CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ainnymidie

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 25-1-2012 08:19 AM | Show all posts
Reply 2010# ieyla1979


    salam leyla...hmm....agak-agaknya ni tempat yang sama yang hubby saya kena dulu...tapi yang dia nampak susuk pompuan (berpakaian mcm org biasa...siap bertudung lagi) tgh berjalan tepi hiway tu....dalam renyai-renyai hujan...pada malam raya....masa tu kami blom kahwin lagi...hubby masa tu baru balik kerja (shift mlm..)...dia naik motor..so nekad gak balik dlm kul 2 pagi sebab nak raya ngan family...tgh2 follow kereta-kereta kat depan dia...tetiba..tepandang sorang pompuan (membelakangi dia)tgh jalan dlm ujan..dia kesian..ingatkan makcik mana ntah xde transport ke apa....bila dah lepas pompuan tu skit...hubby stop motor...nak offer tumpangkan.....toleh-toleh blakang..tgk2 pompuan tadi xde dah...tunggu punya tunggu baru dia terfikir...kawasan tu mana ade umah...kiri kanan hutan....adoi..makcik mana plak nak jalan sengsorang pagi-pagi buta ni...apa lagi...dia pun trus blah....sebab tu bila sampai kawasan tu (kalau dah mlm)...hubby akan kuatkan radio...mula2 saya xtau kenapa...lama2 pastu baru la dia bagi tau...huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2012 10:04 AM | Show all posts
nak cerita jugak ni,baru jer berlaku 23hb januari 2012 yg lepas ni,raya cina hari tu..ni kisah adik aku(adik lelaki aku),aku cerita apa yg dia citer kat aku...

malam 23hb tu adik perempuan aku bertunang,adik lelaki aku ni kerja kat singapore,balik2 dari kerja petang tu,terus balik batu pahat sbb mak aku suruh dia balik juga untuk majlis adik perempuan aku ni...nak dijadikan cerita masa lalu h'way PLUS kat exit Ayer Hitam, adik aku nampak ada perempuan pakai baju putih kat tepi jalan dengan rambut mengurai..adik aku buat tak paham jer,memandangkan dah pukul 8pm,majlis adik perempuan aku pukul 9pm,jadi dia buat tak tahu dan teruskan perjalanan..

dalam dia tengah dengar radio lagu Salem gitu..dengan tingkap terbuka,saja dia buka tingkap sbb nak rasa angin luar,kalau dia layan aircond gerenti tertido sbb penat balik kerja terus balik kampung,tiba-tiba....................................

dia rasa macam ada org duduk sebelah seat penumpang,dari lerik mata dia,dia nam[pak baju putih...bila dia toleh.."benda" tu dah ada duduk kat seat sebelah...dengan selamba adik aku bagi salam,tapi "benda" tu diam jer...adik aku buat tak paham,dalam kepala otak adik aku masa ni,yang dia fikir nak sampai kampung sebelum majlis pertunangan adik perempuan bermula...adik aku tengok "benda" tu tak nampak muka,sbb muka dia paling ke luar tingkap..

sampai jer kat exit Yong Peng Selatan "benda" tu hilang... adik aku cakap mungkin "benda" tu nak tumpang..biarlah "benda" tu pun tak kacau dia....sampai jer kampung adik aku citer kat semua org....macam2 plak diaorg tanya adik aku...ada yg tanya,asal ko tak cucuk paku,boleh buat bini,senang hidup wooo..ada plak yg tanya ko tak minta nombor hp ke? ada plak yg tanya cantik tak...? hei macam2 hal plak...

