CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 14-3-2011 06:13 PM | Show all posts
Terima kasih mod...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2011 06:42 PM | Show all posts
Reply 1984# zadzamusa


    ladang sawit kat belah mana...??
    yg terus ke lunas tu ke........
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2011 06:48 PM | Show all posts
Reply 1986# card_reader

bukan Lunas.. tapi dekat Bertam... area2 dekat Kepala Batas... kenapa dekat Lunas? card_reader pernah jumpa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2011 06:49 PM | Show all posts
Reply  card_reader

bukan Lunas.. tapi dekat Bertam... area2 dekat Kepala Batas... kenapa dekat L ...
zadzamusa Post at 14-3-2011 18:48



    ladang yg menghala ke tasek gelugor tu ke.....
    xpenah jumpa pun, sebab biasa balik tengah malam kat kawasan tu tapi x penah jumpa pun......
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2011 07:00 PM | Show all posts
tasik gelugor  x sure kat mana tapi kat area Bertam tu memang ada ladang kelapa sawit dekat lebuh raya tu...
Polis peronda yang kawan abah tu cakap kena hati-hati skit kat situ... kami adik beradik pernah jugak nampak accident kat tempat kami jumpa pak cik tu... masa tu hujan renyai-renyai... kena berhati-hati la kalau balik tu.... malam tu kami berdua naik motor...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2011 10:40 AM | Show all posts
ermm... aku tiap2 minggu balik AG.... kua kat tol SAT ni...
pada aku, faktor utama kemalangan berl ...
cascutes Post at 15-10-2010 11:15


setuju.... setuju sesangat.....
aku pun tiap2 minggu, lepas isyak ari jumaat tuh balik AG, kuar tol SAT nih
so far, Alhamdullilah lar takder apa2 (mintak2 biar lar takder pape sampai bila2, Amin..)
cuma yang aku bengang nih sikap pemandu
contohnya macam malam tadi aku dari kg
kat pedas linggi, aku  bawak 100km/j jek, ikut jek lane tengah
tapi ada lar bas persiaran beam kat aku sepanjang jalan, aku wat bodo jek lar..
dekat giler plak kat belakang aku
padahal kiri kanan kete kurang
taknak pulak dia potong!!!
last2 dia potong aku & himpit betul2 kat tepi kiri aku, hon kuat giler babas
aku plak yang kena ketepi kanan sikit nak elakkan dari tergesel bas tuh, sib baik lar kete lane laju tuh jauh lagi
OMG....... kalo macam nih lar sikap pemandu msia, jangan salahkan cik pon ker.... cik gula2 ker... cik etc ker... kalo eksiden!!
lu pikirrrrr lar sendriiikkkk.....!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2011 10:48 AM | Show all posts
Reply 1989# zadzamusa


    Rina pernah dengar citer lebih kurang camtu..kt area sungai muda tikam batu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2011 10:57 AM | Show all posts
Reply 1991# feirina


   betul tu feirina... memang seram area2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2011 10:04 AM | Show all posts
Reply 13# preta_zinty


    tu org panggil lintasan....
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2011 01:50 AM | Show all posts
jalan tawau ke jalan lahad datu

laki aku time ni dihantar out station ke lahad datu beramai2 bersama ofcmate dialah.tiba hari minggu dia dan kawan2 dia berhajat untuk jalan2 ke tawau.selepas dah puas berjalan2 bershopping bagai termasuklah makan sekali mereka pun pulanglah.

laki aku ngan kawan2 dia dalam satu keta ada dalm 4 orang.dalam perjalanan masing2 biasalah berborak2 bergelak2 riuh satu kereta.dalam perjalanan mereka nanti akan lalu kawasan kampung. lepas kawasan kampung akan jumpa jalan atas bukit.orang sana kata jalan tu keras sikit.masa diorang balik ni dah lewat malam.jalan ni tinggi sangat ala2 mcm genting.jadi bila bawak kereta tu memang kabus je manjang.jadi bahaya gaklah huhuhu.

jadi yang jadi drive ni adalah kawan laki aku si N.bila sedap masing2 duk gelak sama tiba2 si N ni diam.pastu masing2 peliklah apsal si N ni tiba2 diam pulak dari bantai gelak kaw2 tadi.diaorang pun tanya dan dia cuma mampu kata emm xpelah nanti balik aku citer katanya.masing2 dah paham lah ni mesti ada somethinglah tu.

