Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
6545
View
20
Reply

Pertandingan Memancing di Benteng, Kuantan

[Copy link]

Author: tangopapa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-6-2009 02:09 AM | Show all posts |Read mode
Setiap malam minggu, sapa ade masa jom gathering sambil memancing....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2009 08:19 PM | Show all posts
sape duduk kuantan memang meriahlah daripada melepak baik memancing.. kalau takde orang mancing dah pasti ramai yang beromen...
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2009 04:47 PM | Show all posts
malam tadi riki line area benteng.... ramai jugak...

aku tak membottom pun... jalan jalan tengok orang je...


mlm tadi di dominasikan oleh sesirat dan kerapu....
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2009 10:59 PM | Show all posts
umpan apa eh yang sesirat tak makan?

Udang kopek sure makan, udang idup pun makan, gelama potong pun dia makan, sesirat potong pun dia makan.. isk....
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2009 11:59 AM | Show all posts
Originally posted by peace at 14-6-2009 22:59
umpan apa eh yang sesirat tak makan?

Udang kopek sure makan, udang idup pun makan, gelama potong pun dia makan, sesirat potong pun dia makan.. isk....



ni kira ikan "semua boleh".....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2009 01:49 PM | Show all posts
fuh best la sapa2 duk kuantan...boleh lepak2 sambil memancing...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2009 02:33 AM | Show all posts
kalau kat Kuantan tempat memancing yang best dkt Tg.Api belakang asrama Felda. Tak ada kekacauan -- tapi banyak ikan duri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2009 01:31 PM | Show all posts
3# geng_tx

last aku pegi x de game....aku tengok air surut giler, aku pun blah...

sirat memang banyak area tu, kalau pakai udang pasar, biarkan lama2, confirm sirat naik....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2009 01:34 PM | Show all posts
6# eco_internet

yup, betul, klu time bertanding, banyaklah family bentang tikar tunggu bapak mancing... tapi yang aku rasa x best, ramai sgt budak lalu lalang sehingga kena berhati2 bila campak umpan....kalu sangkut ke batang hidung tak ke naya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2009 01:38 PM | Show all posts
7# DARSITA

pernah pegi situ, kerap sangkut. Kalu nak layan pari, kat anak air pun ok jugak...tapi kat situ diorg rajin tarik pukat.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2009 06:16 PM | Show all posts
10# tangopapa


situ tempat top skang ni papa oiii...

derang duk main casting silverbarra.

kalau bawah jembatan seberang sana, derang pakai udang kopek .... main rendam
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2009 03:01 AM | Show all posts
7# DARSITA

pernah pegi situ, kerap sangkut. Kalu nak layan pari, kat anak air pun ok jugak...tapi kat situ diorg rajin tarik pukat.
tangopapa Post at 29-7-2009 21:38



Kat kg anak air tu mana tempat mancing? bukan ke dpn tu laut?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2009 10:28 AM | Show all posts
11# geng_tx

yup....tau. Kalau aok perasan, ade sorang budak bisu rajin casting kat situ. Dia pernah bawak naik 9 kilo silverbarra betul2 kat jeti bot mpk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2009 10:30 AM | Show all posts
12# DARSITA

Betul, kat situ biasa pakai 15 kaki....umpan udang hidup, seelok2nya udang yang dijala area situ. pernah sampai ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2009 04:21 PM | Show all posts
kat benteng ada tak orang layan casting? aku nengok kat ngan jeti boat trip MPK tu banyak ikan belanak dok main2 kat situ petang2 bagaikan playground depa kekdahnya. Tapi semer layan bottom.

kalau ada kaki casting kat kontan nak la gak aku join sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2009 02:46 AM | Show all posts
12# DARSITA

Betul, kat situ biasa pakai 15 kaki....umpan udang hidup, seelok2nya udang yang dijala area situ. pernah sampai ke?
tangopapa Post at 1-8-2009 18:30


Tg.Lumpur, Peramu + Anak Air + Penor tempat saya bermain zaman bebudak dulu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2009 12:38 PM | Show all posts
16# DARSITA

owhhhh.....selalu la mandi laut ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2009 12:39 PM | Show all posts
15# kambeng_masam

ramai je yang casting kat situ....tapi nasib lah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2009 01:33 PM | Show all posts
18# tangopapa


malam kelmarin member kepada member aku main casting dalam jam 0300hrs - 0400hrs dapat la siakap sekor...kat area kapal karam tu. Berapa berat tak pulak aku tanya. tatau pulak aku benteng tu pun ada potensi untuk casting...selalunya aku tgk ramai pakai live baits or umpan rendam je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-8-2009 08:46 AM | Show all posts
19# kambeng_masam

wa teka dalam 2-4 kilo.....saiz biase kat situ. Yang luarbiasa saiz 6 - 10 kilo....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113757s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list