Apa pun Alhamdulillah adik aku selamat,kalaulah adik aku tak kuat semangat mahu terbabas kereta

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2012 02:01 PM | Show all posts
kalo x mo jumpa menda2 neh...jgnla drive memalam...ke siang pon ada gak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2012 10:20 PM | Show all posts
Kalau siang banyak hantu (pelesit rempit) kepala hitam.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2012 11:11 AM | Show all posts
baru tau...  my bro penah eksiden kat pagoh tu.. total lost..kete triton dia terbalik.. walhal bawak 90km je sbb baru kuar dari r&r .... kene angin lintang.. tapi cine yg called puteri maklum perkara ni kata dia langgar ular hitam.......
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 06:39 PM | Show all posts
salam 1 malaysia!
nak share jugak lah.memandangkan setiap minggu aku ulang alik melaka-jb disebabkan kekangan tugas,adelah gak pengalaman yg aku nak share.
kejadian ni berlaku waktu aku nak balik melaka.biasela bg husband n wife yg PJJ,hari jumaatlah yg aku paling suka.lepas punch card jer kul 5pm,aku berdesup amik anak aku kt nursery trus gerak ke melaka.(brg2 dh packing siap2 dlm bonet,mmg x singgah umah).
klu aku gerak dr ofis dlm 5pm,biasanye aku akan smpai ke melaka x lbih dr kul 8pm.(pecut beb n bhenti kat RnR pn time btul2 nk terkucil).jadi mgrib aku kt atas jalanlah.
Dipendekkan cerita,selepas exit Pagoh,waktu mesti dlm waktu senja.mase aku tgh drive yg agak pecut,tbe2 aku perasan benda melintas.CLEAR mmg aku nampak.kain putih yg agak kecoklatan skit menyapu cermin depan kereta aku.dan aku perasan die berambut panjang.aku terkejut tp x panik.aku bce ayat Qursi byk2 terus pecut nak cpat2 smpai ke Melaka.Syukur aku x ape2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2012 04:23 PM | Show all posts
nak cerita jugak ni,baru jer berlaku 23hb januari 2012 yg lepas ni,raya cina hari tu..ni kisah adik  ...
mummyqis Post at 25-1-2012 10:04

pernah ade accident antara exit yong peng ngn ayer hitam @ 90.7km.wktu tu aku ngn hubby(hubby cuti jdi temanla aku blk jb) otw ke jb,jam dlm 1am~2am(igt2 lpe).biase klu jln highway ni mmg lancar klu cam waktu2 tersbut,then tiba2 slow dan agak jem.ada lori 2 biji tersadai kt lane kiri,satria putih dah remuk sgt kt lane kecemasan,skali hubby aku kate "yang,tgk kt bwh lori tu". berderau darah aku tgk jasad x bergerak,lelaki pakai bju belang2.betul2 kt sbelah aku.esoknya keluar paper,ade anak beranak maut accident.yg drive anak lelaki,mak ngn bapak dlm kete dah meninggal,anak kt bwh lori.smpai skrg aku trauma,x bleh lelap dalam kereta klu org lain bawak.huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2012 05:47 PM | Show all posts
Post Last Edit by amr17 at 6-2-2012 17:55

salam,

aku pun ada pengalaman misteri juga atas highway ni. tapi benda ni berlaku masa bulan puasa tahun lepas. aku bercadang nak balik kampung, sahur bersama family hari tu.

fyi, aku ni kerja private dekat shah alam. habis kerja pun 10 malam. cuti sehari je dalam seminggu. lepas habis kerja malam tu, aku lepak dulu kat rumah di seri kembangan. packing2 barang apa yang patut.

dalam pukul 1-2 pagi macam tu, aku pun bertolak lah drive kereta sorang2 menuju ke ipoh, ikut highway plus. masa kejadian berlaku, jam dah menunjukkan pukul 3 pagi. masa tu dekat area rawang, sebelum sampai RnR tanjung malim.

dari jauh, aku macam perasaan ada kelibat "orang" kat tepi highway. tapi tak ada kereta pun tersadai tepi jalan. bila kereta aku makin dekat, barulah jelas kelihatan, menyerupai lelaki (sebab berambut pendek), pakai baju putih. "lelaki" tu macam nak menahan kereta aku, dengan tangan dia melambai2. yang peliknya, dia bergerak menuju ke kereta aku (macam nak bunuh diri pun ada). masa tu aku drive dalam 100km/j, dekat lane kiri. nasib baik la aku sempat mengelak, kalu tak mesti dah langgar kot.

