Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41390
View
258
Reply

target mengakhiri zaman bujang?

[Copy link]

Author: jac_diehard_fan       Show all posts   Read mode

Post time 2-11-2010 02:57 PM | Show all posts
25 kot! huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 07:37 AM | Show all posts
aku dh vote..dah xde pilihan lain..tinggal tu je yg bole..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 08:53 AM | Show all posts
kawen bila da smpi jodoh....bleh x jwb cenggitu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 06:10 PM | Show all posts
lagi 10 thn
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 07:01 PM | Show all posts
Target nak kawen esok.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2010 12:18 AM | Show all posts
target dh terlepas dr sasaran...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2011 08:38 PM | Show all posts
kalo la kawen tu free skang gak aku kawen
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2011 08:04 AM | Show all posts
kalo la kawen tu free skang gak aku kawen
otai_g Post at 25-7-2011 20:38

malangnya tidak
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2011 05:43 PM | Show all posts
24 above...ok dahh
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2011 04:46 PM | Show all posts
tade target
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 08:13 AM | Show all posts
dah xde target...............

tngk jer jodoh n maut mana smpai dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 08:45 AM | Show all posts
dedulu zaman mude remaja, target umo 25 nak kawen...
but yet too close yet too far, hajat terkandas that year...
sekarang da 26... harap-harap sebelum umo 30 laa dapat pasangan idop, kekasih halalku
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 08:50 AM | Show all posts
target 28 dh kawen...
tapi kalau still tak jumpa  calon redha jer..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 08:56 AM | Show all posts
target 28 dh kawen...
tapi kalau still tak jumpa  calon redha jer..
chintachanduri Post at 18-8-2011 08:50


nak wat camner, kena laa redha
kalau kte dah usaha sebaik mungkin
tapi tak dapat gak, ape lagi mampu kte wat... kalau tak redha makin sakit jiwe
kalau redha lebih tenang... better kte bersangka baik pada takdir kte & life must go on
untill death do come to us
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 09:09 AM | Show all posts
tak perlu nak ditarget2..
sbb selalunye yg ditarget tu lah yg takkan dapat..
lebih afdal berdoa,berusaha,bertawakal dan berserah je kepada Allah yg satu..
bukan ke jodoh,ajal dan maut tu sume ditangan die??
kita hanya mampu merancang..DIA yg menentukan..
setiap org pasti ade jodohnye..cuma antara cepat dgn lambat je..
SABAR tu adelah kunci kepada semua..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 09:30 AM | Show all posts
tak perlu nak ditarget2..

ye ke? yang ku selalu diajar, Ustaz pon pesan dalam idop nie or dalam setiap ape kte lakukan kte kena set objektif... Itu penentu kejayaan yang besar
lebih afdal berdoa,berusaha,bertawakal dan berserah je kepada Allah yg satu..
bukan ke jodoh,ajal dan maut tu sume ditangan die??

memang pon... ble kte ade objektif, kte akan cube laa capai pe kte nak tuu
itu laa peringkat usaha, pastu kne disertai doa sekali
n then baru laa kte tawakal, kalau dapat syukur pada yang Maha Kuasa
kalau idok dapat lak, redha dengan ketentuanNya
kita hanya mampu merancang..DIA yg menentukan..
setiap org pasti ade jodohnye..cuma antara cepat dgn lambat je..

ini tanda kekusaan Pencipta atas makhluknye
kte nie kne laa usaha, doa & tawakal
sebabnye gaks Allah takkan ubah nasib sesuatu kaum kalau mereka tak berusaha ubah nasib mereka kan, itu janji Allah
or orang tua-tua cakap: Allah hanya tolong mereka yang berusaha...
die nak kasik kte camner, cepat lambat tuu yang kte kena redha dengan ketentuanNya
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 10:15 AM | Show all posts
Reply 194# syaiful


    betul jugak kan
    cuma kalau terlalu mengharap tapi tak jadi itu yang penat..so,ikut jela perjalanan hidup kita mcm mna..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 10:40 AM | Show all posts
Reply 197# chintachanduri
understand with what u feel...
had been there, sebab rasa dah ye la macam die tu memang bakal jadik wife/hubby kte
rase cam serasi, seronok jer ble dengan dier...
ble yang perempuan rase cam dari laki tuu laa tulang rusuk nye orble yang laki tuu rase wanita tu laa dijadikan dari tulang rusuk kte
huhu, bertahun-tahun couple... in the end, rase cam waste of time ble tak jadi cam pe yg kte rancangkan

Ape pon, pesan orang tua kte: manusia nie merancang, Allah gak menentukan
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 10:44 AM | Show all posts
Reply  chintachanduri
understand with what u feel...
had been there, sebab rasa dah ye la macam d ...
syaiful Post at 18-8-2011 10:40



    ada lagi better diluar sana..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2011 10:46 AM | Show all posts
Reply 198# syaiful


    sbb tu la bab jodoh ni tak perlu nak letakkan target umor bape patut kawen..
just go with the flow..kalau takde pilihan lagi,usahakan utk mencari..dan kalau dah ade,bole merancang tapi jgn terlalu mengharap dan letakkan detail sgt pada perancangan tu..bukan kamu sorang yg penah rasa sepul..mel penah rasa jugak..even sume org penah rasa putus tunang tu mcm mana..so kesimpulannye,soal jodoh tu terlalu subjektif utk diperkatakan atau nak ditarget..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.378592s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list