Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
46556
View
194
Reply

NAK PERANGKAP SUAMI CURANG

[Copy link]

Author: leaika       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2010 10:19 AM | Show all posts
Post Last Edit by ParinAmat at 11-2-2010 12:10

140# amazed

huh..ni laa orang perasan bagus..xbuat konon..
lantak die laa die nak romen balik ngan laki die..dah memang laki die..xcerai lagi..
bukan laki orang lain die nak gi sebok2 ajak beromen..
hak die laa nak bagi peluang kat laki die ker..nak serang betina tu ker..itu hak die laa..

yang ko lak sebok2 nak judge orang ni pahal pulak..konon ko laa baik..kang klu bini ko duk layan laki lain..
baru ko plak nak meroyan..apa budus laa orang macam ko nie..

semua orang buat salah..n x semua orang boleh memaafkan salah orang..klu orang tu boleh maafkan..
sepatutnyer kita kat forum ni bagi support..bukan duk pangkah orang tue..berkahwin bukan untuk bercerai..
walaupon cerai tu halal..tapi tu laa perkara yang paling xdisukaiNYA..ibarat buat masjid..ko robohkan..

pape pon..kepada yang ada masalah ngan suami/isteri tue..try laa to solve it first..
bercerai is not a good solution..tapi klu memang dah xleh gak selamatkan..then divorce might be the solution..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 10:27 AM | Show all posts
huh...
perangkap la apa la...
apa susah..
buat p la apa pon..
yg penting tabah ja..
jgn plak org kata sakit jiwa sudah la
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 11:06 AM | Show all posts
bagi aku senang..
selagi masing2 adalah somi/istri.. dia berhak memberi/menerima nafkah batin..

dan takde orang suka suki masuk FD melainkan dia sedar ada masalah ngan somi/istri masing2.. bukan niat utk mengaibkan pasangan, tapi lebih kepada cemana nak improve dorang nye marriage life.. itu la yg kita kena support, bukannya nak memangkah sama sendiri..

lagi sekali ada gaduh2 aku amik tindakan.. sekiann..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 11:31 AM | Show all posts
nah skali momod parin hangit pagi2 nie..
awat momod makan tebuan ka pagi td

habis tuh momod kalau org tuh x dak masalah somo/istri x leh masuk bod fd ka
heeheheh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 11:48 AM | Show all posts
ok momod..tq..
back to TT topic..TT pon x update dah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 12:14 PM | Show all posts
nah skali momod parin hangit pagi2 nie..
awat momod makan tebuan ka pagi td

habis tuh momod kalau org tuh x dak masalah somo/istri x leh masuk bod fd ka
heeheheh
pbw2775 Post at 11-2-2010 11:31


yg masuk FD ni belum tentu dorang marriage-problem free..
kdg2 pretend jek takde masalah, walhal... wallahu a'lam
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 12:15 PM | Show all posts
ok momod..tq..
back to TT topic..TT pon x update dah..
buddezle Post at 11-2-2010 11:48


its okay.. kdg2 ada gaduh2 dlm thread ni best gak..
lama dah FD takde gaduh2.. boring gak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 02:50 PM | Show all posts
TT dok tengah jadi spy tuh..
sabaq la sat
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 04:31 PM | Show all posts
in marriage. mcm2 leh jadi...sabar la...apa yg pntg, kesabaran...as a wife, aku rs sbnrnya kita leh hidup sorg...org laki zaman skrg pn bknnya bagus sgt...mostly gaji lbh rendah dr gaji bini...byk bini yg tanggung semua (but not my case la, tp i type ni based on my frend's experience)...cuma kita kena pk betul2 samada ready atau tak utk hidup sendiri...klu da ada anak, mmg susah...jgn pk diri sndiri je, pk jgk anak tu (this is based on my auntie's experience)...n as a frend, kita kena sntiasa bg nasihat yg positif...hari ni hr dia...hari kita, mgkn esok, mgkn next week, or mgkn ptg nie...so jgn la bongkak...sntiasa sabar yer para golongan wanita yg ada mslh rumahtangga...cuba selesaikan dgn cara baik...let divorce be the last thing to be done...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 07:48 PM | Show all posts
  

huh..ni laa orang perasan bagus..xbuat konon..
lantak die laa die nak romen balik ngan laki die..dah memang laki die..xcerai lagi.. ...
buddezle Post at 11-2-2010 10:19



LMFAO.....
and you crybaby, whiney-assed opinion would be....????  
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 10:59 PM | Show all posts
babez, boleh tak ignore jer statement2 si amazed tuh.. jgn peduli sgt kot ckp loser
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 09:15 AM | Show all posts
tu laa..aku pon malas nak layan orang cam tue..anyway..gud luck to TT...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 01:40 PM | Show all posts
Tak maksud aku dah banyak kali kat FD neh, bila bini kena niaya, kena dera, kena tipoo, kena curang, ada puak2 yang akan soh dia sabarrr dan redhaaa, takut nanti dikatakan nusyuz.

