CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 19-10-2010 08:01 PM | Show all posts
aku rasa biasa ja kadar tol.. ramai kata beban tapi ramai gak guna .. plus kata rugi !!! lebih baik tutup je
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 08:36 PM | Show all posts
Post Last Edit by aszlisha83 at 19-10-2010 20:43
bile belaku ni..selepas accident ngeri tu ke atau sebelum peristiwa tu
maleo Post at 19-10-2010 17:50


2 minggu sblm bulan puasa

Tabah juga Isha ni walaupun dlm masa sama ketakutan
Seram baca kisah Isha ni nak2 org yg dok sebela ...
pu3_rania Post at 19-10-2010 17:55


sebenarnya sy ni agak penakut skit..tapi dah lalui sendiri..terpaksa lah hadapi benda tu..
mmg pengalaman yg sgt2 menakutkan..

ai tekan butang LIKE utk cite isha...
pengalaman yg sgt seram tp cara bcite yg sungguh bagus...
je ...
chicmushroom Post at 19-10-2010 17:46


first time buka thread..cerita pun tunggang langgang skit...hehehehe...tq chicmushroom

Serammnyer..dh la tu laluan tiap kali balik kg......
Kuat gak semangat isha..kalo  akak x tau ...
bterflylah Post at 19-10-2010 18:08


kalau x kuat semangat masa tu kak mmg bleh pengsan...nasib baik allah ada masa tu jd peneman.. kalau tidak tak taulah jadi apa..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 01:17 AM | Show all posts
takutnye baca kisah Isha nie .. salunye bile dlm kes2 kwn ,org berdekatan kene rasuk or sampuk nie ade org pesan kita jgn takut ..kene beranikan diri...

Nasib Isha tak terjangkit sama dgn 'benda' tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 02:51 AM | Show all posts
Post Last Edit by z3t_ex at 20-10-2010 02:59
dah inilah gambar3 kecederaan kereta ai :
syahoney Post at 15-10-2010 16:05


kalo tgk kecederaan kt keta n tayar tuh,
bkn hal mistik nie..

bunga tayar tu hentam lampu,bumper n body keta..
tayar baru atau tayar 2nd tuh?
bkn ape,nmpk mcm tayar yg di tampal semula je bunga nye

sebab ape aku cakap camtu tuh?
rujuk kesan kemek tu,kn ade tanda bunga tayar kt situ..






p/s:lawa gak kancil ko nie..
       guna bodypart L7 ker kt dpan?
  
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 06:03 AM | Show all posts
Reply 66# z3t_ex

tayar tu melibas lampu & bumper kereta TT mcm kes ayah aku masa muda2 dulu..dia dlm perjalanan blk kerja naik basikal..sedang elok dia mengayuh basikal tetiba terdengar macam ada benda mengekori dia...makin laju dia kayuh basikal tu makin kuat laa bunyi tu..punya takut dia sebab masa tu dh senja tambah pula jln yg dia lalu mmg takde org ..bila tiba rumah dia tengok tayar basikal dia dh pecah...bunyi tayar melibas jln tu yg buat dia ketakutan hingga imejin yg bukan2..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 08:46 AM | Show all posts
Serammnyer..dh la tu laluan tiap kali balik kg......
Kuat gak semangat isha..kalo  akak x tau ...
bterflylah Post at 19-10-2010 18:08


Bter balik rumah FIL kat Tampin ikut situ kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 09:11 AM | Show all posts
...astaghfirlah. area km380 ni dkat2 dgn flyover atas ialah jln behrang tg malim tu ker? dpan tu sg  ...
kuda-liar Post at 18-10-2010 01:49



  saya pernah la eksiden bwh flyover tu.. jln behrang tanjung malim..duk lane tengah tiba2 jer stereng keta x leh nak control macam ada org memainkan stereng tu..lawak tarik kekdahnya.. terus jer keta meluncur ke depan...rasa mcm jalan atas minyak..licin sangat.. akhirnya..langgo la divider tengah tu..berpusing2 dan benti..ingatkan keta i je yg kena..rupanya kat belakang i ada keta iswara- keta ni lane paling kiri..pun terbabas jugak sorang2..mmg perasan keta iswara tu bawak slow jer..berpusing-2..and selang 2-3mins mcm tu sebijik storm (kompem storm ni x laju)..sbb dia nampak keta i tengah2 jalan tu.. sekelip mata storm ni berpusing2 terbabas gak terus langgar iswara yg terbabas tadi..
nasib baik family dlm keta tu dah kuar..

i bwk x laju pun..dalam 70/80 gitu..and masa g balai polis buat report.. pegawai traffic chck mmg had laju i macam tu..

