Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
438511
View
2333
Reply

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

  [Copy link]

Author: ainnymidie       Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2010 01:37 PM | Show all posts
Betul2...baca doa naik kenderaan 3 kali InsyaAllah selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 02:12 PM | Show all posts
Reply 4# mummyqis

Time bulan pose bukan diaorg kena ikat ke???
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:12 PM | Show all posts

:: Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol : Highway Plus menuju UTARA ::

Terlebih dahulu ai ucapkan Assalamualaikum dan Salam sejahtera dan salam perkenalan...Maaf la kalo dah ada Thread yang bukak pasal citer nih....Ai ni nubis je [mintak tunjuk ajar ye] ....

ai terpanggel untuk berkongsi citer ngan uolls semua kat sini.....well ini citer ai :


5 June 2010 ai sangatadventure....
mari kita mula bercerita.......
tepat pada jam 0500 ai bertolak dari kuala lumpur menuju ketaiping.
ai bawak kereta rilex je 80-90km/j paling top ponmungkin 100km/j ...ye la bawak keta otoshow mana leh bawak laju laju.
Sambil melayan jiwa dengan lagu lagu rock tangkapleleh......seperti lagu CRK,LESTARI,DATA .....
ai melewati signboard 'Ladang Bikan 38km' pada jamlebih kurang hampir pukul 0600....tiba tiba ai terasa kereta bergegar danberbuai2.....ai makin slow la..pasang niat nak berhenti kat ladang bikam nakcheck
kereta sebab ai tak nak berhenti katsitu jugak sebab jalan terlampau gelap dan sunyi. Dah la tak de kenderaan kirikanan hiway!
Belum sempat ai buat apa apa....kereta ai dahterhoyong hayang ke kiri dan kanan dengan dasyatnya macam naik kapal laut lak....

ai pun tak tekan minyak.Biarkan kereta ai slide ke tepi jalan ke lorong kecemasan.
Sebaik sahaja berhenti.....ai terus keluar..(tak sedar lagik tu keliling gelap....sebelah tu hutan belantara yang tah ada ape tah kat situ..pikir habis la keta aku....ape hal lak ni en?)
bukak satu pintu belah kiri....bukak bonet belakangdan pasang hazard light.
Hmm......ai nampak tayar belakang sebelah kirikereta terkeluar dawainya....bunga tayar hilang semua!!!!!!!

----bersambung sebab ada hal jap ----
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:14 PM | Show all posts
ermm... aku tiap2 minggu balik AG.... kua kat tol SAT ni...
pada aku, faktor utama kemalangan berl ...
cascutes Post at 15-10-2010 11:15



    sokong2... suke2 nak salahkan gula2 dan mereka sume tu..padahal manusia sendiri cari penyakit nak mati cepat...
lgpun kejadian tu 6.30ptg... hmy3:
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:15 PM | Show all posts
Reply 53# epalpink


    tak tahular dia boleh ader....mgkin yg diikat yg jenis mcm jin afrid n iblis kut
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:31 PM | Show all posts
Ai pelik...hmm..tak fikir panjang, ai keluarkan woofer ai...punggah tempat tayar spare. Amik jack n tayar rim tong.
Malang sekali ai tak berapa nak berkudrat membukak nat rim yg sangat ketat walaupon ai dah lompat2 atas spanar T ai tuh..HAIH!!!
Ai terus telepon careline lebuhraya PLUS.
Ai bercakap ngan seorang mamat bernama RIZAL.
Ai bagitau dia kereta ai tersadai tepi jalan kat 380.6 berhampiran behrang dan ladang bikam.
Ai tanya dia bila leh dampai dia cakap 30-40 minit...oklah ai tak kesah sangat pon...tapi berkali dia suh ai dok diam diam dalam kereta.
MAMPOS!! sampai ke sudah ai dok luar...!!!
Tapi yg beshnya tak sampai 30minit peronda PLUS dah sampai....
yg lagi best bila kereta peronda tu suluh kereta ai...
"ADIK!! APA dah jadi ni??" pak cik tu tanya ai
ai katalah "jadik ape? tayar saya pecah la..."
tup tup dia tunjuk BUMPER,LAMPU ngan BONET ..BARAI!!!!!
bumper pecah....bonet kemek..lampoo pecah!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:47 PM | Show all posts
mana sambungannya?..menarik citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:49 PM | Show all posts
dulu penah skali jugak jadik cenggitu tapi tak de la pai barai!!!
Hmm.....lepas incik Nizam dan incik Mat tolong ai...ai pon sambung perjalanan.
Berhenti kat tapah untuk pam angin tayar spare.
Lepas tu ai benti tepi jalan. Dok mencangkung belek kereta ai....
Hmmm...masih memikirkan mana logikanya kereta ai teruk macam kene langgar lori!
Hmm......ai pon main la facebook.
Semua org cakap ai kene langgar. Padahal tak.....Hmm....
Ai pon jalan la balik terus ke Taiping.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:50 PM | Show all posts
best2..lagi tt?apa jadi..next2
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 03:51 PM | Show all posts
Otw balik Taiping tu ai call la member baik ai ..dia dok kat Ipohciter punya citer dia pon bukak citer..
Dia cakap kawasan yang ai kene tu angker skitkat situ ada satu perkuburan lama [kat balik3 hutan tu la] C ai tak tau la ape sebenarnya jadikai langgar ape keen?
Kata sepupu ai yang agak berilmu nih ai kemungkinan besar terlanggar seswatu dan family seswatu tu telah menjadi marahlalu menerajang keta ai dari belakang..
Yang paling tak leh blahpai hari ni ai masih tingat memek muka abang3 PLUS yg tolong ai tu.memek muka..dak ni kene langgar ape nih?

