Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66358
View
405
Reply

Mampukah kita pakai LOUIS VUITTON (LV)?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2010 05:42 PM | Show all posts
mampu jer... swap credit card la! hehehe... atau beli lepas dapat bonus ker
antara sanggup dgn tak sanggup jer...
tp LV bosan siot.. byk sgt imitation.. dahla brand ala2 brand org tua/mak datin
baik beli brand lain yg kurang sket imitation, lagi berbaloi2

tp kalo haku tak nak la aku spend duit beli hanbag mahal cenggini, baik aku guna duit tu pegi melancong... lagi best!!! {:1_147:}
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 09:28 PM | Show all posts
Tu la kan, byk sangat imitation... even if dapat beli yg ori pun, mana la tu tengah jalan2 ngan megahnya, tetiba ada lak minah indon ke pakai beg yg nampak serupa ngan yg kita pakai, naya jer.... tak nak la.

baik beli jenama lain...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:16 PM | Show all posts
Benda nie gi pajak gadai laku tak....????

Kalau tak laku...tak yah le....

Minggu lepas...adik aku pegi HERROT.......biasa la...aku dapat tempias dia....

Ntah apa jenama dia beli T shirt dan wallet tu...beli tempat kelas-kelas....last-last....made in China dan India...apa barang....

Biskut pon serupa....tin aje nampak felom HERROT....rasa lebih kurang aje...

Tapi time gini la nak shopping...kat Paris dan U...ROPE....sale beb....kow-kow punya....

My father ngan mother gi sana....I duk kat sini aje le ....tak de duit ....

Dia balik ....aku rembat aje barang yang dia beli....nak kata ape kan....anak....
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2010 08:49 AM | Show all posts
Benda nie gi pajak gadai laku tak....????

Kalau tak laku...tak yah le....

Minggu lepas...adik  ...
fcoy Post at 17-12-2010 23:16

LV nie kebanyakkan orang beli sebab tok kepuasan hati. ade member beli, nampak macam mai dari padang besar je dari jauh, tapi bila kita pegang kualiti dier lain, so berbangga ler sapa yang ade LV, kembang kuncup bercerita pasal LV, butik LV. kih!! kita yang tak de nie terganga ler dengar pasal LV nie, bila tanya harga, emmm.... terus tak teringin! buang duit. Dari beli LV, baik pegi mekah, buat umrah ke naik haji ke! ade gak paedah dari dok melabor kat beg tangan! beli kat jusco sales pon banyak . Dengan kos yang sama boleh dapat berbagai!
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2010 11:20 PM | Show all posts
Reply 184# lizaliza

Kepuasannya kat mana.....???

Member saya pernah jadi penyelidik kat pompuan punya pakaian dalam....topeng zorro .... brand yang mahal-mahal ....untuk U..Rope market dan Amelika....

Dia kata....banyak-banyak tempat aku kerja....ini yang paling susah....( dia pernah kerja kilang elektronik - Intel )....

Saya kata....apa susah sangat....enko boleh solve very complicated problem.....sampai mat salleh ( chaiman) turun kat sini.....ini lak...topeng zorro....kan senang !!!! ( By the way.....dia lelaki )

Itu enko cakap....dah la aku lelaki....( tak paham pompuan punya ) U..Rope punya saiz lain macam....cuaca lak 4 musim....ada  wire-wire lagi....fabrik kena yang sesuai...orang U..Rope...banyak penyakit kulit....nanti kalo salah buat....apa nak jadi.....??????

Pulakkkkkk.....mana la aku tau....saya  cakap....

Oiii....nak bagi kepuasan pengguna bukan senang.....tengok lah jenama beb.....dah la saiz dia orang ntah apa-apa .....punya la besar ......dia kata....

So.....rupanya...buat topeng zorro lagi susah.....tapi tu le kan.....siapa yang nampak.....kat dalam ...tak kan nak tayang.....aku pakai VP laaaaa.....nah tengok nie...tayang kat semua orang.....ha..ha..ha...

Motip....VP dan yang sewaktu dengannya lebih ideal dibeli....walaupon orang tak nampak.....sebab ia memberikan KEPUASAN SEJATIi.....

LV kepuasan tang mana ekkkk.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2010 05:08 PM | Show all posts
tak paham ko tulis ape... tp baca je lah... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 12:28 PM | Show all posts
dpt hadiah dr my bff.. dia belikan henbeg LV.. mmg la xminat..
tp dah bg free kan.. dia siap bwk me g butik LV kt starhill lg.. nk biar i puashati yg dia belikan henbeg tu original.. dia tanya i.. xsuka ke? even i dont like the brand.. but dah sebab benda tu hadiah.. i terima la dgn hati terbuka.. even henbeg tu besar gedabak.. waaaaa.. laki aku ckp mcm makcik!!! {:3_83:}
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 01:26 PM | Show all posts
Reply  lizaliza

Kepuasannya kat mana.....???

Member saya pernah jadi penyelidik kat pompuan p ...
fcoy Post at 18-12-2010 23:20



  Beg tangan pelengkap gaya, ibarat iklan Dunhil dahulu kala "Gaya, Mutu, Keunggulan". Pada liza beg tangan melambangkan personaliti serta citarasa seseorang. Bagi peminat LV terutama yang bekorban wang ringgit membeli melebihi 10K tentunye memberi gambaran bercitarasa mewah atau high taste. Bukan semua mampu memiliki dan bukan semua pompuan sanggup melabur untuk memiliki. Costing punca utama.
Material LV jauh berbeza dgn yang biasa di supermarket mcm bonia serta seangkatannyer! Dan disini lah terletak nyer kepuasan
pemiliknya, beg berkualiti, jenama celebriti dan semesti nyer bergaya. Bangga dan hebat bila membawanya!. Hanya jauhari mengenal permata begitu juga hal nya dengan wanita. Hanya wanita mengenali LV tulen atau palsunya. Jangan di pertikai kepuasan dimana sebab kepuasan baik lelaki mahupon pompuan terletak pada hatinya!

