CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 29-6-2010 08:16 AM | Show all posts
Reply 26# shazuyi.


tp kalu nampak pukul 3.00am.... pakcik niaga jugak kah?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 09:26 AM | Show all posts
ada kemungkinan tak pakcik tu mgkn ex peronda plus....leps dia meninggal roh dia merayau2....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 11:08 AM | Show all posts
kalau  ditgh2 mlm mungkin dpt berjumpa ngan wali2 Allah
bukan sumer org bernasib baik dpt jumpe wali2 Allah ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 11:52 AM | Show all posts
ermm kalau area rehat sg perak tu sebenarnya ada kampung dekat area tu...start dari 4-5km sblm kawasan rehat tu ada port motor boleh keluar masuk ikut hiway sampai laa ke area bukit berapit ada beberapa port untuk kenderaan kecik mcm motor masuk ikut hiway tapi susah sikit laa sbb nak kena langkah longkang besar tapi biasanya ada je titi kayu utk meniti memuat untuk motor

mungkin pakcik tu kehabisan rokok masa tunggu durian kat dusun jadi dia lalu kat hiway utk lebih cepat sampai sbb kalau lalu lorong kecik lambat nak sampai hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 12:06 PM | Show all posts
ala korg ni

aku nak seram ke tak ni? cepatla konfem pakcik tu manusia atau heeheehee?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 01:12 PM | Show all posts
bleh pindah ke bod lawak ni..gile klakar bace kemungkinan korg2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 01:46 PM | Show all posts
Reply 35# sepaileman

Pada pendapat aku, teori sepaileman ni logik gak. Kat sini aku tepek gps map untuk RnR Sg Perak.



Kalau tengok kat map tu tak jauh dari RnR tu ada kampung nama Kg Menora. Kat seberang sungai perak tu pun ada kampung Kelebor dan kampung2 lain yang tak nampak dalam map. Dari kg menora tu, kalau nak ke seberang sungai perak, jambatan yang paling dekat ialah di Sayong/Kuala Kangsar dalam 10km. Logiknya sudah tentu penduduk kampung kedua2 belah sungai perak ni buat lubang/laluan kat pagar highway plus supaya senang dorang nak cross sungai perak tu ikut jambatan hway plus tu.

So memang ada logiknya pak haji tu nak ke kg seberang ikut short cut.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 02:25 PM | Show all posts
kalau korang nak tau dataran ni dulu cukup top dengan kalangan mat motor masa 90 an dulu sampai mat motor dari kl dari penang pun turun...jadi ada yg berkecai otak pun ada kena gelek dengan lori trelar pun ada...aku ada gak la melepak tengok org race masa zaman sekolah menengah dulu

jadi untuk lari dari polis mmg ada beberapa jln kecik dekat hiway ni...antara jambatan sultan azlan shah tu kiri kanan ada lorong motor untuk turun ke bawah untuk ke kampung ketior ke kg senawor kalau belah RnR pulak kampung menora laa

mmg banyak area kampung kat situ...jadi kalau jgn la risau sbb ada penghuni hehe mana tau kereta rosak tetengah malam ke tayor motor pancit ke sbb area hiway TT sebutkan ni mmg area kampung
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 03:13 PM | Show all posts
rmai gak org kate hiway sremban-pd tu berhantu... ade org citer dia pnh kt situ ptong kete perdana wrna itam, smpai kt dpn skit tgk dia ptong lg perdana itam tu...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 03:17 PM | Show all posts
ak pn pnh nmpk something kt hiway ctu...mase tu lalu kul 8 mlm...bru balik dr semban, lps dr simpang lukut... tetibe ade bende melintas lalu kt atas cermin kete dpn...memula ingt burung, bile dkt tgk cm kain buruk wrna putih kelam2...
berderau jgk darah ak time tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:39 PM | Show all posts
rmai gak org kate hiway sremban-pd tu berhantu... ade org citer dia pnh kt situ ptong kete perdana w ...
starzbites00 Post at 29-6-2010 15:13


kalau masuk hiway tuh rasa mcm jauh nak sampai pd kan?? tak tau kenapa..dah tuh kereta pun tak byk sgt..

