CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 4-5-2012 01:02 PM | Show all posts
Reply 2080# boerbekeng


    yups..
kalo lalu situ..banyak2kan berdoa..supaya mata tak dipesongkan oleh makhluk yg dengki dengan manusia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2012 01:47 PM | Show all posts
Reply 2072# razureza

mmg pun. lalu masa siang aritu pn rasa lama yaamat nk boleh smpai ke kg. selabak tu.
kiri kanan sawit saja. kami siap sesat smpai menghala ke daerah mana ntah lepas tu smpai masuk umah orang pulak tanya apa nama tempat ni. pastu kena patah balik. smpai ke tempat kenduri tu pengantin pun dh habis sanding dh. ha3.

kalau malam taktau la apa jadi
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 05:17 PM | Show all posts
Alhamdulillah so far tak pernah lagi encounter benda2 mistik nie sepanjang guna jalan/highway.. Slalu jugak tu lalu lebuh AMJ tu, kalau balik umah nenek.. Tengah2 malam pun pernah. Memang gelap gelita la jalan tu..Dalam hati tertanya2 orang yang kerja tol nie berani ek duk kat toll gate tu sorg2..mesti dorang pun ada simpan 1001 cerita pasal lebuh AMJ tu..wallahua'alam
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 02:42 PM | Show all posts
abeh gk katam semua pages,,mekaseh..semua cite besh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2012 01:03 AM | Show all posts
Uikss biar betul... Seramnye huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2012 07:48 AM | Show all posts
nak citer gak.. (citer ini ialad dari apa yg diceritakan oleh member aku)

kejadian berlaku dlm tahun 2006 selepas johor teruk dilanda banjir paling buruk masa tu...
aku dgn member aku ni tinggal serumah..
hari tu dia balik keje dlm pukul 11mlm..
esknya pulak dia cuti, dan dia plan nak balik kampung malam tu jugak lpas habis keje..
dah la bawak moto scoot... memang sempoi je..


perjalanan dari jb ke kota tinggi lebih kurang sejam lebih laa...
dia cakap kereta memang tak byk lalu waktu tu
memula dia bawak ok je.. tapi lepas dia lalu kat sebuah jambatan,
dia terasa ada something duduk kat kerusi belakang moto dia tu..

dia kata memang terasa sgt2 ada org injak dan membonceng belakang dia..
suspension moto  terasa 'melendut' dan terumbang ambing seolah2 ada dua org duduk bersama..
speed moto pulak terasa semakin slow padahal dia semakin pulas speed semakin kuat..
lagipun waktu tu jalan tgh lurus, bukan naik bukit atau turun bukit pun
keadaan masih berterusan sampai la kat rumah dia..


waktu dia panggil ayah dia bukak pintu ayah dia mcm dah 'nampak' something..
ayah dia tak bagi dia masuk..
dia pulak apalagi...  lagi la ketakutan duk kat luar..
pastu ayah dia suruh dia mandi kat paip luar rumah dia tu, pastu baru boleh masuk..


lepas tu baru ayah dia bukak cerita dia nampak 2 pontianak sorang masih atas moto, sorang lagi dalam selang 10 meter dari rumah dia...
ayah dia tanya sejak bila dia terasa lain macam.. member aku ni cakap selepas dia lalu kat jambatan area air tawar 4 (kalau tak silap aku laa.... sebab citer ni dah lama)...


rupa2nya ayah dia kata jambatan tu dah runtuh waktu banjir terburuk ari tu..
so jambatan tu dah diganti baru...
dah ramai yg kena ganggu kat situ...
sesetengah org kata 'pasak' yg ditanam kat jambatan lama tu merayau2 sebab jambatan tempat dia 'menjaga' tu dah takde...




malam tu diorg sekeluarga tak lena tidur sebab buaian kat beranda rumah diaorg ayik berbunyi mcm ada org tgh main...
lebih teruk lagi, member aku ni dia intai dari tingkap bilik dia, dia kata buaian tu bergerak kiri ke kanan (sepatutnya berayun depan ke belakang)..
apa jenis angin yg mampu membuatkan buaian besi bergerak bila ditiup? lebih2 lagi bergerak kearah songsang dan bukan yg sepatutnya?


seminggu member aku ni demam.. kesian gak aku kat dia ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2012 10:23 PM | Show all posts
Reply 2086# system_failure


Gud story... Seram siot... Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2012 02:18 PM | Show all posts
Reply 2055# suelin9
cik suelin9,rasanya yang ada 2 tol RM2 tu highway LATAR..direct from klang-shah alam to Teluk Intan..ada tmpt yg tgok kunang2 tu..mmg kiri kanan ladang kelapa sawit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-6-2012 12:25 PM | Show all posts
Assalammualaikum....habis dah baca sume kisah & elok gak utk pengetahuan jd lebih berhati2 di jalanraya. Thanks for sharing.