masa drive ni jalan makin lama makin kabur sampai tak nampak jalan line tengah pun.sebab bahaya laki aku bukaklah tingkap nak tengok jalan tu macam mana arahnya.masa laki aku bukak tingkap tu dia perasan tiba2 ada benda putih bertenggek betul2 tepi jalan sebelah dia.laki aku terperanjatlah {:1_126:} dan duk diam2 terus dalam keta dan buat xnampak sebab dia tetap kena tengok jugak hala jalan tu macam mana.

perjalanan dari tawau ke lahad datu ni mengambil masa kira2 2 jam jugaklah.sebelum sampai ke hotel dorang di lahad datu tu, diorang singgah lagi pegi makan buat kali terakhir.masa tengah makan tu laki aku tanyalah si N ni napa ko diam tadi? aku nampak ada benda putih tepi jalan.dia pulak tanya laki aku napa ko pun diam jugak tadi? laki aku pun citerlah dia pun nampak benda yang sama.kiranya si N nampak dulu dah jalan jauh sikit baru laki aku pulak nampak.maksudnya benda tu ikut diorang lah kot dari tadi huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 10:06 AM | Show all posts
Reply 1994# pinktriangle
bahaya....main ikut-ikut la pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 03:25 PM | Show all posts
jalan tawau ke jalan lahad datu

laki aku time ni dihantar out station ke lahad datu beramai2 ber ...
pinktriangle Post at 4-4-2011 01:50



    huh lagi bahayee...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 03:27 PM | Show all posts
Pernah ker ke sabah 2004....dari tawau ke sandakan to lahad datu ke semporna balik ke tawau balik....alhamdulilah tak der apa2 lagipun jalan siang hari....tak pernah jalan waktu malam...bawak anak 2 tahun

kalu jalan waktu malam mahu tak seriau....hutan keliling jalan
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 04:54 PM | Show all posts
assalamualaikum...

nak share jugak 2 cerita yang terjadi  pada saya dengan adik...
Yang pertama  ...
zadzamusa Post at 14-3-2011 16:51



berani tul adik zad pegi dok kat rest area gua tempurung tuh.. dah la terpencil gila.. parking dia kan kat bawah pastu kena naik tangga yang tinggi gila plak tuh dulu masa kecik2 family ash travel dari perlis ke kl penah singgah situ lam kul 1 pagi sebab tak tahan nak pegi toilet.. memang tingat keseramannya sampai skang
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 07:13 PM | Show all posts
cite abang gua keje tol gombak dan karak
syif malam,tidur kat surau,selalu nampak bebayang putih melintas,rasanya pontianak
pernah jadi kes tembak menembak kat plaza tol.perompak cina kena tembak mati ngan polis.darah usah cakap,mecurah banyak.tapi silap diorang lambat cuci
kemudian,malam2 sape2 yang jaga pondok,namapak kelibat laki cina,,kecoh agak lama jugak sebab macam2 dah wat untuk halau benda tu
last2,panggil famili mamat cina tu..rupanya diorang lupa nak wat acara sembahyang.lepas bakar colok dan bakar benda2 tertentu,baru hantu mamat cina tu blah

pasal lembaga makan kepala yang ramai sangka kelawar besar tu,abang gua tak penah cite..mungkin dia tak jumpa walupun ulang alik gombak karak tiap2 minggu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 02:01 PM | Show all posts
nak cite gaks...  

Cite 1:

Kejadian ni terjadi kat jalan kampung dekat Melaka but Eill x sure jalan mane coz ni my sis yg cite.
My sis ni belajar kt UiTM Melaka, and die menyewa dekat2 kawasan situ gak..
so 1 malam tu, my sis, her bf ngan her friends planning nak pergi overnite.

Tibe2 dah separuh jalan tu diorang patah balik ke rumah sewa my sis coz ader bende yang tertinggal.
My sis yg drive mase tu and die kate jalan tu kanan kiri memang pokok getah jer...
Kete lain pun memang langsung tak nampak...
Die macam pelik coz tetibe jalan nak patah balik tu macam jauh giler... but die just teruskan drive je..
Tibe2 lebih kurang 1 jam drive diorang stucked dekat jalan mati.
Dekat jalan mati tu pulak ader kubur kristian ngan ader 1 patung jesus yang besar tengah glowing.