sorry nak off topic sat..
pernah sekali lalu kat hiway tuh,waktu siang, ada 1 kereta kancil ke kiri ke kanan..mcm org mabuk..masa tuh aku dgn hubby pun naik kereta mkn angin, takde lah speed manjang..tp pelik sungguh dgn kancil ni, last2 bila kitorg potong, rupa2nya tgh beromen..

gila ah..clear aku nampak apa yg couple tuh buat especially si prempuan..patut lah kereta mcm org mabuk todi je ke kiri ke kenan..uikss..tak sabar2 nak sampai pd..tgh hiway pun jadi..padanlah penghuni tempat tuh marah..buat perkara tak senonoh
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 04:50 PM | Show all posts
hmmm...nak mintak maap dulu klu mengganggu benang yg sedia ada ni..

saja nk tanya kut2 sapa2 ada cite sementelah dh cite bab hiway ke utara ni...kat terowong di sebelah laluan dr utara ke selatan...boleh dikatakan dalam seminggu dlm 2-3 kali kejadian gak kereta akan rempuh guardrail di kiri atau kanan..dan kereta tu mesti mengadap ke arah bertentangan....mgkn faktor jalan atau ada sesuatu...

sy berulang keje setiap hari dr ipoh ke kuala kangsar jadi selalu sgt kejadian tu berlaku kat tempat yg sama.....

klu xde siapa2 yg ada cite hanya utk renungan bersama...klu lalu diterowong tu berhati2....jgn laju sgt...mgkn juga sbb laluan tu mcm korner sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 05:00 PM | Show all posts
Reply 36# mala0n


   Kira takut aje dahlah, tak pun buat-buat takut sikit-sikit, yg pasti masa tu aku betul-betul takut...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 05:01 PM | Show all posts
Reply 1684# tapibukanaku

ni baru betul HANTu ni....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 05:01 PM | Show all posts
Reply 39# sepaileman


   Arwah pakcik aku pun dulu ada gak berlumba kat situ tapi dia mati kat tempat lain.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 06:02 PM | Show all posts
kalau masuk hiway tuh rasa mcm jauh nak sampai pd kan?? tak tau kenapa..dah tuh kereta pun tak b ...
tapibukanaku Post at 29-6-2010 16:39


uihh hang nampk clear ka? musti ppuan tu dok sebok godek2 'gear box' kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2010 11:28 PM | Show all posts
Reply 1686# havovasta

tu yg keta jd mabuk ke kiri ke kanan tu sbb 'gear box' kene godek yer...ngehngehngeh...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 09:43 AM | Show all posts
Reply  tapibukanaku

ni baru betul HANTu ni....
pisang69 Post at 29-6-2010 17:01


bapak segala hantu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 09:44 AM | Show all posts
uihh hang nampk clear ka? musti ppuan tu dok sebok godek2 'gear box' kan..
havovasta Post at 29-6-2010 18:02


uikss..maleh den nak cerito..buat malu kaum sendiri je.. tp btul2 tak menyempat nak sampai pd..adui..bdk2 skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2010 09:46 AM | Show all posts
Reply  havovasta

tu yg keta jd mabuk ke kiri ke kanan tu sbb 'gear box' kene godek yer...ngehnge ...
NoX Post at 29-6-2010 23:28


..sbb tuh zaman skrg byk spesis hantu..hantu yg mcm gini lah yg akan mhancurkan msyarakat..takut kalau spesis hantu gini makin berkembang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Sebelum you kahwin dengan your spouse, mcm mana you tau he/she is the one?
Amandaminaj96Sebelum you kahwin dengan your spouse, m
Views : 35775 Replies : 166
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 64682 Replies : 1836
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20822 Replies : 621
Thermomix
AfnaThermomix
Views : 26887 Replies : 352
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 385 Replies : 14
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9616 Replies : 556
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 694 Replies : 15
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2707 Replies : 286
Doktor beri amaran trend ‘ayam mengantuk’
YgBenarDoktor beri amaran trend ‘ayam mengantu
Views : 1729 Replies : 24



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 12:04 PM GMT+8 , Processed in 0.115223 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list