Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
64542
View
403
Reply

Mampukah kita pakai LOUIS VUITTON (LV)?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 4-3-2013 03:59 PM | Show all posts
Mampu..tp sebab i sorg yg berusaha drp kecik...sygnya duit buang mcm tu pada handbag...dah tu design old skul..mungkinla evergreen nye design...just not my taste n type....beli coach je la...paling mahal ade...nearly 1K..tu pon dah rase cam membazir..sebab mula2 tgk website..mcm-oh bestnya-bestnya....tp bila sampai...mmg comel tp terdetik dalam hati..after all ia hanyala sebuah beg no feeling..teruja masa tunggu smpai je pon
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 05:42 PM | Show all posts
tak mampu. lebih baik pergi bercuti !
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2013 09:50 AM | Show all posts
mampu, dah ada lebih 5 lv dan ada other brands too - chanel

iols keja penat2, so apa salahnya beli hadiah beg idaman untuk diri sendiri

yang paling penting, TAK HUTANG!!!


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2013 04:10 AM | Show all posts
tak kisah sangat kalau org tu mampu pakai atau tak mampu ataupun tak nak pakai. Masing2 ada kesukaan sendiri. Ada suka kumpul beg, kasut, ada suka makan, ada suka beli skincare, mekap, ada yg suka beli gadget, ada suka melancong.... sapsapsui...sama jer.

I suka beli skincare dan mekap, pergi spa, melancong. Makan pun suka gak tp tak boleh banyak...diet. Shopping beli beg,kasut ada ler sikit time travel...Last sekali beli beg tahun lepas kat us, beli sling bag kecik kaler hitam plain sbb sling bag yg lama dah lunyai.  Sling bag yg lama pun kaler hitam jugak. Sling bag sesuai di pakai time travel. Seronok bila jumpa beg yg lama diidamkan... Dah lah murah pulak tu...rm100 lebih jer. Beg yg lama lagi murah lah rm50 jer after discount 70%.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2013 12:01 AM | Show all posts
pendapat i pulak..brg2 branded nih tgk jugak dkt org yg pakai..kalau kerja biasa2..tp pakai LV..org pon maybe akn anggap fake..tp kalau kerja gah..pakai fake pon..maybe org akan ckp ori..

i beli jugak branded bag..tp i carik design yg nmpak exclusive..tp design LV tersangatlah tak exclusive..byk sgt dekat kedai cetak rompak..dan drpd beli beg yg bkn leather..i prefer lgik spend dkt leather..mcm brand mulberry..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 12:36 PM | Show all posts
Kalau minat n mampu, mmg berbaloi beli LV.  Sebab LV never go on SALE.  So kalau kita beli tahun ni, tahun depan harga maybe dah naik.  

Tak macam brand lain, i.e gucci (contohnyer), beli ari ni, esok2 sale harga dah jadi lebih murah.  Mau nangis menyesal jugak....
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 01:56 PM | Show all posts
Keram posted on 16-3-2013 04:10 AM
tak kisah sangat kalau org tu mampu pakai atau tak mampu ataupun tak nak pakai. Masing2 ada kesukaan ...

kita serupa non
iols pun rela perabih duit utk travel + spa
lansung rasa tak membazir habiskan duit utk dua perkara nie
jalan2  mentekedarah carik makan pun suka yahamats...sbb tu kene bakar balik ngan exercise
dah jadiklah kegilaan tambahan iols terhadap fitness equipments
papepun terpulang pada individu tu kan
jgn boros sampai tak cukup makan sudah...iols mmg takleh kalau org sebuk bergaya tapi duit nak makan takdop

pastu part sling bag mmg setuju
iols gi opis pakai handbag
tapi melancong mmg sure sling back...senang , simple + selamat nak ke mana2 Last edited by ctsueraya on 21-3-2013 02:00 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2013 05:57 PM | Show all posts
ctsueraya posted on 21-3-2013 01:56 PM
kita serupa non
iols pun rela perabih duit utk travel + spa
lansung rasa tak membazir habiskan ...

ehh samalah...I pun suka fitness ni, target I sekarang pulak beli threadmill. Dulu selalu pergi gym.

Masa pergi us dulu, I tgk org sana tgh addicted dgn brand Tory Burch. Siap beratur nak masuk kedai tu. Kedai lain tak der beratur mcm tu. I tgk kasut flat TB ni cun sgt, ada buckel gold, silver. Harga mahal sikit dr Coach. Bila I try flat TB....mmg cantik kat kaki tp sakit. I tak beli pun, just try jer.



Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 02:17 AM | Show all posts
XMINAT... XSESUAI DGN DIRI INI.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2013 09:57 AM | Show all posts
nnti kalu dh pakai mahal2 timbul pulak riak..huhu, bek xyah pakai
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2013 01:54 AM | Show all posts
A bag is a bag.