My sis memang dah cuak giler and BF die pun bace la pape yang patut mase tu.
Diorang patah balik and lebih kurang 20mins drive tu die jumpe simpang 3....
Die pun pelik coz mase jalan tadi xder pun jumpe any simpang...
Anyway since then die dah serik nak kuar malam2 dah... huhuhu


Cite 2:

Cite ni Eill dengar dalam radio... (Bukan segmen citer seram ek  heheheh)
DJ ni DJ tuk morning show so everyday early morn die dah gerak to work..
So everyday akan lalu highway yang dekat shah alam..
Mase die tengah drive tu die nampak kereta kaler itam tengah tersadai..
so die slowkan la kete die nak tengok...
mase lalu kat sebelah kete tu die nampak ader 1 family...
mak, ayah, 1 boy & 1 girl tengah lambai kat die macam ala2 babye tu..
tapi yang scarynyer die kate family tu tengah lambai2 dengan gaya slow motion...
macam yang kite tengok dalam movie if tengah scene slow motion..
die pun cuak terus pecut... pastu sambil2 tu ader la mengintai kat cermin..
tengok2 family tu dah xder... kete tu pun dah xder da...


Cite 3:

Yang ni bukanla citer antu but more to misteri.. terjadi kat Eill bebaru nih...
Mase tu Eill dalam bas.. kitorang OTW nak g trekking...
Eill duduk belah kanan tepi tingkap.. mase tu around 7am...
Bas tu lalu ikut Highway dekat Damansara tu..
Sepanjang jalan tu Eill memang suke tengok pemandangan..
Tibe2 Eill nampak ader 1 pak cik ni, pakai kopiah, baju melayu ngan kain pelekat tengah nek motor..
yang peliknyer pak cik tu bawak motor kat belah kanan, lane motor.. tapi die bertentangan arah traffic..
Lepas dah pas by pak cik tu, Eill tengok2 la belah kanan tu mane taw ader jalan short cut ker pak cik tu nak lalu..
tapi tengok ader longkang besar ngan ladang kelapa sawit jer..

Sory if x paham, x reti sangat mengarang ni.. ehehhe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 06:57 PM | Show all posts
dulu masa kecik2 aku selalu ulang alik ngan mak aku dr kuala kangsar ke ipoh sebab kami dok ipoh,pah tok plak dok kuala.ade 1 mlm tu,somewhere kat hway ipoh kuala tuh,aku tgh syok pandang tingkap,tetibe ade tapak tgn kecik2 muncul kat tgkap..mcm berkabus..pas satu2..last2 mak aku pasang lampu je dlm kete sepanjang perjalanan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2011 01:41 AM | Show all posts
Bestnya baca cerita2 dalam ni. Meremang sme bulu roma, huuuuu

Btw, aku ada juga beberapa citer seram pasal highway ni, tapi ni mostly dari cerita pakcik aku la. Die polis trafik and die slalu je ronda2 highway malam2, so banyak la cerita seram dari die. Ni aku citer beberapa la yang aku ingat...

Cerita 1: Cik Pon
Satu malam tu, pakcik aku ngan junior die  ronda2 kat highway belah Perak sana (tak ingat kawasan mana) then nampak la ada satu cahaya datang dari bertentangan ngan jalan. Cahaya tu makin lama makin dekat, dan pakcik aku fikir ntah2 ni pemandu mabuk ke apa, so diorang bergegas la ngan patrol car ke arah cahaya tu. Cahaya tu pun tetiba makin laju dan makin lama makin dekat dan suddenly, BAM! Benda tu langgar patrol car diorang dan muncul la cik pon terserigai kat depan cermin keta. Bak kata pakcik aku, cik pon tu pakai baju putih compang camping, muka die dahla itam, mata merah ngan gigi tajam tersengih. Ape lagi pakcik aku ngan junior die terus pecut patrol car laju2, and die demam seminggu lpas kejadian tu. Junior die pulak jenis lemah semangat and sbb fobia sangat dengan kejadian tu langsung quit dari jadi polis.