Macamlah la ...
seri_air Post at 29-5-2009 15:02


Well said, yang cakap suh sabar tu boleh cakap ler. For me jgn la anggap diri kita ni lemah sangat, tuhan tak akan tolong kalau kita tak tolong diri sendrik. For me, take an action and make ur decision, kalau lelaki tu bagus worth it nak taat n patuh, kalau jenis camtu, boleh buang jauh2, simpan pun tarak guna.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 01:44 PM | Show all posts
terngin jugak nak tunggu TT update.. apa jadik yer.. rasanya camner? sure suami TT ni sekadar main2 utk stok geli2 jer.. spt unakpan para forume ryg lain tu... "cam perangai suami kita jer.." hihihihii..so, sekrg ni dpt lgi satu sifat suami zmn sekrg.. suka dok smpn stok geli2.. yg pelik bukan dgn isteri sendrik.. pi carik betina lain wat pa ekkk???? takleh nak update apa2 yg perlu diupdate utk kesejahteraan suami isteri ka.. ada gak pekdahnya.. tapinaper diorg suami mcm ni nak jugak carik org baru yg ternyata mmg salah cara jlnnya... apa lagik asalan suami @ org lelaki... coz setiap pertanyaan oleh isteri @ wanita.. akan ada ajer jwpn yg tak masuk di akal oleh para2 suami ni... :@
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 02:14 PM | Show all posts
terngin jugak nak tunggu TT update.. apa jadik yer.. rasanya camner? sure suami TT ni sekadar main2 utk stok geli2 jer.. spt unakpan para forume ryg lain tu... "cam perangai suami kita jer.." hihihihi ...
lavender2009 Post at 12-2-2010 13:44


kalau setakat geli2 jer takper
takut geli2 menghampiri zina lak
kucing mana nak tolak ikan depan mata
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 06:33 PM | Show all posts
si amazed tu sakit mental kot...hati kayu mmg mcm tu...

aku ni suami pun lbh krg mcm tu juga....dh hmp 3 thn pun...ppuan yg x elok lg tu...
dan smp skg terpaksa bertahan kerana anak2....klu ikutkan hati
dh lama tinggal pun...
bukti slu dpt dr hp...dh 4 biji hp sy hancurkan...
cuma skg ni bukti dpn mata je yg x dapat2 lg....

tapi ape2 pun kita sbg istri mesti ingat Allah slu beri ujian pd hambanya...
dan kini giliran kita diuji dgn perangai suami....
2thn, 5thn,10thn akan dtg entah ape lg ujian yg akan kita hadapi....
yg penting kita kn slu berdoa padaNYA....
minta Dia kembalikan kebahagian kita yang dulu....
Allah sayang pada hambanya yg slu bersabar...
satu masa kesabaran kita pasti akan di balas dgn kegembiraan...insyaallah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 06:39 PM | Show all posts
si amazed tu sakit mental kot...hati kayu mmg mcm tu...

aku ni suami pun lbh krg mcm tu juga....dh hmp 3 thn pun...ppuan yg x elok lg tu...
dan smp skg terpaksa bertahan kerana anak2....klu ikutka ...
kentangputar Post at 12-2-2010 18:33
I nak tanya sikit, dah tau hubby dgn perempuan kotor kenapa nak tunggu lagi? tak takut ke suami dah tidur bangun dgn popuan gitu dan penyakit berjangkit yg bukan2. yg mangsanya you. at the same time kira kita bersubahat dgn maksiat yg dia buat..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 07:03 PM | Show all posts
gila ape x takut....tuhan je yang tau..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2010 09:24 PM | Show all posts
gila ape x takut....tuhan je yang tau..
kentangputar Post at 12-2-2010 19:03
oh my!! suruh dia pakai cond, pergi cepat2 check doktor
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2010 09:23 AM | Show all posts
gila ape x takut....tuhan je yang tau..
kentangputar Post at 12-2-2010 19:03


suami yg buat dosa, isteri tolong tanggung?
apa ni? kenapa kentang masih nak tahan ngan laki mcm tu?
dah peluk cium cucuk pmpuan kotor, pas tu dia wat plak kat awak..
oh god..wake up!!
jgn biarkan diri tu terus terseksa dan tanggung dosa suami..
awak ada hak untuk bersuara..
awak ada hak untuk bahagia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085467s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list