CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 14-10-2010 01:37 PM | Show all posts
area pedas-pagoh-jelapang mmg seram
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 02:11 PM | Show all posts
pada hari yg sama, kuar tol simpang ampat dalam jam 5,then kuar tol seremban plak kol 7...huhu..seb bek xjumpe ape2 yg xsepatutnya....

benda mistik ni tak boleh dinafikan keujudannya...mungkin ya mungkin tidak...
drebar bas da xde nk clarify menda ni..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 02:17 PM | Show all posts
Reply 21# kroit92


    hai kroit... lama tak nampak kat forum ni.. cuti ker ?  tak der citer baru dari kolej ker ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 02:24 PM | Show all posts
knp klu ada kemalangan jer mesti nak kena kaitkan dgn benda2x mistik ni?
myakayina Post at 13-10-2010 16:49



    biasele kang takda motip
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 03:56 PM | Show all posts
pada sy kemistikan jalan area itu adalah kebetulan...kemalangan 10.10.10 adalah janji Tuhan..ia tetap akan berlaku pda tempat yg ditetapkan pada ms yg ditetapkan dn melibatkan org2 yg telah ditetapkan walaupun tempat tersebut tidak ada elemen/entiti mistik duduk berkampung. rasanya pembuka tread ni pun sudah letakkan tajuk yg betul -KISAH LAIN di simpang ampat....bermakna, kisah yg tiada kaitan dgn kemalangan itu. betul tak tuan pny umah?

dulu slalu juger lalu jln nie mase outstation p kilang HONDA kta alor gajah. tk tahu pun jln ni keras. slame ni lalu situ dgn slambe rock je...alhamdulilah...so far takde lah lg sbrg gangguan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 04:24 PM | Show all posts
teringat citer Jangan Pandang Belakang

peristiwa ni berlaku masa on d way dari Kelantan nak balik umah kat Bangi, masa tu dalam pkl 3.30 pagi (benda ni berlaku sehari selepas tsunami)
masa tu kami berkonvoi dalam 5 biji keta, ana, hubi, anak sorang dan adik pompuan satu keta, adik pompuan, anak dia, adik lelaki dan maid makcik satu keta, ayah, adik ipar, adik lelaki bongsu serta pakcik satu keta, makcik sekeluarga satu keta dan abang sekeluarga satu keta

masa nak kuar bentong masuk highway karak ayah pesan kat semua driver jgn bawak laju2 sebab byk bas dan keta kuar dari genting semuanya laju
coz masa tu ana tgh pregnant so ayah pesan banyakkan baca ayat kursi, lps melepasi petronas yg kat sebelah kanan tu tetiba ana dan hubi nampak ada org tua tgh tunggu kat tepi jln sambil melambai2, yg pasti kt tepi tu ialah hutan belantara so mmg xde kenderaan tapi camna ada org tua kat situ, hati ana dah berdegap degup dan rasa sejuk semcm, masa tu hubi dah slowdown dan berhentikan kereta, bila kami semua pandang kebelakang org tua tu menyeringai dgn muka yg hodoh dan lps tu melayang2 kat atas, adik pompuan ana terus menjerit, hubi pun terus tekan minyak dan drive laju melewati jln berliku2, apa yg ana ingat ana baca ayat kursi sambil menangis dan benda tu hilang lps tu
alhamdulillah xde kemalangan cuma kami mmg cam terkujat skjp, nasib baik keta ayah dana dik dpt kejar dan suruh kami berhenti then ayah bagi minum air penawar utk kembalikan semangat dan adik lelaki bongsu yg drive lps tu