Cerita 2: Kuala Kangsar
Satu malam ni pakcik aku ronda kat area highway Kuala Kangsar. Then suddenly kat  palang tepi highway tu nampak cam ada benda bersusun2. Die ingat ada lembu orang kampung ke yang terlepas makan rumput kat tepi highway so bile die dekat je, nampak benda tu bukan lembu, tapi ada beberapa pocong tengah duduk bertenggek kat atas palang tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2011 05:58 AM | Show all posts
Banyak jugak cerita pasal entiti entiti sepanjang jalan kat malaysia ni.
Kejadian ni berlaku pada diriku sendiri..setiap kali teringat cerita ni..mesti dalam hati akan bercakap..itu semua ilusi dan memang orang yang dok dalam toilet tu
Tak ingat dah tahun bila kejadian ni jadi..tak silap dalam tahun 2007. Masa tu dalam perjalanan balik dari Cherating ke KL ikut highway pantai timur.
Disebabkan nak rasa makan seafood kat kuantan..kitaorang semua setuju nak gerak balik selepas melantak seafood. Tak silap start gerak dari kuantan pukul 10 malam.
Dalam perjalanan banyak betul benda putih melintas..tapi semua senyap je and buat tak tahu sebab semua pikir positif..itu hanya khayalan kita je.. tup tup sampai hentian ke 2 akhir before sampai tol bentong diriku terasa nak buang air.
Aduh biasanya boleh tahan..tapi kali ni terpaksa berhenti.. masa tu tak ingat lak area hentian tu ada orang ke tak..tapi yang pasti ada la lori lori yang parking..tapi confirm kat area toilet memang tak de orang..lampu toilet tutup just diterangi dengan lampu dari koridor..
Nak buang air punya pasal..tak de pun dalam pikiran takut ke apa..so pergi la seorang diri..sampai pintu toilet cari suis lampu..nampak cam ada orang dalam toilet..first pelik gak apasal la dia tak pasang lampu..ooo maybe pekerja kat sini and dia dah biasa dengan cahaya lampu luar je..so diriku pun tekan la suis lampu..ada 2 suis..aku pun satu pi bukak satu suis je..untuk lampu area cuci tangan..
masuk je area toilet rasa tak sedap hati and bulu roma naik..so buat buat la cuci tangan kat sinki. dalam tu tak silap ada 3 kamar kecik ..masa cuci tangan cuba la intai sapa yang dalam toilet tu..bunyi datang dari toilet terakhir tapi pintu tak tutup..bunyi cam orang menyapu..dah apasal la pulak orang menyapu dalam gelap kat toilet ni..
So buat buat la bunyi..ahem ahem harapnya ada pekerja hentian ni ke yang kuar dari toilet tu..orang tu tetap menyapu..nampak la batang penyapu kuar masuk pintu tu..memang gelap la kawasan toilet tu sebab aku bukak lampu depan je..
lama gak la dalam tu..dlm 3-4 minit then terlintas..apa aku ni..apasal dok tunggu orang kuar dari situ..logik ke orang menyapu dlm toilet tengah2 malam dan dalam gelap..
aduhhh sudahhhh..aku apa lagi rasa cam tak cukup kaki nak melangkah..yang lawaknya sempat lagi aku pi tutup lampu balik..then terus masuk kete..dalam kete aku senyap je sampaikan semua pelik..rasa nak kencing tu memang tak de lansung dah..
Esok pagi baru la aku cite kat semua orang..sampai sekarang memang tak berani dah masuk toilet kat hentian if hentian tu tak de orang..heheh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2011 01:50 PM | Show all posts
best jgk bc kisah2 seram kt sini..bila bc bru teringat 1 cerita ni..kisah ni bkn tjadi kat aku..tp sedara aku yg kena..dia cerita time kitaorg ramai2 bkumpul kt kg..da lama jgk la cerita ni..tp bru teringat...kisah dia cam ni

sedara aku ni dia drive sorang..dlm kul 2-3 pagi cmtu.. dia dr KL kot..nk blk kg. lps je tol pedas-linggi, da msuk jln2 kg da..mmg situ dlu gelap..byk hutan je..tp skrg da byk rumah n meriah skit la..dulu kul 8 da gelap gelita.

mula2 dia bwk kereta xde pape yg pelik la..lps 5-10 minit dr tol tu, dia perasaan ada 1 kereta kt dpn dia ni..kereta tu bwk slow je..pastu lampu dlm kereta tu tpasang. mula dia follow je kereta tu..sbb susah nk potong kot..biasa la jln dlm kn sempit skit..pastu gelap. agaknya dah x sabar nk follow je, dia rasa nk potong jelah..iyela, nk cpt smpai kg kan..letih dah lewat time tu..time dah potong n kereta dia sblh kereta td, dia toleh la nk tgk sapa la yg drive slow sgt2 tu..cr rumah sewa ke? dia nmpk ada sorang lelaki yg drive..pastu kt seat blakang ada 3 org..yg best nye tgh2 tu pocongg! kiri kanan pocong tu x pasti lelaki ke ppuan..tp org la, tgh2 je pocong. lps da nmpk tu apa lg pecut x ingat dunia la dia..jauh gak tu nk smpai kg dr tol pedas-linggi tu...dlm setgh jam ada kot.. lps tu xtau la apa jd kt dia..selamat smpai kg rasanya..xde lg apa2 yg jd..

tu la cerita dia yg aku igt..tiap kali lik kg n lalu situ, kdg teringat gak kisah tu..harap2 x jumpa la benda2 cmtu..mintak simpang..huhuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 11:18 AM GMT+8 , Processed in 0.075201 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list