Sampai Taiping jesatu badan PANAS siap merah3 macam melecurterus mama ai suh p mandi semuasebab bulu roma dia lak tak benti3 tegaklepas mandi makin panas pulakai pon baca3 la ape yg patutLepas dari Ahamdulillah tak de benda la jadik.

Kemudianselang beberapa hari ada member citer derang penah ternampak LEMBU SEBESAR BAS kat tempat yang sama waktu balik dari Putrajaya kea rah Taiping jugakuuuu eeriesejak itu kalo nak drive pon siang2 sudahselebehnya naik ketapi je la..~

Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:01 PM | Show all posts
..dan malam masa balik KL tu bawak keta super slow sampai kat kawasan tu n guess what? jalan tu berkabus tebal ..entah datang dari mana tah kabus tu ..memula tak caya gak citer pasal kabus tebal ni sbb ada sorang member pon pernah sumbangkan citer angker dia naik moto kat situ.......sekali mmg betul.....

kalo korang lalu kawasan tu siang...kawasan tu di selang selikan ngan hutan n kebun kelapa sawit...n sampai la ..kalo lalu situ sampai je kat kilometer terbabit..masih ada lagik kesan tayar keta ai yg seolah3 terbabas...tapi sebenarnya tak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:04 PM | Show all posts
besh la cite ni ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:05 PM | Show all posts
Post Last Edit by syahoney at 15-10-2010 16:08

dah inilah gambar3 kecederaan kereta ai :









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:25 PM | Show all posts
uih ngeri gak.....tgk tyr mcm tu...
kalau in real xcident pun rasanya x sampai habis bunganya....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:35 PM | Show all posts
erk..die jeles kaler kete lawau kot?

tp mmg dasat la...cube kalo bwk laju ckit...xke laut jdnyer...sib bek TT bwk slow
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:36 PM | Show all posts
afja.yup tau pon...kalo nak letop barai la semua skalik ni tak...bunga tanggal...tapi kemek3 tu semua macam berlanggar lak......kalo org tgk gambar ni tanpa citer ape3 mesti tanya langgar ape beb? lori langgar ko ke beb? tapi sebenarnya tak.......tapi entah la.....hurmmmmmmm~~
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:41 PM | Show all posts
kete kemek xpe janji TT tak diape2kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:47 PM | Show all posts
yeap..mungkin dia nak usik3 manja je kottt ....tapi kawasan time kene tu mmg sunyi....ingatkan ada la org benti nak tolong ye la tgk awek tertonggeng2 angkat spare tyre..tapi tak de la pulak....sama ada mata drang dah kene tutup...atau....derang nampak benda lain sbb tu derang tak benti......
n if korang nak tau...kawasan tu berhampiran ngan kawasan pernah satu tahun ni bas ekspress terbalik n ada org mati... and a day before kejadian yg menimpa ai...ada warga emas meninggal kat area tu [tak sure km berapa tak hengat] cos xcident......
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 04:48 PM | Show all posts
erk..die jeles kaler kete lawau kot?

tp mmg dasat la...cube kalo bwk laju ckit...xke laut jdnyer. ...
BiancoFisso Post at 15-10-2010 16:35



   hahahha sabaq je la...mungkin gak dia nak usha3 keta....banyak sangat haiwan3 dalam keta tu.....mmg tak laju sbb nak rilex2 je layan jiwa malam tu....kalo tka selalu tu mmg leh tahan jugak la samannya...hahhahahah ..tapi sungguh kalo laju bukan ke laut dah tah3 ke seberang hiway dah..heeeee meremang lak bila ingt mlm tuh
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 05:46 PM | Show all posts
Adik nalle duduk utara..Sungai Petani..alhamdulillah kalau dia balik pahang..blm pernah
lagi dia cite apa2 pasal gangguan highway dari sana...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083393s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list