itu adalah salah satu pengalaman yg pernah ana lalui, byk lagi pengalaman, nantilah klu free ana citer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 10:33 PM | Show all posts
nak kongsi gak, ada sekali tu kami balik satu family dari rumah adik kat melaka, area sungai putat/batu berendam, alah yang ada kubur cina bebanyak tuh, waktu tu hubby bawak kereta tak lah laju sangat , lepas aje jambatan sungai putat tu tetiba pintu kereta sebelah penumpang depan terbukak sendiri, tercengang kami sumer 1 kereta, tak ramai pun dalam kereta tu war, hubby ngan anak aje..pas tu hubby suruh cecepat tutup pintu balik... bukak yasin...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 11:25 PM | Show all posts
Reply 17# Siot_Jer

memng la...tapi benda halus ni memang ade, kan tempat tu sunyi,.. gelap...memang area port dia nak kacau manusia,,,.... jgn ckap besar.... nanti kena susah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 11:26 PM | Show all posts
Reply 27# ctaz


    ko ni ...tampal gamba antu plak memalam jumaat ni....
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2010 11:38 PM | Show all posts
org yg jarang2 drive memalam bute... bila sekali sekala nampak antu... mesti la menggigil kepala lutut..

tapi,
org yg kejenye tiap2 hari bawak bas siang malam...
sume ni dia dah lali...

boleh eksiden kah... kalau org tu dah alah bisa tegah biasa .. <-- betul ke ayat nih..
dah la waktu siang...

kalau betul2 follow 90km/h... tak mungkin boleh jadik superman ke sempadang sebelah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 01:27 AM | Show all posts
nak kongsi gak, ada sekali tu kami balik satu family dari rumah adik kat melaka, area sungai putat/b ...
warversa Post at 14-10-2010 22:33



  jln sg putat tu aku guna time tgh blaja dulu. Disebabkan nak cover duit yuran, aku kerja part time lepas kelas tiap weekdays. so maklumla, keje part time kalau dari petang mesti sampai malam. dah siap closing baru blk. So biasanya aku balik around pkl 11 pm or 12 am. Paling aku x bole lupa. satu mlm tu.... time hujan... aku balik umah dengan kadar pecut segera coz assigment x siap lagi. tiba je kawsan jirat cina tuh, moto aku wat hal. mati sendiri. aku dah mula rasa x sedap dan x best. pikirkan duit dan jugak tpt moto aku ni buat hal. dah la kubur cina, dah tu ada plak tempat bakar mayat kat area situ. pada hemat aku moto aku buat hal maybe sbb aku redah air kot... masok air... aku pun tongkat moto sambil sumpah seranah moto aku. sambil aku duk tepi moto dlm ujan tuh, dari celah body moto tu aku nampak org bwk cangkul kt jirat cina tu. dia mcm tgk satu2 kubur kt situ. sambil pegang2 batunya. aku pun perati la dan x pk pun bende2 seram.... tiba satu kubur tu dia benti. bertenggek atas kubur tu. dari jauh aku nampak dia angkat muka dia, pandang tepat kat aku. dan melemparkan satu senyuman yang paling seram penah aku tengok. aku mmg bole ingat muka dia. dia pakai suar pendek warna gelap dan t-shirt putih (pagoda). aku pun terus tolak moto aku laju2 sambil kaki kayuh macam flinstone. mmg aku x pandang belakang dah. tau tau je aku dah sampai traffic lite batu berendam. hasilnya kaki aku lenguh dan assigment aku x siap pun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:24 AM | Show all posts
tu lah.kalau motor cross melambong x pa lg.ni sbijik bas ekspress melambong
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 07:57 AM | Show all posts
Reply  kroit92


    hai kroit... lama tak nampak kat forum ni.. cuti ker ?  tak der citer baru  ...
twins Post at 14-10-2010 14:17



hai kaka twin, tengah cuti semester, cerita baru? takde kut..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 08:42 AM | Show all posts
[code][knapa setiap kali berlaku kemalangan mesti nak kaitkan ngan hantu-mantu semua
mereka yg terkorban tu telah tertulis bahawa hari tu adalah hari yg dijanjikan buat mereka
jadi tak payah lah nak mengatakan tempat2 tu tpt laluan hantu-mantu belaka
silap2 terpesong lak akidah
kalau bawak keta 180-220km/j pas tu mati eksiden
takkan nak salah kan hantu juga
WTF/code]

memang la ajal ketentuan Tuhan..yg dibincangkan disini sebab dan akibat jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 08:47 AM | Show all posts
org yg jarang2 drive memalam bute... bila sekali sekala nampak antu... mesti la menggigil kepala lutut..

