuka sgt hb ni....


tapi lebih kepada pngalaman mmbeli tu sy teringin jugak, masuk butik dan dilayan dgn baik. dpt dustbag dan paper bag. hohoho tu je... secara peribadi bag tu sendiri sy xminat.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 10:23 AM | Show all posts
narif posted on 2-7-2013 02:28 AM
I guess it depends on individual. Ada orang suka beli bag, ada orang suka beli jam. ada orang suka ...

narif, betul jugak point you, some people have this kind of hobby...

zaman dulu2 (dalam 2007 - 2010) tea suka kumpul bag.. and then lately 1-2 years ni rasa annoyed tengok collection bag dalam almari & kotak yang tak mampu utk dipakai rotate2, and some of the design is inconvenient, ada certain2 bag tu, sbb lama tak bukak kotak, siap berkulat & tea terpaksa buang (sbb kaler metallic & rosak lepas basuh)...

pastu, tea letgo few of the bags kat sedara mara tea... some i still keep it... bag collection yang jadi hobby tea dulu dah bertukar arah to practicality...

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 03:55 PM | Show all posts
Tingin sgt.. tapi nak yang ori je  
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 01:02 AM | Show all posts
narif posted on 1-7-2013 06:28 PM
I guess it depends on individual. Ada orang suka beli bag, ada orang suka beli jam. ada orang suka ...

yes..

ada org suka collect certain things,sanggup berhabis sebab satu2 perkara yg diminati..

alah,bukan perempuan je,lelaki pun sama..cuma kegilaan lelaki bukan kpd benda2 mcm ni..

not fair jugak klu nk kata beli brg mahal utk show off,klu mcm tu mmg sampai sudah x boleh nak beli sebab risaukan tanggapan org..

terlampau ramai org berkemampuan zaman modern ni,so LV bukan lah sesuatu yg dikatakan brg mahal dah..hehehe

apa tak nya,minah jepun kayuh basikal pun head to toe LV..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 01:10 AM | Show all posts
AzzaAzman posted on 1-7-2013 08:17 PM
tak teringin dan tak teridam pun... tp klu dah kaya ke mesti kena beli jugak atas faktor kengkawan.  ...

kita beli kasut baru2 ni dpt paper bag siap ribbon,dh tu kotak pon siap berikat ribbon dlm ada card bagai..

even receipt pun diberi dlm card cantik..alahai..

mcm dpt hadiah!

sempat bg tips penjagaan..hahaha

hati pun bunga2 jln balik hotel..hehe..apa laaa...

masa dkt paris di butik pon mcm tu jugak,ala2 mcm surprise je SA tu tunjuk barang yg kita beli dlm kotak..biasa butik2 mcm ni akan tanya gift for someone or utk diri sendiri..some even balut cantik2,with ribbons and all..not just bags,shoes..sometimes dkt skincare mcm La Mer tu pun especially festival season mesti ada special dorang akan wrap cantik2 smpi nk buka pon rasa sayang..

ni i laa mmg peel mcm ni tiapkali pi shopping..feeling dlm hati ada taman,hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:31 AM | Show all posts
baru berjinak2..dengan branded handbeg , since skrg ....ramai seller yang terima installement 7-12 bulan..jadi merasa jugak utk membelinya.......


kalau nak pay sekaligus or pakai card credit it is not worth....so pay installement and dapat ori..and more cheaper price.

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 11:12 PM | Show all posts
PutriJ posted on 3-7-2013 03:31 AM
baru berjinak2..dengan branded handbeg , since skrg ....ramai seller yang terima installement 7-12 b ...

pay installment tu mcm main kutu gitu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2013 09:33 AM | Show all posts
pinksarah posted on 3-7-2013 11:12 PM
pay installment tu mcm main kutu gitu ke?

installment....maksud kata lah ETA bulan July..so bulan January dah start menabung..kalau harga rm 6500..so sebulan kita pay 1080 sebulan..utk 6 bulan pay..so bulan July bila seller fly....so July dah dapat... ada jugak amik yang 10-12 kali bayar..cuma kalau tiba2 ada kenaikan harga2, seller and buyer kena tanggung..ini lebih baik dari berhutang..ada 2 seller yang i kenal...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 10:49 PM | Show all posts
i ols ade satu je yg ori. tu pun akak i bg yg die dh xnk
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2013 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku xmnat lgsung LV!  cm makcik2 sgt.. lg prefer prada, hermes, SF
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 09:33 AM | Show all posts
aku x brp minat pakai henbeg,,
xtau knp aku payah benar nk berkenan ngn henbeg,,
tp aku blh jd gile ngn sling bag..even g keje pn aku pakai sling jeh..
pilihan aku cuma fossil n coach (sstgh design je la)..

coach mcm ni aku blh terima lg..


yg mcm ni aku x suka..sbb bnyok sgt uruf C..

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 09:57 AM | Show all posts
aku suka style cm neh..kaler dia xde la bloking sgt..bese cm ni aku suka..







Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 12:25 PM | Show all posts
aku ada 2 h/b LV ni. tp bkn aku beli. boss aku bg. yg 1st tu dah 10 thn, jrg2 pakai, tp tak jejas langsung. masih mcm baru. baru aku tau yg ori ni mmg tahan sgt2. biasanya yg fake ni lama simpan dan tak pakai2, akan jejas jd hancur.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2013 05:02 PM | Show all posts
aku penah kene ragut. parutnye masih ade lg tp aku bersyukur aku tak hilang nyawa dan harta benda. sejak hari tu aku tak berkenan nk pakai henbeg especially kalau jalan kt street. aku lebih suka pakai backpack. dan skrang pun banyak je backpack yg comel2 dan bergaya bukan backpack mcm budak2 bawak pegi sekolah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 06:42 PM | Show all posts
so far tkde la keinginan terhadap LV..kalau ada ke depan wallahualam..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 11:18 AM | Show all posts
Isunye sama cam tudung. Asal niat nak pakai tudung adalah menutup aurat. Beli tudung rm10, boleh je tutup auratnya tapi trend sekarang ada je sanggup beli tudung beratus2. Sama jugak boleh tutup aurat.


Cuma ape beza nya tudung rm10 dengan tudung rm800?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 12:52 PM | Show all posts
Dulu ada a few tapi dah jual now tinggal 1 je sebab i jadikan work bag. Sebenarnya bagi i ramai je yang mampu, cuma tak nak beli. Because priorities.

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2017 11:16 AM | Show all posts
Tak minat. I lagi suka Longchamp yang design simple2 tu. Tapi takde lah pengumpul.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2017 01:06 AM | Show all posts
Teringin juga nak beli tapi setakat teringin je lah...sbb i bukan peminat handbag kot....masih lagi pakai my guess slingbag, fossil shoulder bag boleh nampak vintagenya tu i lebih minat jam dan kasut...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.173155s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list