P/s Mohon uncle menghadiah LV  asli sorang satu kat forumer wanita! kih!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 01:33 PM | Show all posts
Tu la kan, byk sangat imitation... even if dapat beli yg ori pun, mana la tu tengah jalan2 ngan mega ...
happydot Post at 17-12-2010 21:28



    kih!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2010 07:06 PM | Show all posts
Reply 188# lizaliza


    No problem.....besok uncle gi petaling street.....beli LV imitation ASLI punya.... imitation pon ada yang asli dan ada yang tipu....

Atau pon gi reject shop..... tapi tak tue le....nie pasal pompuan punya kan....

kalo lelaki punya barang .....tau le teman mana nak cari.....macam LOLEX.... OOOOMELGA.....dan MONG BELANG....

ini barang boleh GADAI kalo tak de duet....

kadang-kadang pokai juga....!!!!! miaga tak leh rolling.....ha..ha..ha....
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2010 09:38 AM | Show all posts
Beg tangan pelengkap gaya, ibarat iklan Dunhil dahulu kala "Gaya, Mutu, Keunggulan". Pada li ...
lizaliza Post at 20-12-2010 13:26



ya loh....lelaki pun apa kurangnya, duk tukar sport rim berbagai-bagai
mana plak kepuasannya tu?, paling tidak....pompuan boleh gak sandang beg mahal dia w/pun takleh gadai
lelaki duk dlm kete saja, rim kete sendiri pun takleh nak tengok...apatah lagi nak pegang
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 06:53 AM | Show all posts
kalo mampu kenapa?

kalo tak mampu kenapa?

sebeno nya manusia nak rasa feeling POSSESSING jek...feed self ego kerna ada beg button tuh..

sama laaa ada lemari penuh baju sampai 3 gerabak lemari tapi pakai nya satu dua jek..

ari2 baju tuu..pas tu cakap seme jenis baju dia ada lam dunia nih..pas tu dah tua tinggal kulit ngan tulang jek..apa besh nya?


pompuan cengini aku salu jauhi dan buat2 mati haaa..walo depa salu kejo aku sampai nangis2..eeiiii tak kosek gue
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2010 11:03 PM | Show all posts
rasanya hanya jauhari mengenal manikam, bukan jauhari mengenal permata...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 08:21 AM | Show all posts
Benda nie gi pajak gadai laku tak....????

Kalau tak laku...tak yah le....

Minggu lepas...adik  ...
fcoy Post at 17-12-2010 23:16



   iyelah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 09:39 AM | Show all posts
tak minat LV (sbb tak mampu sama) heee,,,, tp aku btoi2 crush on COACH.... tp yang paling mampu... pkai GUESS jea
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 09:48 AM | Show all posts
tak minat LV (sbb tak mampu sama) heee,,,, tp aku btoi2 crush on COACH.... tp yang paling mampu... p ...
aisha112 Post at 23-12-2010 09:39


nasib baik ai tak minat.....Coach kat sini pun mahal gakkk
sayangnya duit....duk bayangkan boleh beli tiket AA pi christchurch
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 10:32 AM | Show all posts
Reply 196# my-alja


    hihi... btoi2,,, beli coach tu pun nak dkt 6 bulan saving n starving... haha .... guess, bonia, sembonia, carlo rino, elle pun daa ckp cantik n mampu dibeli kan....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 12:57 PM | Show all posts
Ooooooo kiranya LV nie macam Ferrari, Rolls Royce la yea.....baru la pak cik paham....

Tapi pak cik tengok pompuan pakai beg nie serupa je...tak ada umpphh pun....kecuali sorang dua yang ada classss......

Sebabnya enko orang tak pandai nak seimbangkan antara beg, baju , barang kemas, kasut dsb.... keseluruhan attire and your make up tu le.....

Maknanya your total appearance tu hancus.....must learn from my adik angkat .... sebab dia ex pramugari....

Total solution diri tak perlu barang yang mahal-mahal......yang penting sweet dan menawan apabila di lihat....

Pak Cik pun tak paham juga....tapi adik angkat ( yang tak jadi isteri ) banyak bagitau....sebab dia belajar benda-benda nie.....

So, masa pergi shopping beli barang-barang untuk kerja dia ( lama dulu la....) ...pak cik pon terkejut juga.... tak la mahal sangat....tapi sweet n nice....

Pernampilan pramugari berbeza sikit....sebab mereka membawa imej negara dan syarikat,,,,jadi tak over sangat la.....

So, jangan too exited dengan memakai LV sahaja atau barang-barang yang sewaktu dengannya.......tetapi imej diri yang lain diabaikan....akhirnya .....HAMPEH....

Nak belajar macamana mengurus penampilan diri....adik angkat pak cik  boleh buat part-time class....biasa la pak cik managernya....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 11:12 PM | Show all posts
tak cun aaah LV ... Baik gucci lagi..bole gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2010 11:45 AM | Show all posts
heran jer rasa.. jenama LV tp kanvas jer bukan full leather pongggg... kata pun branded
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106842s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list