It will still break no matter what label/brand it is

Most of us people buy luxury items so that:-

1. We can make other people jealous
2. Show off our wealth
3. Do No. 1 & 2 just for fun

I can buy any number of LV bags, but I would rather be spending the money on Food as food is always my first love

Being Practical is batter than being Extravagant
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2013 11:04 PM | Show all posts
Sebelum mampu dulu pun selalu terfikir buat apa beli hdbag mahal2, bila dah mampu lain jadinya. People changed, citarasa pun berubah ikut poket, umur, keperluan dan surroundings. I ada la seketul dua lv dan bukan lv sahaja, ada few other branded bags but even bag2 biasa cocah, mbmj, leosportsac atau bag2 free (dari cosmetic) sekali pun I masih pakai... Dgn pakai bag2 berlainan brand ni, tak merubah pun personaliti & sikap.. I suka lv sbb jahitan kemas, practical & tak luput dek zaman. I still carry my 6yo lv bag. Nak kata lv tahan lama, sama jugak dengan hbag2 lain. Coach & leosportsac yg berkurun lama pun masih elok jugak... Bila ada banyak bag, pakai pun gilir2, takdela lenjan satu tu sampai lunyai..

I rasa utk show off tu mungkin to some ppl, tapi I tak rasa apa2 sbb surroundings I ni ramai lagi yg gah2. I yg paling selebek kot Lv  tu untuk anak2 locals sahaja yg pakai, mak2 depa pakai hermes & chanel.

Lagi satu, saya tak setuju hbag dijadikan ukuran status, style dan juga sbg goal (kumpul duit utk beli..) Mine banyak yg hby belikan, org bagi terima jer lah I pun prefer to spend my money on something more meaningful, tolong family, charity, pamper on myself & travel..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2013 12:58 PM | Show all posts
Page88 posted on 23-4-2013 01:54 AM
A bag is a bag.

It will still break no matter what label/brand it is

i enjoy food also..... i treat myself with any nice food i feel like eating...yumyum...tapi bag i suka yang pratikal dan tahan lama tak kisah brand apa...
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2013 01:40 PM | Show all posts
mrsLucky posted on 23-6-2013 12:58 PM
i enjoy food also..... i treat myself with any nice food i feel like eating...yumyum...tapi bag i  ...

Nice

Your practical at least
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2013 10:03 AM | Show all posts
edaladiva posted on 16-6-2009 07:38 PM
Apsal tak mampu?rasanya takde alasan...pada aku kita sentiasa mampu dapat kan sesuatu yg kita ingink ...

sukanya kata kata semangat macam ni!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 03:41 PM | Show all posts
Page88 posted on 23-4-2013 01:54 AM
A bag is a bag.

It will still break no matter what label/brand it is

yup.. practical lg penting.. beg sepatutnya dibeli utk serve the purpose...

tea selesa gi ofis hari2 dengan beg longchamp yang murah sbb nak mengisi baju gym (toiletries & sport shoes tinggal kat locker gym aje)... kalo beg tu kotor dan basah pun tak kisah sbb material dia sangat lasak & ringan, boleh basuh...

nanti dah keluar baby dalam perut ni, i think im gonna buy another one longchamp utk isi diapers & barang2 baby... dan jugak utk carry the breast pump for office use... dengan barang gym, barang baby utk mengangkut setiap hari, i really need 2 light handbags to carry..

tp if there's formal dinner function, i still have to bring my classic flap... cam tak kena sangat2 formal attire with the casual longchamp bag...

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampu tengok jerlah.. :lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 09:20 PM | Show all posts
green~tea posted on 28-6-2013 03:41 PM
yup.. practical lg penting.. beg sepatutnya dibeli utk serve the purpose...

tea selesa gi ofis  ...

I agree with you

but in todays world, it's not what purpose the bag is used for but to prove your status level only

Very materialistic, judgemental world we live in

At times it does frustrate me that most people would be nice to someone just based on their "status"

Sick & disgusting but this is the world that we live in
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2013 01:40 PM | Show all posts
mampu dengan boleh beli tu diff kan..hehe kalau boleh beli, mmg boleh beli..tp hujung minggu anak minum air kosong jer laa..hahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 02:28 AM | Show all posts
Page88 posted on 28-6-2013 07:20 AM
I agree with you

but in todays world, it's not what purpose the bag is used for but ...

I guess it depends on individual. Ada orang suka beli bag, ada orang suka beli jam. ada orang suka travel. Ada orang suka beli barang kemas.

I have to disagree that the sole purpose for designer bag is "hello world, look at me!". Maybe some do that, but not all.

How about orang yang suka kumpul gitar, or Lego ke? I don't think they can carry them everywhere to do so.

So it's just another collection that someone is interested in.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091712s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list