Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
46547
View
194
Reply

NAK PERANGKAP SUAMI CURANG

[Copy link]

Author: leaika       Show all posts   Read mode

Post time 13-2-2010 12:03 PM | Show all posts
babez, boleh tak ignore jer statement2 si amazed tuh.. jgn peduli sgt kot ckp loser
m3dusa Post at 11-2-2010 22:59




LMFAO..... mate!! yg loser nyer ko... dok whining ke hulu  whining ke hilir sbb kena tinggal laki.... judging dgn pos2 bangau ko dok bukak aib laki ke hulu  ke hilir..... no wonder kena tinggal laki....

get a life mate.... muhasabah diri sundrik, mate...... pi bukak mata minda di doniya kat luar sana  lorrrrrrrrr   hah!! pity!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 12:06 PM | Show all posts
si amazed tu sakit mental kot...hati kayu mmg mcm tu...

aku ni suami pun lbh krg mcm tu juga....dh hmp 3 thn pun...ppuan yg x elok lg tu...
dan smp skg terpaksa bertahan kerana anak2....klu ikutka ...
kentangputar Post at 12-2-2010 18:33




hah!!! pompuan lain tu gak ler yg tak elok... tak sedaq laki yg buat kes tu....  ni ler dia bini2 kat sini... masih dok caci maki pompuan laen ler... laki ler....  diri sundrik tanak tengok...

macam aku kata... get a life mate... tak yah whining ke hulu whining ke hilir  dok salahkan pompuan lain ler... laki ler.. kalu depa betul2 MEMANG salah... bawak ajer ke muka pengadilan... selesaikan kat mahkamah..... tapi kalu masih gak nak kot##eyyyy laki walau laki dok tido ngan pompuan lain  cureng sumer..... tak yah ler dok whining  mate!!!   TERima ajer ler kenyataaan yg TERpaksa berkongsi kott##eyyy tu!!  
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 12:07 PM | Show all posts
suami yg buat dosa, isteri tolong tanggung?
apa ni? kenapa kentang masih nak tahan ngan laki mcm tu?
dah peluk cium cucuk pmpuan kotor, pas tu dia wat plak kat awak..
oh god..wake up!!
jgn bia ...
amoilawa Post at 13-2-2010 09:23



LMFAO... there u go.... jenis tak nak TERima kenyataan  pastu salahkan pompuan lain ler... laki ler.. sundrik bodoh dok nak gak kott##yyy laki   tak pikir lak.... hah!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 12:13 PM | Show all posts
kalo kat hotel elok ko letak kamera. bukan apa ko ada bukti apa yg dia lakukan
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 07:27 PM | Show all posts
hah!!! pompuan lain tu gak ler yg tak elok... tak sedaq laki yg buat kes tu....  ni ler dia bini2 kat sini... masih dok caci maki pompuan laen ler... laki ler....  diri sundrik tanak tengok... ...
amazed Post at 13-2-2010 12:06



yg ko ni mcm meroyan pny org nape...asyik tlg pompuan yg x reti bahasa... nape ye????
ko ni pompuan ke??? klu ye...mungkin ko ni jenis yg mcm tu kot...
klu ko lelaki sah ko ni jnis yg xde akal!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 07:31 PM | Show all posts
suami yg buat dosa, isteri tolong tanggung?
apa ni? kenapa kentang masih nak tahan ngan laki mcm tu?
dah peluk cium cucuk pmpuan kotor, pas tu dia wat plak kat awak..
oh god..wake up!!
jgn bia ...
amoilawa Post at 13-2-2010 09:23



tq krn mengingatkn sy.....
bkn senang utk buat keputusan klu dh ada ank ni.....
sape yg x terkn lg....dia xkn tau...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 07:34 PM | Show all posts
in marriage. mcm2 leh jadi...sabar la...apa yg pntg, kesabaran...as a wife, aku rs sbnrnya kita leh hidup sorg...org laki zaman skrg pn bknnya bagus sgt...mostly gaji lbh rendah dr gaji bini...byk bin ...
mummywiffy Post at 11-2-2010 16:31


sy setuju kata2 mummywiffy....jgn pentingkan diri sndri...
tp kn pikir psl anak....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 11:02 PM | Show all posts
sy setuju kata2 mummywiffy....jgn pentingkan diri sndri...
tp kn pikir psl anak....
kentangputar Post at 13-2-2010 06:34


malang betul dpt laki yg tak pikirkan pasal anak anak...
dan U... bertahan ajelah kalau itu u nak..
tapi bertahan sampai anak umur berapa tahun...
umur semakin tua... anak anak lepas tu ada life sendiri...
anyway, mungkin itu takdir u menjadi isteri dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2010 12:35 PM | Show all posts
167# kentangputar

kenapa dengan lelaki org tak pernah lak suh pk pasal anak? kenapa diorang tak payah disuruh berpk pasal aper2?
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2010 03:16 PM | Show all posts
sy setuju kata2 mummywiffy....jgn pentingkan diri sndri...
tp kn pikir psl anak....
kentangputar Post at 13-2-2010 19:34


I pun setuju...I penah suffer sampai 4 years...tp oleh kerana cinta dan anak2...
I redha dgn ujian tuhan...Mesti ada salah dan silap I di sani sana maka tuhan turunkan ujian pada I.
Apa yg penting kentangputar tanya diri U..apa U nak...Kalau U nak selamatkan keluarga then usahakannya...
Ada banyak cara dan jalannya...pilih jalan yg terbaik...jangan berhenti2 berdoa pada tuhan semoga diberi petunjuk dan jalan yg terbaik....Itu yg I buat...sbb I nak anak2 I membesar dgn ayah...