seriau betul aku, dalam fikiran tertanya2, "siapa lah yang duduk tepi highway pagi2 buta ni?", nak kata hantu, macam tak logik sebab bulan puasa kan. lagipun kereta memang tak banyak dekat highway masa tu. so, memang seram sejuk lah aku waktu tu.

lepas dah tenang sikit, aku tak fikir sangat dah pasal tu. alhamdulillah, sempat juga sampai rumah dan bersahur. aku tak cerita pun dekat family aku. esoknya dah bertolak balik seri kembangan.

sampai je aku kat rumah, badan rasa lain macam dah. mulalah  nak demam (fyi, aku ni jarang sakit). bukan sehari dua je demam, dekat seminggu jugak lah. aku ada cerita dekat rakan sekerja aku pasal "lelaki" yang aku jumpa tepi highway tu. dorang kata aku mungkin kena sampuk, tu yang demam tu. bos aku siap kasi air bacaan yassin suruh aku minum. ntahlah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2012 03:00 PM | Show all posts
adik ipar dan biras aku accident kat lpt.... so far dalam kes dia kat kawasan tuh.. dorang jer yang  ...
seroja1 Post at 13-5-2009 16:04



    ngerinya....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 11:23 AM | Show all posts
cerita ni dr kwn pakcik sy..(thn 70 an) waktu shah alam baru saja dibuka.
kawan pakcik neh balik malam tapi x pasti la pukul brape..
tengah drive dia rase semacam,seram sejuk..
dia pandang kiri kanan belakang..xde pape..kali kedua dia pandang lagi,
kiri kanan belakang..dan bile dia pandang semula ke depan, nampakla `bende` tu
tp saye x pasti ape yg dia nampak tu, cik pon ke,coco jelly ke,tp hantu la .....
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 11:34 AM | Show all posts
sy sendiri alhamdulillah mmg x penah nampak pape..dengar2 cam bunyik guli
atau alih perabot tu biasela ..
ade skali tu saye ngan mak & adeq2 nak balik melaka..
kami dari kajang jadi kami ikut je la bukit mantin - seremban - pedas utk ke lubuk cina
(kg kami sempadan n9 ngn mlk) ..
x jauh lepas pedas waterpark saya membelok ke kanan, dan sebelum bulatan
berhampiran institut latihan ape tah dari jarak 10m , saya nampak seperti
bende putih melayang2..saya x pikir pape pun..igtkan burung
then bile makin dekat, bende tu berlanggar skit ngan cermin belah penumpang
sebelah saya (mak dok sblh saya) ..kami diam je..dah agak jauh skit, saya ke mak sy yg
bukak mulut dlu , sy dh lupe ..kami kate 'nampak x bende td?' ..adeq2 kat belakang
x nampak,rupanye kami berdua je nampak.. bila mak ceritakan pada adik-beradik dia
mak kene marah sebab balik tgh2 malam buta ..pdhal tu la 1st time kitorg balik malam,
saje je sbb xnak jem le konon..pastu sori la nak balik malam dah..masa tu bertolak
pukul 12 lebih,sampai kampung dkt pukul 2 ..
makcik saya kate ade kawan dia yg mmg berulang kl - melaka tetiap minggu,
memang biase dah nampak 'kain-kain' putih ni melintas depan mata..
wallahualam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2012 05:38 PM | Show all posts
ada skali ni gerak dari bagan datoh dalam pkl 6 lebih la. then nk blk kl ikut je jln lama. ms tu tunang sy yg drive. then sampai kt kwsn ulu selangor nk msk ke kl apa tah nama tptnya hujan lebat...sy tnya tunang sy larat ke? nk tukar ke? dia ckp tkpela...then dia drive lagi...pastu sy la tukang tunjuk jalan. ikut la klang then shah alam then nk ke puncak perdana tu jalan gelap...sy dh seram dh ms tu...keta nsb baik ada byk tp ada gak part yg tkde keta...sy suh dia hati2. then jalan lagi sy ckp la msk la highway memana risau lak ikut jln mcm ni...dia ckp ok...then npk satu highway baru nk ke kl...ingat tkde tol tp ada gk tol. mula2 jumpa satu tol ni rasanya dlm rm2 then sy tgk gak jurutol tu...then jalan lagi npk ada lagi satu tol...tunang sy pn byrla dlm rm2 gak rasanya. pastu sy tgk gak jurutol tu tp tk brapa jelas kan sbb co driver...then tunang sy tgk 2 n 3 kali kt jurutol tu...pastu dia senyap je...sy tnya la knp? dia diam...sy marah la tnya knp? then dia ckp rasanya jurutol yg sama dgn yg sblm ni...sy ckp la bknla...tkpn kembar kot...pastu dia senyap je...maybe dia letih sgt drive (sedapkan hati) tp jadi tanda tnya sampai skrg ni...takot lak...tknk la ikut highway tu lagi...rasanya highway baru dr shah alam ke kl.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2012 10:23 PM | Show all posts
pernah kena dekat highway menuju ke selatan sebelum toll ayer keroh dlm thn 2008..
masa tu mlm jumaat..
terjumpa objek mcm belon besar terapung dan bercahaya betul2 dkt divider jln..
masa tu tengah pecut lane kanan dari jauh dah nampak dah..
sampai dekat2 still boleh toleh lagi tengok benda tu..
sampai skrg tertanya2 pekebendalah gamaknya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 01:02 PM | Show all posts
ada skali ni gerak dari bagan datoh dalam pkl 6 lebih la. then nk blk kl ikut je jln lama. ms tu tun ...
suelin9 Post at 4-4-2012 17:38



