CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 18-10-2010 02:44 PM | Show all posts
OMG TAKUTNYER....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 02:54 PM | Show all posts
ni dr mana ke mana ek? laluan utk ke taiping shj ker?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 03:12 PM | Show all posts
ngeri betul..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 03:30 PM | Show all posts
Reply 9# syahoney


tt.. iol nak tya sikit... tayar mana yg pecah?? dpn ke belakang???
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 05:04 PM | Show all posts
getah tayar yg hentam bumper dgn lampu belakang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 06:39 PM | Show all posts
best best... mistik nie
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 06:55 PM | Show all posts
Reply 35# sulan01


    wah menarik  kupasan terperinci sulan ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 08:00 PM | Show all posts
beraninye kau TT lepak tepi hiway malam2 buta.. tak takut kena rogol ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:12 PM | Show all posts
sesiapa Reply #241 on: October 16, 2010, 05:19:58 pm  -  akhbar menafikan yang kawasan ni kawasan angin lintang.. kenapa media kita ni macam nak sorok sesuatu?? macam menipu rakyat pun ade.. masa kejadian ekpress delima tu sama jugak.. media masing2 nak blame pemandu tu bawak laju. sedangkan keterengan beberapa saksi yang melihat bagaimna kejdian tersebut berlaku menafikan yang bus tu laju.. ape sebenarnya propaganda media ni???..
- dari http://malaysianbikers.com.my/fo ... amp;topic=61818.240



Actually gang gang bikers dah lama dah suspek/borak pasal range KM nie as bila dapat tau pasal eksiden nie terus aku cam terpikir seperti seperti mana leh belek di sini:

Hati-hati kilometer 230...
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,61818.0.html
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:29 PM | Show all posts
Post Last Edit by virtua_listener at 18-10-2010 22:33

Salam, den dulu boleh dikatakan tetiap mggu balik ke kg dari topek koje (taboh naning, alor gajah--> banting, selangor) dan besa den gerak dari taboh naning sblm maghrib ikut hway simpang ompek tuh naik Y100 sport. Ahad time nk balik ke taboh naning dari banting besanya after 8mlm dan slalu gak den balik tgh2 mlm dlm kol 11 atau 1230 sbb sejuk skit jln malam, alhamdulillah sepanjang naik motor ulang alik ikut hway ni, x penah la den jupo bondo pelik2 cuma ada sekali kat area lopas tol somban ada sokali den balik dalam jam 1 pagi, den perasan kt tepi jln motor tu ado seko binatang boso gadang mcm 2x size kobau@seladang, tp yola dah golap gelito hanya pancaran lampu moto den jo, mana den leh nmpk sgt, den traso gak pelik, mana lak dtg binatang ni tepi2 hway, maybe sosat kot, so den pun wat bodo truskn jo pjalanan, selalunya kalo den smpai tol simpang 4 tuh besa dalm kol 130 or 2pagi, bilo den dah pakai keto pun den buat peel yg sama, suko balik tgh2 mlm, kdg2 den exit kt senawang ikut jln lama smpai kt simpang tampin-kg kendong, alhamdulillah sepanjang 3thn lobih den mcari rezeki kt sana, x penah lg den jupo bondo2 pelik kt hway tu, tp yo la sebagai seorang islam kena la baca doa pape yg ptut sblm mulakan pjlanan, den x putus amal ayat seribu dinar dan ayatul qursi sblm gerak, bertawakkal dan serahkan segalanya pd Allah SWT, insya'Allah takkan ada pape.. yg penting kene yakin.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 11:09 PM | Show all posts
mak sedara aku tinggal di felda trolak ,ada juga mereka cerita pasal ladang bikam tu yg "berpenunggu"kat situ memang kerap kali ada kes kena paw(rompak)itu la penunggu yg aku maksudkan..memang kawasan hitam tu..boss aku penah cerita satu hari ada sorang kwn dia ni polis..tapi hari tu cuti la..pakai pakaian awam..siap bwk famili..kena rompak kat situ jugak..ada mcm2 cara perompak2 ni buat helah bg kenderaan terpaksa berhenti disitu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 12:21 AM | Show all posts
aku biasa gak guna lebuhraya plus .. dari kedah p melaka ..memandu sorg je.. xda hal pon !! rezeki ko tu !!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 12:25 AM | Show all posts
sepatutnya sepanjang lebuhraya di pasangkan lampu..mudah penguna malam !! kami bayar oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 12:34 AM | Show all posts
nie dah dekat2 teori laluan bayangan maut yg boleh di rujuk dalam blog ondscene.my   boleh rujuk di sana senarai kemalangan yg dah berlaku di laluan tersebut..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 12:38 AM | Show all posts
Reply 45# ea208964