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 02:39 PM | Show all posts
Bter balik rumah FIL kat Tampin ikut situ kan
pu3_rania Post at 20-10-2010 08:46



   Pu3..

MMg bter lalu kot ctu...kalo lalu kat ctu mmg gase semacam n suasana die lain sgt nk2 kalo lalu selepas asar.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 02:51 PM | Show all posts
Pu3..

MMg bter lalu kot ctu...kalo lalu kat ctu mmg gase semacam n suasana die lain ...
bterflylah Post at 20-10-2010 14:39


Bter kena hati2 lah kan lalu kat situ
Tu lar bila baca kisah Isha ni meremang bulu roma nak2 kawan dia yg kena rasuk dok sebelah dia sambil dia drive
Begitu tabah sungguh Isha kalau aku yg alami mcm tu samada aku pecut @ terus kejung kat tepi jalan tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 03:45 PM | Show all posts

Setan Timur Barat..

Ade ke setan lalu lalang kat lebuhraya situ...aku nak pegi Kelantan ikut lebuhraya Timur-Barat (Penang - Grik- Jeli).
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 03:53 PM | Show all posts
jin ade kat mane2 sahaje...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 04:06 PM | Show all posts
jin ade kat mane2 sahaje...
pintumasuk Post at 20-10-2010 15:53



    betul cakap anda
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 04:11 PM | Show all posts
Post Last Edit by BabeYSHa at 20-10-2010 16:12

Salamss....

Semua thread berkaitan HIGHWAY/PLAZA TOL  telah diMERGED di dalam thread ineh... Berikutan peristiwa 10/10/10.. ramai la pulok mukak thread highway neh..... sekali masuk bod MPS sampai 3-4 thread highway sahaja.. {:3_83:}

Bagi mengemaskan lagik keadaan BOD MPS serta mengelakkan sebarang kekeliruan & utk kemudahan kita bersama.. haku dah MERGED thread2 berkaitan..

Sebarang komplen leh PM haku atau MOMODs yang len..

Jika ada posting yang BAGUS & BERINFORMASI sila tekan button report dan rekemen posting sapa2 yg dirasakan layak dapat tacang...   Sebab kadang2 terlepas pandang bagi posting2 yg berguna neh..

Kepada Tuan Thread-Tuan Thread yang terlibat... harap maklum ya...

Sekian...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2010 08:47 PM | Show all posts
Reply 1969# kodoklawa


    oitt kodok.. citer orang lain seremm aku baca tapi citer ko ni x bleh tahan aku nak gelak
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2010 02:32 AM | Show all posts
Reply  z3t_ex

tayar tu melibas lampu & bumper kereta TT mcm kes ayah aku masa muda2 dulu..dia dl ...
kodoklawa Post at 20-10-2010 06:03



hehehe..
kalo yg kena camtu,
kompom cuak x hingat nyer..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2010 11:58 AM | Show all posts
akhirnya khatam dah... 5 hb disember ni aku nak balik johor dari kedah... aku akan cuba amik gambar kat area2 yg korang ckp tu... kalau bleh tlg list km brp tmpt2 angker... so senang aku nak snap dr dlm kereta.... tp aku tak sure lagi jalan siang atau malam.... tp den torai....
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 02:42 PM | Show all posts
seram siot bc cite korg ni....

ak pon nak share kisah aku...
ak tak ingat bl tp rsnye taun 2008 kot...
jln jerantut-kuala lipis yg bru asenya....kete mmg tak banyak lalu jln tu.
kitorg ni br blk dr kltn nak ke tloh...
alkisahnya bapak aku pegi lalu jln tu yg mmg kawasan nye mcm tmpt jin btrndang
tibe2 kete bpk aku langgar benda.....kitorg satu family mmg terkejut sgt....aku agak mybe ayah aku langgar kayu or kon sbb jln tu mcm br siap buat...
ayah aku stop kan kete and dia kuar ngan adik aku nk tgk mende.adik ak ckp ayah aku lnggr botol air yg bsr tu, tp yg peliknya takkan lah lggr botol leh kuat bunyinya....
pastu kiteorg trskan blk perjalanan, pastu dah jauh skit dr tmpt tu...
ayah aku tnye mak aku ada bau pe2 tak...mak aku ckp ada...bau mayat....tp yg peliknya ak ngan adik ak tak bau pon
pastu mak aku ckp dia nmpak ad lampu kt tgh2 hutan....tp mak ak pelik sbb ade ke org ke nk dok tgh2 utan tu.....
n berenti kt bandar jerantut, ad pkck tu kate mmg jln tu scary sket....dia kate dulu ad org terlanggar bt nisan kat jln tu....
and thn lps kitorg ikut jln tu blk.....and mak aku try nak cari rumah tu...tp mmg tkde umah kat ctu....

