CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 11-8-2010 11:33 AM | Show all posts
nakot nyo la puok2 mung nih.
hari tu mek drive sore male2 jah pegi KT takdok gapo pong
cumo mek gere kheto dok highbeam keto mek.

meme la lapu kheto mek jenih tinggi sikit, nok wat ghano, tokke nok turn off lapu pulok kae? bengong la oghe teganu. kat KL nih takdok la pulok ore nok highbeam.

nok kato diore highbeam sebab ado ponti dok tenggek atah kheto mek raso nyo dok kot.
mek takdok raso pelik pon
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-9-2010 01:03 PM | Show all posts
mmg seram kan jln ni....aku penah ualang alik KL-tg bidara 6 bln sbb ada keje kat ctu.....pas tol alor gajah ke tg bidara mmg jln dia gelap n seram gile.....dh la jln bengkang begkok......ada skali 2 aku terlambat balk xingat kenapa......xde ar citer seram cuma nak bgtau kalu 2-3 pagi ada polis wat roadblock kat jln lama ke tg bidara....hehehhehe....
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2010 01:54 PM | Show all posts
mod tak nak up kredit ke pada yang dah nyumbang citer kat sini?

cter2 kat sini buatkan aku tak berani drive sensorang...  
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2010 07:21 PM | Show all posts
nakot nyo la puok2 mung nih.
hari tu mek drive sore male2 jah pegi KT takdok gapo pong
cumo mek ge ...
Mek_Kelate Post at 11-8-2010 11:33



   
alahai mek...avtar hang tu tokse la weeeiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2010 10:44 PM | Show all posts
setakat nie xpenah berlaku apa2 lagi time drive balik kelantan n terengganu......
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 12:50 PM | Show all posts

Kisah lain di highway simpang ampat




       PEMANDU bas mendakwa pernah ternampak kelibat wanita mengendong anak dekat plaza tol Simpang Ampat, Alor Gajah,
       Melaka.


KUALA LUMPUR - Kelibat wanita berpakaian putih sambil mengendong anak melintas secara tiba-tiba di Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Tol Simpang Ampat, Alor Gajah di Melaka kini dikaitkan dengan kemalangan maut yang berlaku Ahad lalu.

Tinjauan Kosmo! mendapati ada antara pemandu bas ekspres dan pengguna jalan raya yang selalu menggunakan laluan itu mendakwa kawasan berkenaan 'keras' dan kerap dikaitkan dengan elemen-elemen mistik.

Ada yang mendakwa melihat kelibat wanita itu melintas jalan dan ada yang melihatnya duduk di tepi jalan terutama pada waktu malam.

Ia menyebabkan ramai pengguna jalan raya terpaksa membrek mengejut sehingga ada yang gagal mengawal kenderaan yang dipandu.

Pemandu bas Konsortium Bas Ekspres Semenanjung, Rafi Bahari, 38, mendakwa, dia pernah ternampak kelibat wanita tersebut beberapa tahun lalu ketika dalam perjalanan dari Taiping ke Singapura.

"Ketika melalui kawasan itu pada pukul 4 pagi, saya ternampak kelibat wanita baju putih melintas.
"Saya sempat brek secara mengejut tetapi tidak berlaku kemalangan," ujarnya kepada Kosmo! di sini semalam.


sumber: kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 01:50 PM | Show all posts
dah janji die nak kene mcm tu..... kt yang lain ni beringat2 lah.... nauzubillah.... al fatihah untuk yang telah kembali.........
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 02:11 PM | Show all posts
alfatihah.... moga roh mereka tenang di sana....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2010 03:20 PM | Show all posts
ku pun pernah nampak sesuatu disitu sebelum raya ri tu...........
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 03:23 PM | Show all posts
mungkin gak
masa kejadian tu berlaku pun dlm kul 6.30pm kan
dah nak senja....
kat lebuhraya ni kiri kanan hutan'segala jenis makhluk ada...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 03:26 PM | Show all posts
mintak2lah haku sentiasa beringat2 semasa lalu kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 03:42 PM | Show all posts
hanya Allah sj yang tau apa yang terjadi...
takziah buat keluarga si mati.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 03:44 PM | Show all posts
Reply 4# mummyqis

pe yg ko nampak? story arrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 03:51 PM | Show all posts
Reply 8# adnil


    nampak cam cik gula2 kat tepi jalan..husband pun nampak...tp aku cecepat ckp ngan husband "dah sampai kg baru citer...anak2 ada ni"
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 04:01 PM | Show all posts
citerlah betul2...nampak cik gula2? tengah buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 04:38 PM | Show all posts
omaigod...... ade hantu mana hantu.... mcm lagu cat dlm JPBC2.... takutnyerla.. simpang ampat ni bahaya gak ek? mujola me x pyh lalu area tu sokmo.... unless nk lik kg hubby sblh mak dia... kt johor sinun.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2010 04:49 PM | Show all posts
Post Last Edit by KingNepTune at 13-10-2010 16:51

apa??? ada cik gula2???? ..... xnak aku blik kg memalam lagi.... nti kene makan gula-gula

selalu balik dari kg ke KL malam2...pkul 10 pkul 12 gerak.... klu time mcm tu selalunya aku drive sorag2.... pasangla cd nasyid ke ngaji ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 04:49 PM | Show all posts
knp klu ada kemalangan jer mesti nak kena kaitkan dgn benda2x mistik ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 04:53 PM | Show all posts
gula2 tu hantu haper?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2010 05:00 PM | Show all posts
gula2 tu hantu haper?
asher Post at 13-10-2010 16:53



    Mr Poch....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:01 AM GMT+8 , Processed in 0.081391 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list