haah mcm laporan sarjan penolong pegawai penyiasat trafik jer... selalu dgr mcm nie kat dalam keterangan saksi polis dalam mahkamah....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 08:45 AM | Show all posts
nasib baik aku pegi utara tak lalu situ...hari tu pernah ayah aku ajak balik umah ikut situ,aku cakap tak payah la..ikut je jalan lama...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 08:58 AM | Show all posts
isk..rina selalu lalu situ tuh..alhamdulillah buat masa nie tak pernah jadi apa2 lagi laaa...org tua2 pesan....bwk benda tajam ( selalunya parang..) letak kt bwk seat or seat belakang..rina tnya kenapa...tp..samapi skang xde jawapan..opah kata buat je....

note: teringat kisah aminurul....sbb katanya derang jumpe parang bwk seat..isk..rina pun ada parang bwh seat..tp untuk keselamatan laa...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 09:01 AM | Show all posts
yeap..mungkin dia nak usik3 manja je kottt ....tapi kawasan time kene tu mmg sunyi....ingatkan ada l ...
syahoney Post at 15-10-2010 16:47



    mmg area ctu byk accident pun...klo mlm memang gelap..huhu..rina klo drive sorang2 (terutamanya masa stadi dulu..huhu.)...mmg takut sikit lalu ctu..huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 09:44 AM | Show all posts
salam,

rasanya kat kawasan ni la adik ipar yenil kena tayar pancit jugak..tapi satu tayar je yang pancit masa tu...masa tu mereka dgn mak hubby dia dalam perjalanan dari kl ke ipoh...
masa hubby dia tengah tukar tayar, tiba2 bau hanyir darah yang amat kuat..nak kata ada eksiden, takde pulak...agak lama jugak bau tu berlegar kat keliling mereka....dahlah barang amat banyak dan tayar spare pulak letaknya dalam bonet kereta...

alhamdulillah sebaik2 sebelum mereka beredar, bau tu dah hilang...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 10:20 AM | Show all posts
beraninye kau TT lepak tepi hiway malam2 buta.. tak takut kena rogol ke
mesmerize Post at 18-10-2010 20:00



   tak penah terpikir pai cenggitu lak...yg tau......selamat pegi selamat sampai......pikir nak kene ganggu pon tak penah...itulah first time sejak bertaime2 lalu jalan tu...tak penah dgr citer apa2 pasal jalan tuh....dah tup3 jadik.....banyak lak citer kuar [asal ladang bikam...behrang...pai jiran sebelah p bagitau kat mama...dia 'terlanggar benda kat kubur tu tadik' haaa....mana datang kubur pon tak tau...sbb tak nampak ..dah gelap kiri kanan....

yg pecah tayar belakang kiri......kalo terlanggar binatang melintas dah tentu belah kanan kene dulu......entah la..janji ai selamat...dan tak de pe pe jadik ...selebehnya Allah je yg tau...

tapi macam member2 lain citer tempat tu mmg 'keras' kot....sebab banyak kali xcident mati/tak mati......yg nampak macam2 pon ada...so far alhamdulillah tak pernah lak ternampak ape2 kalo jalan malam kat situ........tapi sejak kejadian tu tak pernah dah balik tgh malam ...semua balik siang....ekekekekekekk sbb nnt kene marah ngan mama ngan abang....huhuuhuhuhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 01:40 AM GMT+8 , Processed in 0.076048 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list