satu lagi mase kat jaln kuantan-temerloh lame selepas petronas or shell (tak ingat) kat jaya gading kot....
ms tu pukul 2 am...ak n family actually ngan ayah aku je...ak teman dia drive(mak aku dah tdur)
ak nmpak ad org jalan kat tepi jalan tu...aku pandang jelah dia jalan
pas tu bile aku tgk kt cermin org tu lesap
ak cite kat bapak aku...bpk aku just snyum je.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2010 09:50 PM | Show all posts
assalamualaikum...
nk share sikit.
betol ke kalau kita kt area yg 'keras', gajet yg kita gunakan akan terganggu.
coz penah terkena sekali kt highway berhampiran bandar putra mahkota (yg ade bill board).
kita sedang drive nk menuju ke rumah adik di damansara dari jb.
saya sdg mendengar lagu melalui mp3 sambil menyanyi2.
tapi bila sampai kt area yg dinyatakan, tiba2 mp3 terganggu, buzzing.
lpas je dari tpt tu, terus ok balik.
masa tu lbih kurang kol 1.30am.
seriau jek..tapi nk cabut mp3 pon xberani plak...tgh fokus driving
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2010 10:38 AM | Show all posts
salam semua..
pasal jalan highway,suki ada cerita terbaru,masih panas.diceritakan oleh makcik suki sendiri.
balik dari kl nak ke melaka.tempat kejadian di tempat bas accident kat simpang 4 baru2 ini.
pada hari isnin  1/1/10, tepat jam 11.10pm (mmg tepat pasal sebelum die nampak 'dia', die tgk jam dlu psl die drive,jd x sabar2 nak sampailah kan.
tiba2 makcik kat seat belakang menjerit,'jangan langgar tepi,ada orang..."
makcik aku yang drive ni tolehla ke tepi.
apa yang dia nampak ialah seseorang x pasti lelaki @ perempuan yang nyata die cuma nampak kepala saje,rmbut kerinting para bahu.makcit yang kat seat belakang plak cuma nampak baju@kain mcm jubah plain warna coklat muda xde kepala...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2011 04:51 PM | Show all posts
assalamualaikum...

nak share jugak 2 cerita yang terjadi  pada saya dengan adik...
Yang pertama  :
Kisah ni jadi pada adik saya.. masa tu dia belajar di Melaka, nak balik ke Kedah sebab cuti semesta. Dia balik dengan motor.. Dalam perjalanan balik, dia rasa sangat-sangatlah mengantuk, jadi dia ambik keputusan untuk nak tido di Kawasan Perhentian Gua Tempurung.. nak lelapkan mata dan tido sekejap...
Dia terjaga bila dia rasa ada orang dok goncang bahu dia... bila dia tersedar.. tengok-tengok tak ada sesiapa.. alih-alih dia nampak semua benda yang dalam wallet dia tersusun rapi... satu persatu di sebelah tempat dia tidur tu... dari kad pengenalan sampailah duit n kad nama pun dia susun sekali..
Adik memang pasti yang dia tak keluarkan wallet dia dari dalam beg... Bila dah jadi macam tu apa lagi kutip semua yang disusun tadi cepat-cepat tinggalkan tempat tu... sampai sekarang...  dia takkan singgah tempat tu lagi walaupun masa hari siang.... {:3_83:}


Cerita Kedua..
Peristiwa ni berlaku dalam tahun 2004, baru balik closing dalam pukul 12 tengahmalam... masa tu kerja kat fast food punya restoran... saya dengan adik nak balik dari penang ke kedah... Masa dalam perjalanan pulang iaitu masa sampai dekat Bertam.. ada ladang kelapa sawit. Masa kat situ kami ternampak.. ada seorang lelaki tua berbaju putih, duk mencangkung sambil kedua-dua tangan menungkat dagu... Nasib baik muka dia menghala ke ladang kelapa sawit..
Dalam dok tengok-tengok tu.. tetiba ternampak sebuah kereta kuning air... tak sure jenis kereta apa, parking dekat laluan moto... Nasib baik adik nampak... dan cepat mengelak... kalau tak.. tak tahu la apa yang akan terjadi...
Bila dah samapai rumah... adik bertanya... nampak ke apa yang dia nampak.... tak jawab pertanyaan dia sebaliknya terus lari masuk dalam rumah... demam jugak la kami 2 beradik lepas tu...
Menurut cerita kawan abah tempat tu memang kawasan kemalangan... ramai jugak yang terserempak dengan pak cik tu... huhuuhuhu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 10:56 PM GMT+8 , Processed in 0.084834 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list