Akk ada gak few experiences yg dialami sendiri dan beberapa tahun dulu akk nie mmg pemandu tegar gak, terutama drive di mlm2 hari nie. Tapi setakat nie, alhamdulillah kat jalan2 yg forumers bagitau tu akk tak pernah lagi experience yg scary2 walaupun drive lewat2 mlm. Olh krn akk org Batu Pahat, so dulu2 ada gak balik ikut Pagoh tempuh jalan Pagoh - Kangkar Senangar (Dusun Damai & etc), lalu time maghrib or lewat mlm ada gak tp setakat meremang bulu roma di lengan. Pernah gak, ngantuk sgt2 waktu dah lewat petang, akk stop sekejap kat tepi jalan dlm area tu, tp mmg tak leh tdo sbb anak2 bercakaran plak dan mak akk pun tak tido. Ada gak lalu Leboh AMJ beberapa tahun sudah, sampai lewat2 mlm kul 11 mlm - 12 mlm dan highway PLUS tu tengah2 mlm hingga kul 2 pagi, Alhamdulillah tak jumpa apa2 yg mengerikan.

Thn 2010 - 2011, ada gak lalu LEKAS dlm 10 lebih - 11 lebih mlm, pun tak de nampak apa2 tapi ada satu tempat tu dekat nak sampai area Branang, akk lalu situ dgn kakak dlm pukul 5 pagi...situ mmg menyeramkan...tak de kete lain pun kat lane akk begitu gak dgn lane hala ke N9. Akk nak balik KL masa tu, tapi kena kabus yg tebal...berdebar gak, takut terjadi apa2 dah la kakak kat sebelah lena tak hingat. tp Alhamdulillah kami sampai dgn selamat. Cuma before that kami dr Jelebu pergi berubat kat sana dan pergi malam so terpaksa overnite sbb dah lepas kul 12 mlm. So, kami keluar dr kawasan tu dlm kul 5 lebih...kat sini ada la experience...sbb nak kena panjat bukit dan jln pun muat 1 kete je, lampu tak de, sblm panjat bukit tu (of course panjat gan kete la), kat depan kete akk ada satu daun besar mcm daun pokok sukun tp daun tu tergantung kat tengah2 warna silver. Akk dah cuak gak, yg kakak nie akk harap sgt lah dia tak berckp apa2...so nak tak nak kena la lalu gak, apa yg akk buat, akk simpang kan kete ke kanan sket supaya tak langgar daun tu, dan blah kiri kanan adalah parit kecil. Alhamdulillah tak ada apa2 gangguan. Sblm tu dah bukak IKIM.FM sbb pagi2 org mengaji kan. jap g sambung balik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2012 04:45 PM | Show all posts
Assalammualaikum....habis dah baca sume kisah & elok gak utk pengetahuan jd lebih berhati2 di jalanr ...
lizahanni73 Post at 18-6-2012 12:25



   waa daun ape lak tu...? sambung lg..sambung lg..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 04:03 AM | Show all posts

