CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 15-10-2010 06:30 PM | Show all posts
Reply 10# afja


    aha ..bab tayar tu mmg menghairankan ..klu xde gambar tayar tu kompem org akan kata kena langgar kete tu ... tapi tayar tu mmg  boleh membantu  buktikan cerita TT

habis lapisan bunga ..mcm TT buat stunt tuk drift tayar kepanasn sampai terburai lapisan2 getah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2010 07:19 PM | Show all posts
hhmmm...kalau cam tu maknanya kolej kroit tu bagus la tempat nyerr... kalau tak, kroit ni  ...
twins Post at 15-10-2010 10:41



semua tempat sama je la kak.. cuma waktu belajar sibuk, nak online tak sempat.
lagipun apalah sangat pengalaman kroit ni.


belajar kat matriks UIA..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 07:42 PM | Show all posts
nak share skit...hmm kawan Nad baru je eksiden kat area ni juga..3-4 bulan lepas la...berdekatan area susur keluar pedas linggi tu..arah ke Utara

Kejadian jadi dalam pukul 1 pagi camtu ,kalau tengokkan kereta dia tu memang orang akan ckp 'sure ninggal nye'
Menurut kawan Nad tu ,masa dia drive tu takde la laju ,tp mb sebab baru pas hujan kan..Apa yang dia cite..masa dia tgh sedap drive tu  tetiba je ada satu benda melintas depan kereta dia...Dia ckp macam dia nampak orang tua bongkok pakai baju hitam, dia cuba la mengelak dari kene langgar...pastu apa lagi berpusinglah kete dia..langgar divider..depan belakang,tepi keta bergesel dgn divider...mmg condition keta dia sangat teruk..
Lepas tu dia pengsan n hanya sedar dikejutkan oleh polis..Polis pun ingatkan driver keta ni dah meninggal ker..n polis tu pun cakap just few hours before dia eksiden tu ade satu keta BMW eksiden n terbakar area atas skit dari spot dia eksiden tu..

Ape2 pun kene beringat bile drive ni,sometimes mmg ade spot2 yg 'panas'
Selain dari patuh undang2 ,kena la jugak amalkan doa2 yg sepatutnya n tawakal..
Err lagi satu dari pada kita pasang lagu tah hapa2 kat dlm keta tu..baik jugak bukak CD bacaan Al-Quraan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 08:18 PM | Show all posts
ermmmm...aku pn slalu gna hway ni blik umah mentua kt b.pahat..bla bca thread ni bru aku tringat...aku ngn hsbnd slalu blik lepas maghrib...time husband drive tu..tetiba jek aku trnmpk cm kelibat putih kt tgh2 divider tu..dlm erti kata lain cik gula2 lah..berderau gak darah..pastu dlm hati aku kata eh bukan kot...pastu aku tgk lg sepanjang hway tu kot2 ada signboard atau pokok2 bunga yang ada kt tgh tuh...mana la tahu kna lmpu kete dia nmpk cm cik gula2 ker..tp bila jmpa pokok ngn signboard arrow kuning tu tk sama lak mcm benda yg aku tgok td..pastu aku yakinkan hati bkn bende tu n myb imaginasi je..aku tk citer kt husbnd pun..tkut dia lemah semngat...tp alu rasa dlm area melaka sbb kitaorg kluar tangkak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 09:31 PM | Show all posts
km 380 eh
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:07 PM | Show all posts
rasanya dia jeles tgk kereta awak yg begitu "jambu" tu kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:47 PM | Show all posts
keta aku pun pernah rosak kat area sebelum taiping tu. masa tu 2 petang.
aku dari penang ke kuantan ikut highway, hari sebelum tu, dlm 50km nak sampai kuantan, paip air radiator pecah, dah ganti baru. ok la tu. esoknya gerak semula ke penang masa area sebelum taiping, tgk meter temp naik habis, berenti kat r&r terdekat, tgk air radiator kosong, lepas tu tambah airla, sementara tunggu pomen. pomen kata kena tukar radiator mak oi mahalnya, aku kata tak payah la. aku jalan slow2 akhirnya sampai penang. lepas tu tak tukar radiator pun elok je, nasib baik la enjin masih ok.

aku klu jalan jauh suka jalan hari biasa dan siang hari. klu keta rosak dah tentu ada kedai pomen yg buka. klu keta rosak tengah malam, tentu kena tidur dlm keta sambil tunggu kedai pomen buka kan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:36 PM | Show all posts
km 380 eh
ninja boy Post at 15-10-2010 21:31



   nb..aah kat km 380 ....anda biasa lalu kat sana ke????
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-10-2010 11:38 PM | Show all posts
nora : leh lak cenggitu en?

