CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3642|Reply: 34

Kalau kena tipu...

[Copy link]
Post time 31-5-2009 04:43 PM | Show all posts |Read mode
Apa perasaan korang kalau kena tipu? Tak kisah la dengan sesiapa pun.. Macam mana nak handle? Kalau kena tipu dgn orang yg rapat/ tersayang sampai takleh nak tgk muka dia lagi camna korang buat? Kalau sekali ok lagi..tapi kalau dah berulang? How...?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2009 04:48 PM | Show all posts
penah gak kene tipu. kekdg bodoh je aku rase.

ape aku buat? aku sound balik tp sindir cara halus. so kalo dia marah aku ckp la semua, "dulu u buat knp

i tak blh plak. kire adil la tu."

dan aku akan ungkit perkara tu sampai dia bosan & rs bersalah, then dia mtk maaf. easy to forgive but

hard to forget.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 04:53 PM | Show all posts
tgk le besar ke kecik penipuannye tu....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 04:58 PM | Show all posts
harus aku rasa dipermainkan...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 04:59 PM | Show all posts

Reply #1 peachlily^'s post

kalau kena tipu....
perasaan yg sgtlah kecewa...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:01 PM | Show all posts
con man?

a short con or a long con?

we're miners not thief.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:02 PM | Show all posts

Balas #1 peachlily^\ catat

to error is human

to forgive is divine
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2009 05:03 PM | Show all posts
tq for replies..apa yg korang buat dekat orang tu? tenyeh sampai mampus ke hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2009 05:04 PM | Show all posts
kalu dr org tersyg, cari je la yg lain...kalu dia blh tipu kite, xmustahil blkg kite dia duk main ngan org lain:@
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2009 05:04 PM | Show all posts

Balas #7 tokmanting\ catat

what if the person is keep repeating the lies?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:05 PM | Show all posts
selalu kena tipu...

tp den buat bodo jer...walopon sakit hati....dan org itu den tegur pun ala2 jer...

no klos2 enimor...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:06 PM | Show all posts
Originally posted by peachlily^ at 31-5-2009 17:03
tq for replies..apa yg korang buat dekat orang tu? tenyeh sampai mampus ke hahaha

kutuk, perli, sindir smpai dia bengkak hati & cair tayik tinger.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:08 PM | Show all posts
kalau kena tipu...perasaan kecewa....
pastu pestikan pisang tak berbuah dua kali...



sekian TQ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2009 05:09 PM | Show all posts

Balas #11 pressor\ catat

kalau orang yg biasa2 je ngan kita bleh la no klos enimor..kalo org yg rapat camne?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:09 PM | Show all posts
Originally posted by whitedove07 at 31-5-2009 16:48
penah gak kene tipu. kekdg bodoh je aku rase.

ape aku buat? aku sound balik tp sindir cara halus. so kalo dia marah aku ckp la semua, "dulu u buat knp

i tak blh plak. kire adil la tu."

d ...


kelas acik nya peribahasa omputeh...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:10 PM | Show all posts
Originally posted by pressor at 31-5-2009 17:09


kelas acik nya peribahasa omputeh...



kan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2009 05:17 PM | Show all posts

Balas #14 peachlily^\ catat

hello...u ol nak ke klos2 enimor ngn lai-er macam tuh...

susah2 u ol tipu jer balik dia.....br sama dan seri....derowww gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:31 PM | Show all posts

Reply #1 peachlily^'s post

Ya Allah...kalo ditipu sedara sendiri tu macam really ditikam n terhiris jiwa raga...
ape tindakan yang aku buat...lepas aku dapat tau tuh, aku dah jarang nak tegur orang yg menipu tuh...
macam sekarang...aku dapat tau akak aku ngutuk aku kat belakang walhal selama ni we ols really la kamceng....tindakan aku ialah buat selamba n tak tegur dia banyak2...sekadar yang perlu...
sbb aku terasa sangat-sangat aku ni macam hipokrit buat2 baik ngan dia...
biarlah dia nak kate ape tapi sekurang-kurangnye dia tau aku tak suke perangai hampeh dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:34 PM | Show all posts
Selalu kene tiPu..

ckp nak belanjerr...tp tak mau belanjer...

ckp nak belanjerrr cendol doyan..tp x dpt2



kalu kene tipU..tiPu jer dia baLik..
padan muka dia..
kalu ade kesempatan..pancitkan tayar keter beliyau :@
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2009 05:36 PM | Show all posts
......
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 01:47 AM GMT+8 , Processed in 0.109746 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list