Akhirnya ...I berjaya buat hubby I sedar...syukur sgt. Jgn pikir dosa2 dia...sbb semua manusia tak perfect...kalau kiter sayang dia ...yg kononnya cinta sejati...maka selamatkanlah dia dari terus bergelumang dgn dosa...

Bila U rasa kecewa...lihat insan2 lain yg lebih malang dari kiter....kalau U dengar SINAR FM mcm cerita ada...lagi dahsyat2...dan belajarlah REDHA dgn ujian Allah...

So tepuk dada tanya IMAN....peace.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2010 12:22 PM | Show all posts
LMFAO... there u go.... jenis tak nak TERima kenyataan  pastu salahkan pompuan lain ler... laki ler.. sundrik bodoh dok nak gak kott##yyy laki   tak pikir lak.... hah!!
amazed Post at 13-2-2010 12:07


LEMAU..ko tu yg jenis tak boleh terima kenyataan..
kalau ko jenis terima kenyataan ko takkan buat statement bangau..

ko asyik kata kott##yy je ekk?
ko ingat bini2 org yg bermasalah ni hanya ingat nak sex aje ke?
hanya ingat tak nak berebut kott##yy ngan pompuan lain..
pas tu bini2 org yg masalah ni akan salahkan betina sundal tu sbb kaco suami dier..
sbb bini 2 syg sangat dgn kott##yy suami dier? mcm tu ekk??
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2010 01:13 PM | Show all posts
si amazed tu sakit mental kot...hati kayu mmg mcm tu...

aku ni suami pun lbh krg mcm tu juga....dh hmp 3 thn pun...ppuan yg x elok lg tu...
dan smp skg terpaksa bertahan kerana anak2....klu ikutka ...
kentangputar Post at 12-2-2010 18:33


dalam hal mcm ni, sila sayangkan diri sendiri.. tak takut STD ke?
somi penzina mmg tak layak dijadikan somi.. tak kira la ngan sesapa pon.. period!

kalo ada gaduh2 lagi akan ku solex thread ni.. last warning..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2010 12:04 PM | Show all posts
168# faraway1



pd hemat saya, laki tak fikirkan anak, hatta sebelum dia buat keputusan bomb nuklear pun, sebab dia da tau yg bini akan fikirkan..jadi depa dok lepas tangan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2010 06:02 PM | Show all posts
173# PEPPERMAN

sy rasa kita terlampau mengharapkan perempuan nyer semua murni dan suci.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2010 06:06 PM | Show all posts
ko ingat bini2 org yg bermasalah ni hanya ingat nak sex aje ke?
hanya ingat tak nak berebut kott##yy ngan pompuan lain..
pas tu bini2 org yg masalah ni akan salahkan betina sundal tu sbb kaco suami dier..
sbb bini 2 syg sangat dgn kott##yy suami dier? mcm tu ekk??
amoilawa Post at 18-2-2010 12:22


lorrrrrrr amoi weyyyyyyyyy

hah!! ni; baca stetmen ni dari bini kat sini gak....  bukannyer sbb apa pun... taknak kongsi kott###eyyy bebenornyer.... dok konar ke hulu.. konar ke hilir... dok maki laki  maki pompuan yg laki dia nak kawen tu .... tapi dirik sundrik tanak check diri sundrik  motip  beria-ia tanak bagi kawen tu..... hah!!

aku tak sanggup nak bermadu n bayangkan hb melakukan hubungan batin ngan perempuan lain
MMISS Post at 1-2-2010 12:02



LMFAO.... rest my case lorrrrrrrrrr  
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2010 02:08 PM | Show all posts
aku setuju dgn kata2 parin... lelaki penzina tegar x layak dijadikan suami.. jgn kate sbb anak2 x nak angkat kaki jln, bila anak2 ni membesar n tau bapaknye penzina tegar, bygkan apa persepsi dorang? so.. sbnrnye lebih baik angkat kaki jln dr tunggu kalau suami x dpt berubah langsung..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2010 09:43 PM | Show all posts
176# LostSoul

dear girls and boys,

saya faham pandangan2 tuan/puan mengenai masalah zina nih lebih menjurus kepada agama. ok begini, mmg zina tuh haram. full stop. tapi biler dier masuk lelaki yg melanggan pelacur, it goes beyond the simple economics of permintaan dan penawaran tau. what we need to understand is:
1. why men would have sex with someone other than the wives;
2. why men would PAY to have sex with a prostitute.