gbam : kat area mana tuh??


tapi betul agaknya ramai yg cakap jgn la benti rehat3 saje3 kat antara behrang n ladang bikam sbb area tu agak angker....member yg dok ipoh tu baru citer dia penah nampak ada mak cik/nenek kuar dari dalam semak3 kat kawasan kelapa sawit dengan 'laju' sekalik sambil melambai3 kat dia yang tengah isap okok kat tempat lepak kang ldang bikam tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:43 PM | Show all posts
nora : leh lak cenggitu en?

gbam : kat area mana tuh??


tapi betul agaknya ramai yg cakap jgn ...
syahoney Post at 15-10-2010 23:38


Sebelah arah utara @ arah selatan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:57 PM | Show all posts
arah ke utara ni dari pahang, kat area antara tapah dan taiping, tak pasti la km berapa, tapi ada berenti kat r&r nak check rosak apa
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:04 AM | Show all posts
Reply 4# mummyqis
huhuu..aku pon pernah gak nyaris2 excident kt area tu...otw nk lik jb from kl tyme tu...tetibe ade 'bende' lalu..nmpk mcm kain puteh ade gk..tibe2 lalu tgh jalan..break ngejut gk la aku..tyme tu aku drive sorg2..agak2 dalam kul 8pm camtu arr...dh la bawak kete laju..waaaaa...syukur alhamdulillah xde pe2 berlaku kt aku..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:11 AM | Show all posts
eh silap la, aku rasa kena kat area ladang bikam la, berenti kat r&r tapah, baru je ingat balik dah lama la.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 12:30 AM | Show all posts
so gbam...kes kita lebeh kurang sama la....ai kene antara behrang ngan ladang bikam...then benti kat tapah untuk merenung nasib.....hahahhahahaha...
tapi yg best masa malam tu lalu tak nampak woo SHELL yg ada kat behrang tu....(ada kan shell kat situ?)

sis pu3 : menuju ke utara ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 02:43 PM | Show all posts
ya ada nampak shell tu, tahun lepas pun pernah kena area situ, balik kampung masa raya, bertolak pukul 8 malam dari sungai petani,kedah. balik ke dengkil,sepang dgn kawan. sampai tapah r&r dlm pukul 12 malam berenti makan lepas tu tukar driver nak terus ke dengkil, keta semput2 je lepas tu sampai area lepas behrang keta ok balik. aku pelik la pasal area tu flat je tak berbukit mcm lebuhraya karak, kenapa semput-semput keta.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 02:44 PM | Show all posts
da la slalu balik kg gune highway tuh....
aduh....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2010 03:56 PM | Show all posts
citer TT ni, antara yg paling misteri penah aku baca..
siap dgn bukti lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 06:16 PM | Show all posts
al fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 09:36 PM | Show all posts
Salam semuanya,

Kenapa bila terjadinya kemalangan melibatkan bas atau lori, mesti kita nak menyalahkan pemandu bas? Tak semua pemandu bas atau lori memandu melulu...dalam kes simpang ampat ni pun, ada saksi mengatakan yang pemandu bas tu tak laju pun, so tak eloklah kita tunding sana, tunding sini kan?...Dah benda nak jadi, redha aje la...

Setahu saya, kenderaan berat cam bas dan lori ni, walaupun kelajuan cuma 80 - 90kmj, jika terjadi apa2, impaknya sangatlah besar.

Kejadian mistik pun tak boleh di nafikan...wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 09:42 PM | Show all posts
memang misteri la cite ni.. lagi2 tengok keadaan tayar tu.. emmm...

ada kes terjadi 3 tahun lepas kat student kawan hubby dia otw nak ke Shah Alam dari Penang.. berhenti jap pegi toilet kat perhentian Ladang Bikam tu..  lepas teruskan perjalanan dia kata keta dia rasa berat semacam.. tapi masa tu dia tak la pikir apa2.. sampai2 Shah Alam dia bukak bonet mmg terkejut gila sebab bonet dia penuh ngan kayu!!! walhal masa berhenti jap kat Ladang Bikam tu dia mmg pasti tak bukak bonet langsung pun..

pas tu yang pasal lembu tiba2 melintas tu pun kakak saya pernah cerita kawan sekolah dia accident sampai terbalik kereta.. area sebenar tak sure tapi dia kata dekat2 ngan Ladang Bikam gak arah ke selatan..  diaorang satu family bertolak malam dari Kedah nak balik ke Melaka lepas cuti raya last year.. dia accident tu katanya sebab nampak lembu tiba2 melintas gitulah... huhu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 10:45 AM GMT+8 , Processed in 0.089986 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list