tapi,
org yg kejenye tiap2 hari bawak bas siang malam...
sume ni dia dah lali...

boleh eksiden kah... kalau org tu dah alah bisa tegah biasa .. <-- betul ke ayat nih..
dah la waktu siang...

kalau betul2 follow 90km/h... tak mungkin boleh jadik superman ke sempadang sebelah...

system_failure Post at 14-10-2010 23:38


Meh aku betulkan 'Alah Bisa Tegal Biasa'
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:10 AM | Show all posts
mana2 driver pun even dah lama drive pun dalam otak kita takkan sangka akan jadi kejadian begini.

katakanla betul ada peremuan melintas tiba2.. even bawak 90 km/h pun effect besar gak.. bas tu berat.. momentum pun besar...

tp faktor lain seperti bas and driver pun kena amek tau.. mana la tau tayar bas or brek tak berfungsi.. ataupun driver tiba2 pengsan atau kena heart attack ke..

sebab nampak bas mcm bawak laju dalam 160km/h .. saksi ckp bas tak laju.. kereta pun banyak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:41 AM | Show all posts
hai kaka twin, tengah cuti semester, cerita baru? takde kut..
kroit92 Post at 15-10-2010 07:57



    hhmmm...kalau cam tu maknanya kolej kroit tu bagus la tempat nyerr... kalau tak, kroit ni kan tak kering dari citer2 yg menarik... paling tak der pun kesah jumpa 'orang kenitt'.....   btw.. kroit kat kolej maner skarang ni ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 10:52 AM | Show all posts
huihh..seriau aku dgr..huhu..dh ajal dia pe nk katakan..al-fatihah utk mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:15 AM | Show all posts
ermm... aku tiap2 minggu balik AG.... kua kat tol SAT ni...
pada aku, faktor utama kemalangan berlaku adalah dr sikap diri sendiri....
faktor diri yg khayal sesama memandu... tup..tup.. tgok meter dh 160... lagi satu pantang je ade kete yg highbeam pasti kejar and cucuh balik.... tu semua antara faktor diri sendiri la tu..... xtermasuk mengantuk, makan, sms.. sambil drive...
yang aku nak tekankan, cara@etika pemanduan driver2 bas@lori2 besar nie sungguh bahaya and mementingkan diri sendirik.... xkira terang ker, gelap ker laju bukan main.... sepatutnya undang2 yg dah ada tu kena la gunakan... penah sekali aku yg dok line tgah ni kene beam(115km/j)!! bas plak tue... ikut hati aku wat bodoh jee.... tp xtahan silau terpaksa gak ketepi... memotong pun mcm orang mabuk.... bg aku xceden bas yg xdapat dikesan melalui kotak hitam tu semua angkara driver gile....
so korang semua xpayah la nak cakap angkara mistik.... sian 'si gula2' n kerabat die kene tuduh... xdinafikan mmg ada spesis tu... tp slagi kita dlm kewarasan InsyaAllah kita slamat...
lagipun dlm keadaan laju kalu nampak org melintas tu ko xpayah brek....(kat hway k... 110 tu kalu kene hentam mmg mati je jwp nye...) dh la laju pas tu brek + mengelak... kompem la lg truk effect die.... yg sadis nye bas yg bwk byk nyawa plak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 11:36 AM | Show all posts
paling2 tidak pun jgn lupa baca doa naik kenderaan....
insya allah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 11:49 AM GMT+8 , Processed in 0.101320 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list