hemat saya, lelaki yang ada skandal ada motivation yg lain drpd yang pay to have sex with a pros (erm, mcm salah thread jer aku nih.. tapi belasah jer lah). pendekatan agama utk membetulkan kepala hotak org yg membayar pros/escort/call girl susah if u dun understand/address his motivation.

kebanyakkan lelaki yang mempunyai skandal/melanggan golongan2 ini adalah lelaki yang
1. unable to address his own problems yg membuat dier melanggan;
2. excitement/thrill
3. simply just love having sex.

kalau terkawin dgn bangsa mcm tiger woods, pls do the elin woods way... WALK AWAY....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2010 08:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 1-3-2010 00:24

bermadu@berkongsi somi ni leh wat makan ati sbb aku akn pikir cmne laki aku main dgn org len n mesti akan dibandingkan. mujurla aku ni kuat nafsu hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2010 09:58 PM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 1-3-2010 00:25
bermadu@berkongsi ni leh wat makan ati sbb aku akn pikir cmne laki aku main dgn org len n mesti akan dibandingkan. mujurla aku ni kuat nafsu hahaa
bajusejuk Post at 26-2-2010 20:32



LMFAO... more info than ever need, mate!!!    


p/s  takkan nak ngaku TERuk lak, kan....   tee hee
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2010 11:37 AM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 1-3-2010 12:31

my two cents...

pada pendapat aku la, walau bagaimana teruk pun sesuatu perkahwinan itu, ia tetap harus dipertahankan sesunguhnnya allah s.w.t telah memilih jodoh untuk umatnya..sememangnya itu tepat, kalau ada kelemahan,datangnya dr diri manusia itu sendiri dan bukan sebab perkahwinan. sewajarnya muhasabah diri, dan cuba untuk berubah, demi untuk mempertahankan sesebuah perkahwinan adalah sesuatu yang mulia dan seharusnya diusahakan sehabis baik.

aku tahu bagaimana rasanya kalau suami buat benda2 mcm ni..perasaannya memang menyakitkan..seolah2 lebih baik mati dr menanggung siksa mcm ni..apa korang rasa knowing that your husband is having feelings towards someone else?? memang peritkan. ikut2 kan memang sanggup let go everything..lagi2 la pulak kes aku, still takde anak, and aku pun ade kerja, have my own car, any point of time aku bole angkat kaki..tapi bila mengenangkan..ini jodoh aku..yang telah ditentukan oleh allah,..it must be right..cuma mungkin dlm proses berumah tangga mungkin aku dan my ex ade buat something yang menjurus pada perceraian..salah aku, salah husband..tak kisahla sapa yang main kayu tiga pun. aku terima...

sekarang aku dah divorced, walaupun belum finalised aku still sembahyang dan mintak tuhan tunjukkan ape yang terbaik buat aku..sememangya aku tak nak perceraian tapi benda dah jadi..aku hanya bole menyesal atas ape yang tejadi..setiap kali sembahyang aku minta tuhan bukak kan hati suami aku untuk balik ke pangkal jalan..biar dia bertaubat, sekiranya dia nak rujuk memang aku terima..sebab aku nak kan kami berubah, jadi lebih baik dan belajar dr kesilapan. life is too short to ponder on old mistakes.

semasa masih lagi suami isteri, walaupun aku tahu, sometime husband aku ni agak nakal jugak melayan ntah sapa2..tapi aku tahu dia belum go overboard..infact tak sampai mana pun..maybe email, pictures and sms la..memang rasa mcm nak stabbed je dia bila tgh tidur tu..sebab geram punya pasal. kadang2 bila dia mintak seks pun, aku rasa mcm malas je nak bagi..saje nak tensionkan dia balik, tapi bila pikir pasal dosa seorang isteri menolak kemahuan suaminya..aku give in..bukan sebab aku hadapkan sangat..tapi sebab tanggungjawab dan sebab dosa pahala. aku sanggup menahan segala pedih dan sakit hati dgn harapan dia berubah dan sedar..yang aku buat hanya redha dan terima. aku cakap dgn diri aku sendiri, ape yang suami aku buat, biarla itu jadi antara dosa dia dgn tuhan..sesungguhnya aku sendiri tak nak berdosa dgn suami aku sebab anggap benda yang bukan2..memang bila aku redha dgn ketentuan tuhan, dan bertawakal, aku jadi lebih tenang dan bole menerima kenyataan.. itu sebab aku sanggup juga telan ape je peel ex aku..demi untuk pertahankan marriage..tapi akhirnya kuasa dia tangan dia. dia ceraikan jugak aku finally..atas rasa ego dan sakit hati.

menyesal memang menyesal..tapi aku tak berhenti berdoa..dan setakat ni, itula sahaja perisai aku untuk menjalani hari2 mendatang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.117295s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list