Jalan2 @ kawasan2 highway yang slalu berkait dgn misteri...seram

Td nyembang2 ler dgn member psl highway kat Msia nie...tetiba member kuar citer seram time dia otw alik kg kt Gopeng dr KL. Member aku nih ppoan dan aku bley percaye cite dia sbb dia nie terserlah kealimannyer...Dia cite msa tu dia otw alik kg dgn abg dan sepupu2 dia. Waktu tu around midnite so biasa la yg duk belakang confirm membuta. Member aku tak tdo sb temankn abg dia yg tgh drive takut mengantok plak kang. Dia kate msa dia lalu highway PLUS tu dkt2 area Perak ( lupe lak ktner) member aku ternampak satu pakcik tua tgh jalan tpi highway sblah dia la...member aku pelik la tkkan tghmalam buta highway gelap2 tu pakcik tu boleh jalan sorg2..tp member aku tkde la ckap pape kat abg dia. Lps tu kira2 500 meter ke depan dia jumpa lagi pakcik tua tue tgh jalan  !!! Member aku dh berpeluh seram...mustahil la pakcik td. Tp dia diam lg tk ckap dgn abg dia takut ganggu abg dia drive. Dia pon baca ayatul Kursi dlm hati minta dijauhkan segala perkara buruk. Agak2 dh nk smpai exit ke Gopeng dlm 1000 meter dia ternmpak pakcik tu lagi tp kali pakcik tu berdiri ditengah2 divider highway !!!  tak ker haru??? Akhirnye bila slamat smpai di kg...bru la member aku cerita kat abg dia tp abg dia kata sebenarnye abg dia pon nmpak tp sengaja tak mahu beritahu member aku takut member aku panik...

Kalau sesape ade pengalaman ke/ tahu tentang lain2 misteri di highway bole ler sharing2...

P/S klu dh ada thread cenggini minta la mangap yer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 04:52 AM | Show all posts
Da byk da thread citer hiway seram... tp hiway Perak mmg byk hantu.. Even lg byk dari Karak huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 04:53 AM | Show all posts
Da byk da thread citer hiway seram... tp hiway Perak mmg byk hantu.. Even lg byk dari Karak huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 06:28 AM | Show all posts
seram ouhh..nseb baik pakcik tu x tiba2 ad dlm kreta..x ke naya cmtu..haha..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 08:02 AM | Show all posts
Area perak tu kt mana? aku slalu gak lalu hiway ke utara sbb balik kg tok dgn outstation...masak jugak aku kang....kot2 tau leh standby kt area tu....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 09:32 AM | Show all posts
rasanya mod kena merge...banyak sangat dah thread cenggini...tapi cerita TT tetap terbaekkkk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2012 10:21 AM | Show all posts
seram ouhh..nseb baik pakcik tu x tiba2 ad dlm kreta..x ke naya cmtu..haha..
brown93 Post at 19-6-2012 06:28



   tu la.. mane tau ttibe t'selit kat mmber2 yg ngah tdo kat blakang.. huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 10:26 AM | Show all posts
aku pun nak citer gak...kejadian ni jadi kat adk ipaq sepupu(A)  aku. A ni supervisor kilang. ari tu A keja shif mlm. mlm tu sorg ank buah A jatuh sakit so A terpaksa la antaq perkeja ni blk umah. Umah plak area perak (bagan serai). Yang bengongnya A ni antaq x ajak teman A p ngan pekerja tu ja...smpai umah pekerja ni pun dah kul 1pagi...pastu minum ayaq sat so A patah blk la ke kilang..on da way A bawak keta A rasa sebelah A ada kelibat kain buruk dok terbang. A wat x tau ja tup2 kain buruk tu terbang mai kat cermin depan siap tunjuk muka buruk ya amat apa lg A tekan minyak pecut terus smpai cik pon tu hilang mcm tu ja...aku suspek tu kat A ni jiwa kental hhahaha:@ hmmm A x ketemu jodoh lg sian A sbb A ni mmg garang
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2012 11:06 PM | Show all posts
Reply 5# wrdzin

sorry lupe la area mana tp member aku ckap dh tk jauh dr exit Gopeng...tp byk gak member2 yg ckap klu compare dgn highway Karak, highway PLUS nieh lg byk ceritanyer...wallahualam..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2012 12:18 AM | Show all posts
Reply 9# sylakasman

klu compare dgn highway Karak, highway PLUS nieh lg byk ceritanyer

    itu ler kan...kesian KARAK yg dpt nama tak best....bebaru ni adik aku citer masa dia jaga kedai ada customer cina tanya betul ke kt Karak bnyk hantu....adik aku ckp selama dia hidup belum pernah lagi dia nampak hantu kt Karak, pastu dia tanya cina tu...mana tau kt Karak bnyk hantu...cina tu jawab...itu cerita karak...kan cerita hantu......aduiiii !!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 09:25 PM GMT+8 , Processed in 0.093162 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list