Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66101
View
404
Reply

Mampukah kita pakai LOUIS VUITTON (LV)?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 18-6-2009 02:39 AM | Show all posts

Reply #40 leeya's post

bahaya kak bawak duit cash byk2 zaman skang ni

narif  ok ok la ngan LV ni. yg monogram n damier mmg kurang minat, kalau collection mahina, sgt minat! (tapi yg ni tak sanggup le nak beli, dalam USD3k+++!)

so far pernah beli handbag, wallet ngan phone case. tapi bukan pakai sendiri, kasi kat mak (handbag ngan wallet) ngan kakak (phone case) utk b'day diorg
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 09:39 AM | Show all posts
tgok design gak lv nih..ada yg bekenan tp tak mo lah, baik beli mende lain lg byk faedah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 10:21 AM | Show all posts

Balas #39 buDak_gaTaL\ catat

sangat mahal....silap2 gaji sebulan pun tak lepas nak beli.....

for me, sayang sangat nak invest sampai rm1-3k untuk sebiji beg tangan....
lagi plak barang camni banyak immitation kalau nak banding ngan jenama pertengahan....
kalau orang biasa pakai LV ori, orang yang tengok kata, itu LV immi...
kalau tokti pakai immi, orang kata dia beli yang ori....

lagipun skrang banyak kes ragut...
kang meraung pasal beg mahal kena ragut, bukan pasal duit kat dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 11:57 AM | Show all posts
da bg kat bini satu hantaran kawen..huhu....kopak2..
suka sangat dia.....kat beg tu..nak pakai pun sayang pastu dok terperap jer dalam almari..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 12:18 PM | Show all posts
tak mampu..and tak minat design dia
suka pakai brand Nine West and Liz Claireborn lagi..sebab cantik and murah
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 02:13 PM | Show all posts
minat sangat ngan LV...
buat masa sekarang lum mampu la kot. hahahaa
tunggu la kumpul duit dulu, teringin nak beli 1....
masa nak beli tuh, kene la time tuh duit banyak sampai xtaw nak beli pe...huhu
ni nak carik dato..support LV sebijik..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 02:37 PM | Show all posts
err..mampu...tapi rasa macam x berbaloi jek sebab aku x suka design LV ni..and macam2 boleh beli dgn harga LV tu..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 09:32 PM | Show all posts
walau aku mampu..tp setakat tahap kerja aku..mmg org tak caya aku leh beli yg ori..mesti depa ingat yg ciplak..so bg aku..tak perlah tak der jenama mahal yg penting ada qualiti&ori
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 09:56 PM | Show all posts
kalau balance gaji bulan2 lps bayar segala mak nenek bil mmg x mampu la
kalau masa dpt bonus ujung tahun tu mampu la nak beli seketul
tapi sampai skang x beli2 pun

sbb utama ... aku kedekut sayang nak keluar duit 3-5k utk henbeg
sbb sampingan ... aku dah few times kena ragut beg .. kalau lv kena ragut mau nangis 7 hari 7 mlm
tapi bukan makna aku tak hingin pakai lv ... kalau dpt pree atau org kasi pinjam pakai .. aku sudi gayakan
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 11:02 PM | Show all posts
mampu, tapi aku tak terliur pun tengok LV..tambah lagi bila tengok artis2 pakat dok tayang LV..aku jadi nyampah lak..terus tak minat...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 11:39 PM | Show all posts

Reply #50 matakucing's post

Kita serupa...

Bagi aku, kalau setakat nak beli LV 2, 3 ketul tak ada masalah pun. Tapi aku tak nak! Membazir je. Bukan lawa pun...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 12:25 PM | Show all posts
FURLA PON OK KOPAK LAGIK...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 01:53 PM | Show all posts
Rose ada banyak handbag... smpi Che Abe pn penah tegur Rose asyik tukar2 handbag je! Ada Jimmy Choo, Coach, Guess... itu yg Rose kirim dr sorg cousin yg keja stewardess.Stewardess... f aham2 je la!
Ada satu tu Prada ciplak beli kat downtown Cheras je... tp member2 semua cakap cantik! Hehehe... The rest ada handbag Sembonia, BUM Equipment n lain2 lagi... mostly Rose beli kat Sogo or Jusco!
Louis Vuitton?! Tkde plk lagi... tk berkenan la nengok design dia! Tk tau la akan datang nnti...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2009 04:45 PM | Show all posts
x mampu n x minat dgn design dia...

akur prefer handbag cam guess ker, paris hilton ker, elle,suzy smith n bla bla... sesuai ngan kerja aku n gaji aku heheheeee...

pakai LV tapi keluaq dari kereta kancil ker kelisa ker x pun myvi yg ori org kata ciplak punya heheheeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 02:50 PM | Show all posts
memang minat kumpul handbag
so ada la jenama ni dlm collections
but only yg jenis classic design mcm speedy
actually lebih suka 3 C - coach, celine, chanel loveliness:
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2009 04:38 PM | Show all posts
mampu je beli, cume tak salu la..byk lg bende lain bole beli.
hubby pun salu belikan beli travel ke europe
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2009 12:47 AM | Show all posts
56# poison_paradise

best nye hubby belikan... harap kat laki aku, harapan le dia nak belikan handbag
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2009 10:48 PM | Show all posts
apa lak x mampunyer.. akak dh ader 5 beg LV.. Tp siam ngan korea punyer ler.. Org bkn tnyer pn.. janji LV..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 08:48 PM | Show all posts
Buat masa ni xminat LV, xtau la akan dtg.....setakat ni ada Coach, guess n Kathy Van zeeland je....
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2009 11:00 PM | Show all posts
cantik ke wei? isk kureng berkenan ler.. xske brg2 yg sng diciplak.. sian kalo beli beribu2 org kate beli kat PS aje.. ape kes..
aku beli beg coach(mmg cantik n elegen) kat PS aje.. mmg ramai puji n bajet ori.. hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082411s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list