Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66268
View
404
Reply

Mampukah kita pakai LOUIS VUITTON (LV)?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2009 10:48 AM | Show all posts
akak aku ada 2 beg LV... satu dia beli rm3k tapi simple gilaa... mcm x berbaloi..
satu lagii beg kecik rm1.5k.... eeee sangat x berbaloiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:30 AM | Show all posts
Tak berminat dgn LV.

Tapi kalau ade org nak bg free aku ambik gak laa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:35 AM | Show all posts
x minat langsung LV..   

walau mampu pun.. xkan beli.. lebih baik gi beli beg lain.. yg leh dpt 3 - 4 buah beg dgn harga sejibik LV..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:35 AM | Show all posts

Reply #22 sweetsugar's post

betul...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:42 AM | Show all posts
sebab apa org minat sgt LV neh?
sbb design? or sbb brand?


kalo design, aku tak minat seh LV...cam skema jek...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 12:22 PM | Show all posts
Originally posted by adieqchomelz at 17/6/09 09:31 AM
minat gaks ngn LV nih..
tapi bila tgk budak2 skolah pun dok usung beg LV,apa kes??
kang aku dah abes beribu riban beli yang ori pun org igt pkai imitation punye....


hahahahaah...ntahnyer erk..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 12:53 PM | Show all posts
Originally posted by baby_pingu at 17-6-2009 11:42
sebab apa org minat sgt LV neh?
sbb design? or sbb brand?


kalo design, aku tak minat seh LV...cam skema jek...





sebab dia satu jenama yang gah...

bila sebut LV suma org ternganga....

sebab bukan suma org mampu milik....

rega ribu riban walaupun design mcm biasa2 jeks kan....

mati la aku kena serang dgn peminat LV kang....larikkkkk!!..........
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 01:01 PM | Show all posts
kalau beli kat butik LV diindon pun leh dikire ka ...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 01:24 PM | Show all posts
kalo nak kira dari segi kemampuan.. kau rasa memang lebih dari mampu nak beli beg LV ori secara cash... (bukan utang ek)... tapi aku cam tak minat lak.. lagi pun rasa membazir yang amat bila beli.. sebab bukan beg yang gah.. tapi jenama LV tuh... aku lebih prefer guna jenama pertengahan seperti bonia, sembonia atau yang sewaktu dengannyer... harga 5 biji beg sama ngan sebiji beg LV...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 01:35 PM | Show all posts
aku dah vote.. tak mampu dan tak hingin...
tah la.. tapi aku mmg takde perasaan nak guna LV... mungkin sedar diri kot.. sapalah aku.. ku bukan tokti..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 02:36 PM | Show all posts
tak mampu.... n aku tak plak teringin...
mgkin sbb aku tak terdedah dgn brg2 branded nih...
n ku sedar tahap kemampuanku....
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 03:54 PM | Show all posts
Originally posted by kebayan at 16-6-2009 18:44
Dah lama tak bukak thread kat sini. meh kita vote & sembang2 hal LV.. saje seronok2..



Tak mampu dan tak minat LV..

Brand lain minatlah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 04:19 PM | Show all posts
saya xmampu n x hingin pon... heheheh


xsedap mata memandang kot...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 04:45 PM | Show all posts
aku pun x berapa minat sgt design LV..mcm design org2 tua..tp kalo ada org bg, aku terima jek..rejeki jgn ditolak beb..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 08:39 PM | Show all posts
xmampu pon nk beli

tp kalau org tu ade keinginan, sape pon boleh beli syarat nye kumpul duit, ade yg kumpul kejap dah dpt LV, ade kumpul 2-3 thn br dpt LV...sekadar nk merasa kot...

aku ni sembonia pon x mampu beli, inikan LV  polo yg sale 50% kat jusko, rege tinggal rm50-rm70 tu pun aku rasa mahal lg, mungkin sbb belum priority kot  g keje pakai sling bag je, xde sape pon nk tgk beg yg aku pakai tu...

hari tu, g surabaya, jalan2, sementara tunggu taxi yg x kunjung tiba tu, lepak kt pintu masuk mall TUnjungan PLaza(TP) kt situ ader hotel lupa nama dia, jw mariott ke ape tah, x igt la, kt hotel tu ade butik LV, aku n kengkawan lihat dr jauh je, nk g tgkp gmbr depan butik tu pon segan

orang lain tunggu keta driver deme amik, ktorg tggu taxi  pakai sliper crocs imitate lg  tp yg lalu kt situ raTA2 pki designers handbag, ori lak tu...

tp satu je kt Indo ni, kalau tgk depa pki LV. lgsg kt otak tu pikit imitation, sbb depa hebat gile pasal imitate2 ni... lawa2 lak tu. rege dlm rm20-rm50 je
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 08:55 PM | Show all posts
LV... banyak yang imitate...

hampeh jek kalo beli LV original.. tapi x pandai nak bergaya...

pakai LV ori.. tapi penampilan mcm makcik cokit...

mmg x leh blah langsung...



to me.. ade org pakai yang imitate... tapi pandai dressing.. kena gaya.. nampak 'mahal'...

so mmg kena la...


tapi semua benda ni mahal sangat... x berbaloi...

but for kualiti.. mmg bagus dan berbaloi..

lagi pon disebabkan ianya berjenama... tu sebab mahal kena bayar penjenamaan tu...


mmmm.. handbag mungkin x kot nak beli....

kalau ai beli pon sebab leather.... tu bagus... lagi best dan berharga kalo kastem made..

biler la nak beli HERMES BIRKIN....

tapi beg travel.. kampeni pames2 ni.. lebih nampak klasik dan tahan lama... tapi kalo dah naik kapal terobang ekonomi.. beg tetap kena campak... berlekuk juga LV demer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 09:07 PM | Show all posts
mampu je kalau mau.. tapi cam tak worth it aku nak spent ribu2 RM untuk seketul beg..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:35 PM | Show all posts
aku ada 2 biji jer LV... satu wallet, satu beg besar... nyesal gak beli sbb design cam cikai sungguh & tak comfortable sgt nak shoulder carry (rasa berat sgt).... so, end up i buat carry barang2 utk day trip, sbb spacious sngguh beg itu...

aku prefer jenama2 lain yang lebih practical n feminin, cam dior, ferragamo, coach.. tp beli banyak2 kena pandai organize laa, sbb takut nanti lupa letak mane, tengok2 berabuk kalo tak letak dalam bekas dia... ada yang hubby hadiahkan,.. ada beli sendiri.. especially time dapat performance bonus (bukan company annual bonus tue...).. utk hadiah kat diri setelah penat keje.. ala, bukan belanja sume pun, just a small portion utk kepuasan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2009 11:39 PM | Show all posts




beg dia harga dlm lingkungan brape? mahal sgt ker?

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2009 12:02 AM | Show all posts
Huhu...x mampu kalau ori. Kalau bli imitation leh r...lgpn aku xkesah bli yg tiruan sbb org bkn tau pn.Sbb org2 di sekeliling aku pn lebih2 kurang same taraf je...Pakai yg ori pn kalau duit dlm tu xsame dgn rege bag buat pe gak...Katekan bli bag rege 3000, dlm bag ade 200...tu konsep biar papa asal bergaya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091730s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list