    kurang paham dengan cite suelin9..knp bile da masuk ulu selangor mesti lalu klang-shah alam nak ke kl. Sepatutnya dari tg.malim -ulu selangor - rawang- selayang-kl.. lg senang dan dekat.  or maybe ikut jln lain??? jeram -klang ( tp ni bkn ulu s'ngor)
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 02:48 PM | Show all posts
Reply 2054# acuz


    sebenarnya tk pasti...ulu selangor ke bkn...yg tau ikut jln lama dr bagan datoh tu ada lalu mn tah tembus klang-shah alam. kt sepanjang jalan tu ada gak npk tpt tgk kunang2...tp lupa la kat mana...sbb mlm.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 03:36 PM | Show all posts
kuala selangor kot...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 04:18 PM | Show all posts
Post Last Edit by acuz at 6-4-2012 13:42

Reply 2055# suelin9


    ooo jln kuala selangor-jeram-klang-shah alam tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2012 05:33 PM | Show all posts
Reply 2057# acuz


    rasany betul mcm acuz ckp tu...hehehe pastu ada tol baru kn kt puncak alam kot...ada 2 tol kt sana...tp highway dia senyap sunyi je...kdg2 je npk keta...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2012 02:11 AM | Show all posts
kejadian nie berlaku dlm tahun 2002 seigt aku
berlaku kt bf akak aku

korang pernah lalu tak jala ...
^ween^ Post at 22-1-2009 11:13



   Perghhh, sebagai student ALAM (Cadet Engine Batch EC14, taun 2000) saya sangat respek la kt bf kakak you tu. Jauh tu jalan kaki dari stesen bas Tg Agas bali ke ALAM. Keh3, kenangan btul....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2012 08:12 PM | Show all posts
kalo tgk kecederaan kt keta n tayar tuh,
bkn hal mistik nie..

bunga tayar tu hentam lampu,bumper n body keta..
tayar baru atau tayar 2nd tuh?
bkn ape,nmpk mcm tayar yg di tampal semula je bunga nye

sebab ape aku cakap camtu tuh?
rujuk kesan kemek tu,kn ade tanda bunga tayar kt situ..






Langgar (entiti/hantu/jembalang/kak pon/pocong/langsuir/makhluk halus/makhluk kasar/makhluk makhlik)


kui3....


<never underestimate stupidity>
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-6-2022 09:24 AM GMT+8 , Processed in 3.331861 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list